Connect with us

Hír

A hónap játékosai – Szeptember

Letelt az első hónap a 2018-as idényben, így hát megnézzük, hogy a liga szerint kik voltak szeptember legjobbjai. Szokás szerint, most is a legjobb támadót, védőt, illetve speciális egység játékost választottak, lebontva a két főcsoportra. Ha ez pedig nem lenne elég, akkor megtudhatjuk, ki lett a legjobb újonc támadó és védő. Lassuk is, hogy kik kapták ezeket az elismerést.

AFC

A hónap támadója – Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)

Itt nem sok kérdés volt, hogy ki érdemli meg ezt a címet, Mahomes miután Smith távozott a lehető legjobban kezdte el kezdőként első idényét. 14 passzolt TD-je mellett egyetlen egy interception sincs a neve mellett, amivel közel áll ahhoz, hogy megdöntse Peyton Manning rekordját abban a tekintetben, hogy övé legyen a legtöbb passzolt TD eladott labda nélkül. Természetesen ez az első hónap játékosa díja Mahomesnak, de érdekesség, hogy 2017 szeptemberében is egy Chiefs játékos lett a legjobb, Kareem Hunt.

 

A hónap védője – J.J. Watt (Houston Texans)

Visszatért J.J., aki szerencsére még ebben a szezonban nem sérült meg (reméljük így is marad), sajnos ez nála nagy szó. Innen is látszik, ha ő egészséges, akkor nem nagyon van nála jobb a ligában. 20 szerelés mellett, 5 sacket és négy fumble-t szerzett, a legjobban a Colts elleni mérkőzés sikerült neki, ahol kétszer vitte a földre Luckot és fumble-jei felét is ezen az összecsapáson szerezte. Ez volt a hatodik alkalom, hogy erre a listára került Watt, amellyel utolérte a védőknél a lista elején álló Bruce Smith-t.

 

A hónap special team játékosa – Justin Tucker (Baltimore Ravens)

Itt sincs nagy meglepetés, már a tavalyi szezonja is remek volt Tuckernek. Nagy szerencséje van vele a Ravensnek, hiszen látjuk, hogy mennyi csapat szenved rúgó problémákkal ebben az idényben is. Tucker eddig tíz próbálkozásból mindössze egyetlen mezőnygólt hagyott ki, az extra pontokat tekintve pedig eddig hibátlan és három field goalja is 50 yard feletti volt. Ötödik alkalommal lett a hónap legjobbja, amivel beérte a listán élen álló David Akers, John Carney, Jason Hanson és Adam Vinatieri által alkotott csoportot.

 

NFC

A hónap támadója – Jared Goff (Los Angeles Rams)

Ha Fitzpatrick az utolsó két meccsén nem rontja le szeptemberi teljesítményét, akkor könnyen állhatna az ő neve most itt, de szerencsére volt még más is, aki remek formában játszott. A Rams fiatal irányítója, Jared Goff második szezonját kezdte meg Sean McVay edzősködése mellett és nem is akárhogyan, eddig 72%-os hatékonysággal passzol és tizenegy touchdown mellett mindössze két interception van a statisztikájában, 1406 passzolt yardja pedig második legjobb Roethlisberger mögött. Goff 2000 óta az első Rams QB, aki felkerült erre a listára, akkor Kurt Warner érdemelte ki az elismerést.

 

A hónap védője – Khalil Mack (Chicago Bears)

Sokáig úgy tűnt, hogy Mack a szezon elején nem lesz pályán a Raidersben, de végül az Oakland elcserélte Chicagóba, ahol megmutatta, hogy kár volt szórakozni a szerződésével. 17 szerelése mellett eddig 5 sacknél, egy pick sixnél, négy fumble-nél és három passz leütésnél tart, amivel nem meglepő, hogy ide került a neve. Második alkalommal találja itt magát Mack és 2010 óta az első Bears LB, akkor Brian Urlacher lett a hónap legjobbja.

 

A hónap special team játékosa – Will Lutz (New Orleans Saints)

Egy újabb rúgó a speciális egység legjobbjai között, ami szintén nem meglepő. Lutz is azt a megbízható teljesítményt hozza, mint Tucker. Neki is egy elhibázott mezőnygól kísérlete van és nincs kihagyott extra pontja, eddig 41 pontot gyűjtött a Saintsnek. Lutz ezzel a negyedik Saints rúgó, aki megkapta az elismerést.

 

ÚJONCOK

A hónap újonc támadója – Calvin Ridley (Atlanta Falcons)

Az idei Falcons az első meccstől eltekintve nagyon hatékony a red zone-ban, és ebben jelentős szerepe van az újonc elkapónak, Calvin Ridley-nek. A fiatal receiver 15 elkapásból eddig 264 yardot szorgoskodott össze, és ami a legfontosabb, hogy máris 6 TD-nél jár. Ridley a harmadik Falcons újonc támadó aki a hónap legjobbja lett, a másik kettő Matt Ryan és Julio Jones volt.

 

A hónap újonc védője – Darius Leonard (Indianapolis Colts) 

Az szezon előtt lesajnált Colts védelem megmutatta, hogy ez talán hiba volt (persze még messze a szezon vége) és ennek egyik legjobb példája, hogy övék szeptemberben a legjobb újonc védő. A második körös Leonard igazi tackle gyár, hiszen eddig 54-nél jár, mellette van négy sack és egy fumble is a listáján. Mondjuk az is igaz, hogy amikor felé passzolnak az irányítók, akkor finoman fogalmazva sem annyira jó már. Leonard ezzel mindössze a második Colts védő, aki bekerült a hónap legjobbjai közé, az első Dwight Freeney volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!