Connect with us

Érdekességek

Sose nézték le ennyire a címvédőt nyitómeccsen

Az NFL-ben 2004 óta nyitja a szezont az aktuális Super Bowl győztes hazai pályán – a Ravens a kivétel, akiknek stadionproblémák miatt idegenbe kellett utazniuk címvédőként nyitómeccsen. A tizenhárom hazai pályán nyitó címvédőből 11 kezdette ugyanazt az irányítót, mint a Super Bowlon (kivételek: 2006 Steelers, 2016 Broncos). És hogy mi a közös bennük? Mind a 11 csapat legalább 3,5 pontos favorit volt (átlagban 5,5) és a nép nagy többségben rájuk fogadott. Amíg el nem érkeztünk a ma éjjel nyitómeccset játszó címvédőhöz, a 2018-as Philadelphia Eagleshöz.

 

Az Eagles négy pontos favoritként nyitott, azonban nagy tömegek kezdtek el fogadni ellenük, így hamar lement a line 3 pontra, ami az iparági átlag a hazai pályán játszó csapat előnyére, tehát ebben a pillanatban ugyanolyan erősnek gondolta Vegas a Falconst és az Eaglest. Azóta tovább esett a határ és jelenleg csak 1 pontos favorit az Eagles, ami azt jelenti, hogy ha semleges pályán játszanának a felek, akkor a Falconst gondolnák két pontos favoritnak a fogadóirodák.

 

 

Ez tehát azt jelenti, hogy sosem néztek le a fogadóirodák annyira egy (hazai pályán játszó, Super Bowl győztes irányítóval felálló) címvédőt nyitómeccsen, mint most az Eaglest – minden meccsen minimum 3,5 volt az “előnyük”. Van tehát valami nagyszabású összeesküvés vagy utálat Vegasban az Eaglesszel szemben? Nyilvánvalóan nincs.

 

Egyszerűen az Eagles továbbra is azzal a Nick Folesszal áll fel, aki extrém kilengésekre képes – jó és rossz irányba -, több sérültjük vagy eltiltottjuk is van – Wentz, Jeffery, Jernigan, Bradham, csak hogy a kezdőket említsem -, a Falcons pedig egy baromira erős csapat, amelyik sokak szerint megérdemelte volna a győzelmet az Eagles ellen a divisional körben tavaly. Akkor ugyebár az első félidő végén Keanu Neal beletérdelt a labdába interception helyett, amiből elkapás, majd field goal lett, majd ez a három pont hiányzott akkor, amikor a meccs legvégén négy kísérletből nem tudták megoldani a 10 yardoson belülről a feladatot.

 

És még így is ők a favoritok! Az underdog kártyát tehát hivatalosan nem tudják kijátszani, a tiszteletlenség kártyát esetleg igen. Hogy mi lesz ma éjjel, arra nyilván csak tippelni tudunk. Ezt meg is tettük a beharangozónk végén és 15 szerkesztőből 13 (köztük én is) a Falcons győzelmét várja. Éjjel 2.20-tól pedig kiderül, kinek lett igaza.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!