Connect with us

Hír

Nem volt elég agresszív a Broncos védelem a Raiders ellen

A Denver Broncos hatalmas csatában megverte az Oakland Raiders csapatát a hétvégén, de Derek Carr így is franchise rekordot jelenti 90%-os pontossággal zárta az összecsapást. Az alig pár éve még NoFflyZone-ként ismert secondary egy csapásra lett AllFlyZone, ami csak részben a játékosok hibája.

 

Vance Joseph elismerte a mérkőzés után az Associated Pressnek adott interjújában, hogy főleg az első félidőben nem volt elég agresszív a védelem játéka és ez nagy részben az ő hibája. A védelem koordinátora jelenleg Joe Woods, de Joseph elmondása szerint mindig be van avatva a gameplanbe, így ő is változtathatott volna.

 

 

Alapvetően a Broncos secondary akkor volt sikeres mikor kemény press-man coverage-el operáltak, de Joseph már tavaly is próbálgatta a softabb csomagokat és a zónázást. A Raiders elleni első félidőben is 7-8 yardra álltak fel a cornerek az elkapóktól, így Carr gyorspasszos játékkal mindig talált valakit. Ez nem csak a CB-nek rossz, de a pass rush sem érhetett oda az irányítóhoz.

 

Mikor a második félidőben változtattak, rögtön kevésbé volt sikeres a Raiders támadójátéka és kevesebb pontot tartották őket. Joseph nem titkoltan a védelemhez ért jobban, a Miaminál defensive koordinátor volt, de érkezése óta láthatóan szétesőben van ez a csapatrész. Néhány elképzelésében van fantázia, de egyelőre még nem sikerült a saját képére formálnia a csapatot. Azt mindenki döntse el maga, hogy a szerencsére szót a mondat végére szeretné-e tenni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!