Connect with us

Érdekességek

Nem sikerült a legjobbra a 2016-os draft második köre

Az NFL-ben nem minden választás sül el jól, ezt már megszokhattuk. Valakiről már egy év után sejteni lehet, hogy félrement, de a csapatok azért szeretnek több időt hagyni a játékosok képességeinek kibontakozására. Vannak azonban olyan előre nem kalkulálható tényezők, amik felülírnak dolgokat.

 

 

Nem volt olyan régen az a 2016-os draft, mindössze két szezont kell visszamenni. Mégis, azóta összesen 8 második körös játékost cutoltak vagy cseréltek el a csapatok. Nyolcat. Ez elég magas szám két szezon után, ráadásul elég magas picken kiválasztott játékosokról van szó.

 

  • Kevin Dodd, OLB, #33 (Titans)
  • Reggie Ragland, LB, #41 (Bills)
  • Jihad Ward, DT, #44 (Raiders)
  • Christian Hackenberg, QB, #51 (Jets)
  • Su’a Cravens, LB/S, #53 (Redskins)
  • Kamalei Correa, LB/OLB, #56 (Ravens)
  • T.J. Green, S, #57 (Colts)
  • Roberto Aguayo, K, #59 (Buccaneers)

 

Dodd képtelen volt egészséges maradni, és a futball iránti elszántságát is elvesztette a hírek szerint. Idén vágták ki, és nem csoda, hogy egy csapatnak sem kellett azóta. Ragland a Bills front office kicserélődésének áldozata lett, és mindössze egy szezon után elcserélték a Chiefshez. Ward a training camp szupersztárja volt újoncként, élesben viszont felsült, idén cserélték Dallasba, viszont a karrierje még menthető. Hackenbergről már akkor nem értették mit keres a második körben, nem csoda, hogy bukó lett. A Jets kivágta, majd megtette ugyanezt a minap az Eagles is, miután elhozták pár edzésre.

 

Cravens Doddhoz hasonlóan egészségügyi/mentális probléma miatt nem tudott kiteljesedni, sokáig úgy tűnt, hogy visszavonul, de végül ez nem történt meg. Őt is egy régi GM választotta ki, idén cserélték el Denverbe. Correa is nagy reményekkel érkezett Baltimore-ba, de egy idei Hall of Fame meccs tündöklést leszámítva momentumai sem voltak, Mike Vrabel viszont kihozhat belőle valamit OLB-ként Tennesseeben. Green tovább erősíti a Grigson éra borzasztó sorozatát, remek atléta, de pocsék futballista. Sem safetyként, sem CB-ként nem tudták használni. Tegnap vágta ki a csapat. Aguayo Hackenberghez hasonlóan furcsán nézett ki a második körben, és még abban sem volt jó, amiről elhíresült a Florida State-en, vagyis hogy 40-en belül nem hibázik. Most a Chargersnél úgy tűnik ismét beleszagolhat az NFL légkörébe.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!