Connect with us

Prémium cikkek

Ezt nem tudta überelni a Raiders

Khalil Macket előbb két első körös pickért cserébe megszerezte, majd rögtön az NFL valaha volt legjobban kereső védőjévé tette a Chicago Bears. Nagyon komoly számokról van itt szó, Aaron Donald is messze van tőle, nem csoda, hogy a viszonylag szegény Raiders ezt nem tudta überelni.

 

 

Az eddigi legnagyobb védőszerződés Von Milleré volt: a kiváló pass rusher 6 évre 114,6 millió dollárért írt alá. Az évi 19,1 millió dolláros fizetése akkor a cap (155,27 millió dollár) 12,3 százalékának felelt meg. Mack most évi 23,5 millió dollárt vihet majd haza, ami a 177,2 millió dolláros cap 13,3 százaléka. Ez az egy százalék nem tűnik soknak, de ha 100 milliókról beszélünk, azért nem jön rosszul (bár ha az 5. éves opcióját is számoljuk, akkor 22,1 millióra csökken az átlagos fizetése, ami 12,5 százaléka a capnek). Mack tehát minden téren

 

[quote]a liga valaha volt legjobban kereső védőjátékosa.[/quote]

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

A teljes szerződése jelenleg hét évre 154,8 millió dollárt tartalmaz. 90 millió dollár garantált, amiből 60 millió teljesen garantált, vagyis ez utóbbi összeget akkor is megkapja, ha holnap elküldené a Bears.

 

 

A szerződés értelmében Mack 34 millió dollárt azonnal kézhez kap (ez speciel kisebb, mint Aaron Donald 40 milliója) aláírási bónuszként. Ezt az összeget a csapat természetesen egyenlően leosztja a következő öt évre. Ezen kívül az idei alapfizetése teljesen garantált (ezt a szezon alatt kapja kézhez), így idén 13,8 millió dollárt foglal el a Bears sapkájából.

 

Mack egyébként idén 13,8 millió dollárt foglalt volna el a Raiders fizetési sapkájából is, ennyi volt ugyanis az alapfizetése az 5. éves opciója miatt. Ezt a Bears gyakorlatilag megfelezte: az egyik felét kifizeti neki idén, a másik felét pedig feltehetően hozzácsapták az aláírási bónuszhoz, vagy esetleg átalakították roster bónusszá (akármit is csináltak vele, valamilyen formában megtalálható Mack szerződésében).

 

A 2019-es és a 2020-as roster bónusza teljesen garantált, ahogy a 2019-es alapfizetése is. Ezek alapján csak a 2020-as szezon után tud először elgondolkodni azon a Bears, hogy elköszönjön tőle, Mack pedig ez idő alatt garantáltan megkeres 73,3 millió dollárt. Sőt, ha a 2019-es szezon végén megsérülne, akkor még a 2020-as 13,3 milliós fizuját is megkapná, az ugyanis sérülés esetén szintén garantált.

 

 

A 2021-es 17,046 milliós fizetéséből 16 millió szintén garantált sérülés esetére, sőt: ha a Bears azon gondolkodik, hogy kivágja a pass rushert, akkor azt mindenképp a 2020-as ligaév harmadik napja előtt kell megtennie. Ha nem teszi, Mack alapfizetése garantálttá válik. Ugyanez igaz a 2022-es, 2023-as és 2024-es roster bónuszára is, nyilván az adott ligaévre vonatkozóan.

 

A 2022-től kezdve már semmi sem garantált a szerződésében, illetve van még 200 ezer dollárnyi egyéb bónusza minden évre az előszezon előtti edzéseken való részvételért. A cap space alapján tehát nem olyan rendhagyó a fizetése.

 

Az elmúlt négy évben egyébként 40,5 sacket szerzett és volt összesen 313 siettetése, míg a liga legjobb pass rusherének tartott Von Miller 48,5 sacket és 317 siettetést jegyzett. Hogy megért-e ennyi pénzt és két első körös picket – pláne a Bearsnek –, azon ugyanakkor lehetne vitatkozni.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!