Connect with us

Beharangozó

Elit Flacco vagy Primetime Dalton?

Ma éjjel rendezik az első igazi TNF mérkőzést, ahol két csoportrivális, a Ravens és a Bengals fog összecsapni, hogy eldönthessék, ki  szerzi meg a vezetést a csoportban.

A mérkőzés több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. Mindkét csapat egy-egy győzelmen van túl, és bár egyikük előző ellenfele sem volt erősnek mondható, az NFL-ben nincs könnyű meccs. A Ravens totálisan megsemmisítette a Billst, a Bengals pedig fordított a Colts ellen. Így most mindketten pozitív szellemiséggel vághatnak neki ennek a harcnak, ami a meccs izgalmi faktorára nézve, mindenképp jó előjel.

A két csapat alapvetően szeret egymással szoros meccseket játszani. Az elmúlt 5 évben 10-szer csaptak össze, és csak 3 esetben fordult elő, hogy egy labdabirtoklásnál nagyobb lett volna a különbség. A legemlékezetesebb összecsapásuk egyértelműen a tavalyi zárómérkőzés volt, ahol a Bengals egy 4&12-t megoldva szerzett TD-t, és ütötte el a Ravenst a playofftól – hogy a Bills végre valahára bejuthasson. A mostani meccsnek nem lesz akkora a tétje, mint a legutolsó összecsapásuknak, de a Ravens ettől függetlenül bosszúra szomjazik. De összejön-e nekik ez a bosszú?

Joe Flacco a Bills ellen kifejezetten jól játszott. 236 yard és 3 TD eladott labda nélkül. De az a Bills védelem volt. Mire lehet számítani a Bengals ellen? Flacconak alapvetően nem megy túl jól a játék, ha a Bengals van a túloldalon. Az elmúlt 5 évben 9 meccsen lépett pályára ellenük (’15-ben sérülés miatt kihagyta az egyik találkozót), de csak az esetek felében tudott 200 yard fölé jutni, TD-ből valamint INT-ből is alapvetően 1-1 jött össze neki ez ellen a védelem ellen.

Dalton tökéletesen ellentéte Flaccónak. Az elmúlt 5 évben ő mind a 10 meccsen pályára lépett a Ravens ellen, és csak kétszer fordult elő, hogy ne jutott volna 200 yard fölé. TD/INT tekintetében pedig az jellemző rá, hogy vagy nagyon jól játszik a Ravens védelem ellen, vagy nagyon rosszul. Kétszer is volt olyan meccse, mikor 4 INT-t dobott, öt esetben azonban eladott labda nélkül hagyta el a pályát. Rá sokkal inkább a nagyobb kilengések a jellemzőek, ezért nehezebb is megtippelni, hogy mit várhatunk tőle. Egy dolog van, ami segíthet megjósolni az ő teljesítményét, méghozzá a tény, hogy egy TNF mérkőzést fog játszani.

Dalton a legutolsó 5 TNF mérkőzésén 4/6-os TD-INT mutatót produkált, ami első ránézésre nem túl bíztató. Viszont érdemes hozzátenni, hogy egy javuló tendenciáról beszélünk. ’13-ban és ’14-ben Dalton mindkét alkalommal 0/3-mas TD-INT mutatót hozott. Azóta viszont három meccsen 4/0-t. Ha ezt a tendenciát hozzáadjuk az előbbi adatsorhoz, akkor arra lehet számítani, hogy most a pozitív irányba fog  kilengeni Dalton teljesítménye.

Kettejük várható teljesítményével szorosan összefügg a RB-WR-TE szekcióval. A Ravens számára egyértelműen A.J. Green megállítása az elsődleges prioritás, ez azonban az utóbbi években nem mindig sikerült. Green a legutolsó 7 Ravens elleni meccsén hatszor szerzett TD-t, és a mostani meccsre is kinéz neki legalább egy. Vele szemben ugyanis a másodéves CB Marlon Humphrey fog felállni. Humphrey múlt héten nagyszerű munkát végzett Kelvin Benjamin ellen, de Green azért pár fokkal elitebb elkapó. És nem is egy Nathan Peterman fog neki dobálni. Valószínűleg szüksége lesz safety segítségre Eric Weddle-től.

Green mellett Dalton másik nagy fegyvere a TE Tyler Eifert, akire valószínűleg a másik safety Tony Jefferson fog figyelni. Eifert az egyik legjobb elkapó TE, csak állandóan sérült. Most egyelőre egészséges, így Dalton valószínűleg sokszor fogja keresni őt. Ahogyan a futó Joe Mixont is. Mixon múlthéten 149 scrimmage yardot szerzett (95 futott, 54 elkapott), a Ravens neki is jó ómen, legutóbb 96 yardot futott ellenük.

Flacco arzenálja teljesen kicserélődött tavaly tavalyhoz képest. Érkezett Michael Crabtree, Willie Snead és John Brown elkapónak, akiktől egyelőre még nem tudni, mire lehet számítani. Az mindenesetre pozitívum, hogy a Bills ellen mindnek volt legalább 3 elkapása és mindhárman szereztek TD-t. Flacco egyelőre kiegyensúlyozottan osztja nekik a labdákat.

Futó poszton Alex Collins és Buck Allen fogja kapni a labdákat, és ők fognak megpróbálni átjutni a Bengalson. Múlt héten a Bills ellen ez nem igazán jött össze (ketten 61 yardot szereztek), igaz azon a meccsen annyira nem is volt szükség rájuk.

A védelmekből még egy-egy játékost érdemes kiemelni. A hazaiaknál Geno Atkinst, a vendégeknél pedig C.J. Mosleyt. Atkins Marshal Yandával fog párba kerülni, aki tavaly a szezon nagyobb részét kihagyta. Yanda egészségesen a liga egyik legjobb guardja, de ha valaki képes lehet őt megverni, akkor az a Bengals DT-je.

Mosley amióta a ligában van (2014), 474 tackle-t, 8 sacket és 8 INT-t szerzett. Mindig ott van, ahol a labda, és tavaly annál a bizonyos 4&12-nél kis híján le tudta ütni Dalton passzát. Alig pár milliméter hiányzott neki ehhez. Most is arra lehet számítani, hogy folyamatosan a labda közelében lesz.

Én a magam részéről Bengals győzelmet jósolnék erre a meccsre. Nekem a Bills elleni meccs még kevés volt ahhoz, hogy meggyőződjek, Flacco visszanyerte a motivációját. Anélkül pedig nem tudok a Ravensre szavazni. A szerkesztőség többsége azonban a Ravensben hisz, és inkább a vendégeket tartják eselyésnek.

És hogy kinek lesz igaza? Nos, ezt majd éjjel 2:20-kor fogjuk meglátni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!