Connect with us

Érdekességek

Matt Patricia nem ma tanulta a szakmát

A Lions meglepően simán győzte le a Patriotst, ami elsősorban Matt Patricia munkájának köszönhet. Nagyon sok elemet ki lehetne emelni, hogy miért működött a Lions védelme, azonban én csak egyre szeretnék rámutatni, amit nem mellesleg már korábban is láthattunk tőle: a TE-védekezés.

 

 

Rob Gronkowski a Patriots legjobb elkapója, a TE egy védő számára gyakorlatilag levédekezhetetlen, Patricia így biztosra ment. Ráadásul a Lions védő nem csak, hogy szorosan fogták Gronkot, hanem már rögtön jammelni kezdték (a szabályok adta kereteken belül), hogy még véletlenül se tudjon arra futni, amerre szeretne. És ezt már láthattuk korában Patriciától (és Belichicktől) még a Patriotsban.

 

2013-ban a Pats a Falcons ellen lépett pályára, Atlantában pedig egy bizonyos Tony Gonzalez rontotta a levegőt, aki talán minden idők legnagyszerűbb TE-je. Ezen a mérkőzésen is megállíthatatlan volt, 12 elkapásból 149 yardja és két TD-je volt már, amikor a  Falcons egyenlíteni próbált a mérkőzés végén. Mivel a Patriotsnak nem volt ellenszere Gonzalezra, Belichick és Patricia azt találta ki, hogy Gonzalez egy métert nem mehet előre:

 

 

A védők felálltak a TE-vel szemben, hogy azonnal jammeljék és úgy megblokkolják, ahogy a támadófalemberek szokták a védőfal tagjaival. Ez egy végtelenül barbár, kicsit sem elegáns megoldás, de szabályos és működött:

 

 

Gonzalezt nemhogy élni, de útvonalat futni sem hagyta a Patriots, így pedig elvették Matt Ryan legjobb fegyverét a mérkőzés végére. Nem is sikerült TD-t szereznie a Falconsnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!