Connect with us

Összefoglaló

Az újoncok napja

Kifejezetten szórakoztató meccseket láthattunk a hétvégén, ezért kezdjünk is hozzá gyorsan.

 

Ravens @ Browns 9-12 (h.u.) (KGYM)

Mayfield játéka volt ez. A Ravens-védelem csúnyán lefojtotta őt is, de az oldalvonalon látszott, hogy Haley többször átengedte neki a gameplanelést. Igazi 1/1-nek néz ki, figyel a labdára, megdobja harmadikra. Todd Haley keze nagyon érezhető a támadókon, de most a védelemről kell beszélni. Harap, csíp, mar, mindent csinálnak. Jabrill Peppers élete meccsét játszotta, szabadjára van engedve, ahogy azt kell, mindenki ezt várta tavaly óta. Denzel Ward is megérdemli a dicséretet, a reneszánszát élő John Brownt elég nehéz lehet fogni. Nem is mindig volt ebben sikeres, de azért nem kell aggódni.

from trending GIFs via Gfycat

A Ravens pedig a megszokott Ravens. Flacco konzervatív, és hellyel közzel átlagos, a védelem pedig bitang. A támadófalat agyonverték Flacco előtt, pedig még enélkül is nehéz lett volna mozgatni a támadósort. John Brown eszméletlen nagy fogás volt, meg kell tartani, agilis és gyors. A védelem jó volt, Suggs végig erőből tolta át magát a Browns támadófalán, Levine pedig elkezdte bekönyökölni magát a kezdőbe. Öt sacket és egy tucat nyomást mutattak be Mayfielden, de minden erőfeszítésük ellenére a támadósor nem engedte nekik, hogy megnyerjék a Ravensnek a mérkőzést.

 

Vikings @ Eagles 23-21 (KGYM)

A Vikings revansot vett a playoff-meccsért, és a rossz emlékeket kissé elkezdte kitörölni. Kifejezetten izgalmas meccset láthattunk, a lilák védelme is feléledt az elmúlt hetek után, a támadósor pedig egész egyszerűen gyönyörű. Cousins magabiztosan dobál, érezhetően köré van felépítve a playbook. Vitán felüli, hogy a liga legjobb elkapópárosa Minnesotában van, Diggs és Thielen mágusok. Igazi clutch elkapó. Volt fridzsider-TD is, a 147 kilós Linval Joseph egy 61 yardos fumble TD-t hozott össze, hogy aztán 5 percig pihengessen a pálya szélén.

Az Eaglest sem kell félteni, a csapat a helyén van, csak most a hibákat ők követték el főleg. Graham és Cox együtt kétszámjegyű nyomást hozott össze, és a playhívások is jól működtek az első három negyedben. Nem volt sok drop, csak kritikus pillanatokban jöttek, és Wentz sem játszik olyan pengén, mint tavaly, nehezebben mozgatja a láncot egymagában. Összességében olyan igazi seggösszeszorítósan izgalmas meccs volt, hibás bírói döntés volt bőven mindkét oldal javára, de ezek ellenére is a végén úgy csuktam be a streamet, hogy megérte megnézni.

 

San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 18-28 (Löfli)

Az NFC West alsóházi rangadóján megszerezte első győzelmét az Arizona Cardinals, így már nincs több nyeretlen csapat a ligában. Elég nyögvenyelősre sikerült ez a győzelem, de nem véletlenül tartozik az NFL legrosszabb csapatai közé a két csapat. Josh Rosen sokkal pontatlanabb volt, mint múlt héten, több passzát is csúnyán túl dobta, de most sem segítették az elkapói, az első félidőben három labdát is elejtettek Kirkék.
Mindkét csapat első drive-ja remekül sikerült, a 49ers Breidát és Juszczyket remekül használta, a Cardinals pedig az első playből egy 75 yardos passzal át is vette a vezetést.

