Connect with us

Összefoglaló

A rivalizálás elnapolva!

Az év elején történtek miatt sokan várták ezt a mérkőzést, valószínűleg ezért is került főműsoridőbe a Colts vendégjátéka Bostonban. Az előjelek alapján sima Pats siker volt várható és ezt is kaptuk, Indianapolisban pedig kiírhatják a kórházakra a megtelt feliratot. 

Kórház a város szélén

Nem elég, hogy rövid hete volt a Coltsnak (és a Patriotsnak is) még sérülések is hátráltatták a csapatot, előzetesen hét kezdő játékos nem öltözött be és Castonzo is csak azért, hogy ha sérülés lenne, akkor beugrik. Támadóoldalról az első számú elkapó, futó és tight end is hiányzott, még a védőknél a hónap újoncának választott Leonard és három kezdő CB nem vállalta a játékot. Meccs közben pedig tovább gyarapodtak a gondok, hiszen az eddig jól működő pass rushból csak Jabaal Sheard maradt egészséges, Autry és Woods be se fejezte, Hunt pedig csak kényszerből ment vissza a pályára.

Nem az elkapók meccse

Sokat nem akart szórakozni a Patriots, rögtön átvették az irányítást és a harmadik negyed kivételével nem is forgott veszélyben a győzelem. A megtizedelt Colts védelem az első két negyedben egyáltalán nem tudott nyomást helyezni Bradyre, akinek rengeteg ideje volt passzolni, ezzel könnyű drive-okat vezetett. Edelman és Gronkowski egyaránt kedvelt célpontja volt a 12-esnek, és mellettük White, valamint Michel is sokat tett hozzá az offense jó játékához, az elkapott yardokban például White volt a legjobb hazai oldalon, a maga 77 egységével. A másik együttesnél nehezen indult be a játék, ezzel be is ragadtak a rajtnál, Lucknak már korántsem volt annyi ideje, mint Bradynek és Hilton távollétében korlátozottak voltak acélpontjai is. Chester Rogerst és Nyheim Hinest lehet kiemelni, és persze Eric Ebront is, aki félig sérülten jutott 100 yard fölé és ért el két TD-t.

Ha már elkapók a meccs után jönnek pár körrel a két irányítónak, mindkét oldalon rengeteg elejtett labda volt és a négy interceptionből (Luck és Brady is kettőt dobott) csak egy volt az ami a QB hibája, a többiről nem ők tehettek.

Majdnem sikerült elszórakozni az előnyt

A félidei 21 pontos előnyből az utolsó játékrészre hét maradt, de ott még időben ébredt a Patriots. Ez már a fent említett dropoknak és az eladott labdáknak a következménye volt. Erre a következő hetekben nagyon kell figyelni, mert  könnyen megbosszulhatja magát. A fal az hazai oldalon nagyon dicsérhető, bár igaz, hogy egy csere védőfal ellen kellett dolgozniuk, de Brady egyszer sem került a földre.

A Colts védelem a második harminc percre már összeszedte magát és volt két labdaszerzésük, de ebből csak egyszer sikerült pontokat felírni a táblára. A futás elleni védelem még mindig nem az erősségük, ez látszott, és a rövid passzok mellett néhány fontos hosszú átadás is megtalálta a hazaiak elkapóit. A nyomás nagyon hiányzott, ez volt az első mérkőzés idén a Colts védelmének, amin nem sikerült sacket szerezni, de ez a sok sérültnek is köszönhető volt.

A szabályok változása

Elméletileg ezen a héten már máshogy fogják fújni a roughing the passer szabálytalanságot. A második Colts playnél ezt láthattuk is, amikor Flowers és Chung sackelte Luckot (nyitókép és első tweet), az első négy héten az biztos, hogy erre az összes zászló berepült volna, hiszen mindketten teljesen testsúllyal rázuhantak az irányítóra. Ez “jó” lehet a következő mérkőzéseken, mert így nem indul el a liga még jobban a flag foci irányába. Azért még van mit csiszolni ezen a szabályon, hiszen a másik oldalon amikor Najee Goode odaért Bradyhez és egy kézzel az irányító sisakjához ért akkor, azonnal repült a zászló (természetesen ez a jelenlegi szabályok szerint büntetést ér). Az biztos, hogy még sokat fogunk beszélni ezekről a szabályokról, de reméljük, a jó irányba mozdulnak el a pályán hozott bírói ítéletek.

Egy nagy mérföldkő

Ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy Tom Brady megdobta 500. TD passzát, ami egyben Josh Gordon első Patriots mezben szerzett hatpontosa lett, és Gordon ezzel a 71. játékos, akinek a 12-es touchdown átadást osztott ki. Ezzel már csak hat egységre van Favre-tól és egyre közelebb ér a jelenleg ezt a statisztikát vezető Peyton Manninghez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!