Connect with us

Hír

Teljesen felfordult a Cardinals védelme

Steve Wilks a Panthers védőkoordinátoraként érkezett a megüresedett HC állás betöltésére Arizonába, és várható volt, hogy a James Bettcher által felállított védelmi filozófián változtatni fog. Na de ami történt, arra kevesen számítottak.

 

 

Wilks kimaxolta a nickel felállásokat, hiszen három safetyje, Tre Boston, Budda Baker és Antoine Bethea szinte az összes snapen fent van a pályán a két kezdő cornerbackkel (Peterson & Taylor) egyetemben. Ez kapásból leszűkíti a 4-3-as sémára váltó védelem linebackereit két főre, na de melyik kettőre?

 

A Bears elleni meccsen Josh Bynes (100%-os snap cout) és Gerald Hodges (78%-os snap count) volt a két kezdő linebacker, míg két korábbi első körös játékos, Haason Reddick (5%) és Deon Bucannon (<1%) csak ritkán jutott szerephez. Utóbbi számára különösen bosszantó lehet a mellőzés, hiszen az ötödik éves opciója alatt játszik, így pedig ront a nagyobb összegű szerződésének esélyein.

 

Nagyon nehéz ezt megélni. Nem fogom tettetni, hogy minden rendben van ezzel, de ez nem rólam szól, hanem a csapatról, és ha így döntöttek az edzők, akkor el kell fogadnom. Ugyanakkor mindent megteszek, hogy visszakerüljek a kezdőbe, hiszen imádom ezt a játékot, imádok a pályán lenni.

– nyilatkozta Bucannon.

 

A 26 éves védő pályafutását több kisebb sérülés is nehezítette, amiért csak két szezont tudott teljes egészében végigjátszani. Hiába kezdett a nyitófordulóban, azóta alig kapott lehetőséget, a védősnapek kevesebb, mint felén volt csak pályán 2018-ban. Reddick helyzete még rosszabb, ő mindössze 21 snapen volt csak a pályán a védelemben, ami az összes snap alig 9%-a. Wilks azzal magyarázta döntését, hogy jobban szeretne olyan játékosokat a pályára tenni, akikben megbízik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!