 


Az alapból sok sérüléssel küzdő Friscónak ma sem volt szerencséje, Matt Breidának bokasérülés miatt kellett kiszállnia, de Pierre Garcon is az oldalvonalon volt a 2. negyedben. A hazaiak 92 playt indítottak, ami elképesztően sok, de mivel ötször is eladták a labdát, nem sokra mentek vele. A Cardinals védelme a „bend, but dont break” elvet használta ma, közel 450 yardot nyeltek, de a legfontosabb pillanatokban mindig szereztek egy labdát. Az arizonai védelemből kiemelkedett Chandler Jones, aki egy strip sackkel és egy nagyon fontos leütött labdával vétette észre magát, valamint Budda Baker is mindenhova odaért. A linebacker sorból Josh Bynes is nagyot játszott, plusz a héten trade blockra kerülő Haason Reddick ütötte ki Beathard kezéből a lasztit a negyedik negyedben, amiből Bynes TD-t szerzett és gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A vendégek támadósora pont annyit tett a győzelemért, amennyit muszáj volt, a playhívások még mindig eléggé fejvakarósak, a támadófal borzalmas, futójáték egyáltalán nem konzisztens, hiába szerzett két TD-t David Johnson. Az első sikeres 3. kísérletet a 3. negyed közepén sikerült abszolválni. A következő héten a 49ers Green Baybe utazik hétfő este, a Cardinals pedig Minnesotába, sokat kell fejlődni mindkét NFC West csapatnak, hogy meg tudják szorongatni a soron következő ellenfelüket.

 

Denver Broncos 16 @ New York Jets 34 (Leonidasz)

Egy negyed megtévesztés után, a Broncos kivillantotta a foga fehérjét és megmutatta, hogy igazi top5 pick esélyes csapat, ha nagyon akarja. A bő szövegelés helyett csak a legfontosabb statisztikák hozom a mérkőzésről, amik szavak nélkül elmondják, hogy mennyire van egyben ez a csapat.

Isaiah Crowell 15 futásból 219 yardot és egy touchdownt ért el, ezzel jól beárazta az eddig jól működő futásvédelmet, de Powell is mellé tett 99 yardot, így a komplett Jets futójáték 320 yard felett zárt. Ez még passzolt yardból is sok. Apropó passzolt yard. A NoFlyZone korszaknak hivatalosan is vége, Bradley Roby rosszabb formában van, mint újonc évében, Robby Anderson 123 yardot és 2 TD-t húzott le róla. A legnagyobb probléma, hogy a nagy játékokat nyeli a védelem, mint kacsa a nokedlit, így hiába van néha egy-két jó védekezés, utána tönkreteszik az egészet. Pozitív dologként apró dolgokat tudnék megemlíteni, de nem érdemel egy szót sem a csapat így tekintsünk is el tőle. Az edzőkről még annyi szót szeretnék ejteni, hogy volt egy működő védelem, amit sikeresen szétzilált, majd a szellemiségének egy teljesen más sémát próbált adni Joseph és Woods páros, ami láthatóan megbukott. Joseph takarodj!

 

 

A Jets érdemeit csökkenti a szerény képességű ellenfél, de pont azt csinálták, amit kell egy rookie irányítónak. Darnold mindössze tíz passzkísérletig jutott, de ebből három TD is született. Szépen alapozták meg a támadásokat a futójáték segítségével, majd bevitték a kegyelemdöfést. A védelem pedig nagyszerűen helytállt, négy sackig jutottak, Leonard Williams egymaga vállalt kettőt, három negatív yardos szerelés mellett. Koránt sincs még kész ez a csapat, de látszik, hogy egy út elején vannak.

 

Miami Dolphins 17 @ Cincinnati Bengals 27 (Leonidasz)

Igazi brusztolós ki-ki meccset játszott egymással a két divízióvezető, hogy aztán a Bengals védelme döntse el a találkozót. Végül az egység 3 sacket, két interceptiont és egy fumble-t szerzett, de ami fontosabb, hogy két touchdownt is. A motorja a védelemnek a védőfal volt, ahol Dunlap és Atkins mellé ezúttal felnőtt Michael Johnson és Sam Hubbard is, a játékok nagy részét ők négyen csinálták meg. A támadósornak így nem volt nehéz dolga, egy stabil második félidei játékkal biztosították a győzelmet, ahol a sérülésből visszatérő Mixon nagy kedvel és jó is játszott.

 

 

A Dolphins egy erős kezdés után teljesen behorpadt, de már az első félidőben is a kiváló special team játékuknak köszönhették a vezetést. A futójáték még nagyjából működött, mert a 6 yardos átlag nem nevezhető rossznak, de a 169 passzolt yard az édeskevés. Sajnos csak futni előnyből lehet és azt sem sokáig, így ki kell találni valamit arra az esetre ha a levegőben szeretnének haladni. Elsősorban a minőségi célpontok hiányával van probléma, mert amíg a csapat futója a legjobb célpont addig nem lehet eredményes a gárda. Összességében a két csapat közül egyértelműen látszott, hogy a Bengals a rájátszás-készebb gárda és nagy lépést is tettek a playoff felé a győzelemmel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!