Connect with us

Hír

Most akkor minden rendben Luck vállával?

A Colts szurkolóiban ez a kérdés biztosan felmerült, de sokan másokban is, miután látták a szezon első három meccsét és az Eagles ellen, hogy a 60 yardos Hail Mary-t nem ő dobta meg, hanem Jacoby Brissett. Több, mint egy év után tért vissza a pályára a 2012-es 1/1-es és ha statisztikát nézzünk, akkor azért láthatjuk, hogy nem a régi Luck van a pályán.

A Stanfordon is láttam Luckot játszani és néztem, ahogy dobálja a disznóbőrt, csodálatos volt, elképesztő. Soha nem láttam mást, aki így megtudta dobni a passzokat, főleg a mélységieket. Most már nem ezt látom, nem tudja irányítani a labdát, nem dobja meg azokat, amiket régen megtudott.

Ezt a 49ers legendás QB-je, az azóta Hall of Famer Steve Young mondta a Colts irányítójáról és szavainak alátámasztására van egy-két statisztika is. A sérülése előtt összesen 114 alkalommal dobott legalább 31 yardos passzt, ebben a szezonban mindössze csak egyszer próbálta meg ilyen messzire eljuttatni a labdát, miközben 2012 és 2016 között átlagban 1,6 alkalommal próbálkozott ilyen távoli átadásokkal. Itt a nagy kérdés az is, hogy ha Reich és csapata azt gondolja, hogy Luck válla egészséges, akkor miért nem hívnak mélységi átadásokat a 12-esre?

Természetesen egyelőre csak találgatások lehetnek, hogy Andew Luck teljesen egészséges-e, de egyre valószínűbb az hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségét a nem megfelelő minőségű támadófal tönkretette. A fent említett Hail Mary után Luck és Reich is megjegyezte, hogy nem az irányító válla volt az akadálya a passznak, csak Brissett jobban tud távolra passzolni, de azért az elmúlt időben mi már hallottunk sok mindent és sok mellébeszélést is.  Mindenesetre, három meccsből messzemenő vonatkozást nem szabad még levonni, a több, mint 500 nap után visszatérő Lucknak még vissza kell szokni a játékba.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!