Connect with us

Érdekességek

Utcáról a pályára

Újabb csodálatos, mázlista és megható történet került ki az NFL világából, méghozzá a Carolnia Panthers csapatától. Az egyik újonc védőjátékosuk, Efe Obada ugyanis a londoni hajléktalanságból tornázta fel magát addig a szintig, hogy ő is a legnagyobbak közt játszhasson.

Nigériában született, de nővérével együtt 10 évesen el kellett hagyniuk az országot (pontosabban elküldték őket), és elindultak, hogy szebb jövőt találjanak maguknak Angliában, Londonban. Csakhogy ez természetesen nem ennyire egyszerű. A testvérek rengeteget aludtak a sötét utcákon egészen addig, míg egy pár be nem fogadta őket. Obada azonban elfogadhatatlannak találta a tényt, hogy vele és a nővérével is “szolgaként” bánnak, míg a házaspár saját gyermeke minden kiváltságot élvezhet. Ez vezette őt rossz társaságba, viszont hamar kikerült onnan. Miután három barátját is megölték, úgy döntött, változtat az éltén.

Nem akarta ezt a jövőt sem magának, sem a nővérének, ezért visszament az iskolába, és elkezdett játszani a London Warriors csapatában, akikkel együtt meg is nyerték a nemzeti bajnokságot. A kimagasló teljesítménye pedig felkeltette a Dallas Cowboys figyelmét, és próbajátékra hívták, de végül amellett döntöttek, hogy nem dolgoznak együtt Obadával.

A defensive end az NFL nemzetközi programjának segítségével a Carolina Panthersnél is megmutathatta tehetségét. Először csak a gyakorló csapatba szoktak bekerülni a külföldről érkező játékosok, azonban annyira jól sikerültek neki az edzések és az előszezonban nyújtott teljesítménye annyira lenyűgözte a csapatot, hogy úgy döntöttek, bekerülhet az 53-as keretbe.

Remélem a történetem sokak számára inspiráló, hiszen én magam is az akarok lenni, egy inspiráció, egy példakép. Nem akarom, hogy minden rólam szóljon, csak annyit, hogy megmutassam, mindenkinek megvan maga előtt a lehetőség, és ha igazán szeretné, kemény munkával elérheti az álmait.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!