Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #8

Már múlt héten is élvezkedtünk, hogy kora délutántól meccset lehet nézni élőben, ez most hatványozottan igaz, hiszen szinte amint végzünk a vasárnapi családi ebéddel, már ülhetünk is le a TV gamepass/stream elé focit nézni!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Philadelphia Eagles – Jacksonville Jaguars in London, 14.30, GamePass

A Jaguars jelenleg a pár évvel ezelőtti szintjét idézi, az utóbbi három hétben 28-90 a pontarányuk, a legrosszabb a ligában. A támadósor pocsék, ez idő alatt 35 támadásukból csak 4 zárult pontszerzéssel. Fournette még mindig nem áll a rendelkezésükre, abban viszont talán bízhatnak, hogy Bortles szeret Londonban játszani, 8 TD-je és csak 2 INT-je van a tengeren innen, ráadásul az utóbbi 3 meccsüket megnyerték az angol fővárosban. Egyébként a védelemmel sem lehetnek megelégedve, 18-cal kevesebb sackjük és 11-gyel kevesebb szerzett labdájuk van, mint egy éve ilyenkor.

Persze a túloldalt is csalódás a szezon eddig, az Eagles nem meggyőző. Wentz ugyan összességében kiválóan játszik, a futójáték nem működik (Ajayi kiesése óta legrosszabb 5-ben vannak a ligában), és ezért a meccseket sem tudják lezárni, ami pár Wentz hibához is vezetett kulcspillanatokban. A védelem sem igazi, ami persze a sok sérültnek is köszönhető, de ha valaki azt mondja év elején, hogy a sasok kényszerhelyzetben lesznek és cserélniük kell, meg nem mondtam volna, hogy ennyi poszton erősíteni kellene: RB, WR, DT, CB, S.

Matchup to watch: Jalen Ramsey vs Alshon Jeffery

Rookie to watch: Dallas Goedert, TE, Eagles

Baltimore Ravens @ Carolina Panthers 18.00, GamePass

Múlt héten is beszéltem róla, hogy Newton passer ratingje függ legjobban attól, hogy nyomás alatt van vagy sem. Tiszta zsebből 115,2-es passer ratingje van, 41,5-ös ha nyomás alatt van. A Ravens pedig vezeti a ligát sackekben és második nyomásgyakorlásban idén, így meggyűlhet Newton baja. A Ravens a hosszú passzokkal nyerhet még, hiszen a Panthers secondary ilyen játékokkal sebezhető, John Brown és Flacco között pedig remek a kapcsolat.

Érdekes kontraszt lesz a meccsen, hogy a Panthers főleg rövid játékokkal fog előre haladni (a legrosszabb hosszú játékos csapat a ligában), míg a Ravensnek a hosszabb játékok fekszenek. A Ravens viszont jól fel van vértezve a rövid játékok levédekezésére, a Panthers kevésbé a hosszúakra, szóval tetszik ez a matchup a Ravens oldaláról.

Matchup to watch: John Brown vs James Bradberry

Rookie to watch: Donte Jackson, CB, Panthers

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 18.00, SportTv

Félek, hogy ez nagyon sima lesz. A Chiefs egyébként is hatot nyert zsinórban a Broncos ellen, ráadásul hamar vezetni is fognak jó eséllyel, hiszen idén minden nyitódrive-jukon pontot szereztek, az első negyedben pedig 72-19 a pontarányuk, ami elképesztő. Viszonyításképpen, a második legjobb Lions +32-vel áll. A Chiefsről eddig is szuperlatívuszokban beszéltünk, most Kareem Hunt is beindult, nem tudom hogyan állíthatja meg őket a Broncos.

Matchup to watch: Mitchell Schwartz vs Von Miller

Rookie to watch: Philip Lindsay, RB, Broncos

Green Bay Packers @ Los Angeles Rams 21.25, SportTv

A Rams jelenleg megállíthatatlannak tűnik, úgy az övék a legjobb pontkülönbség a ligában, hogy külön-külön az első (+57) és a második félidőben is ők a legjobbak (+50). Nem tudom a Packers védelem hogyan fogja megállítani őket, így Rodgerséken lesz a sor, hogy szinte minden drive-jukból pontot szerezzenek.

Nagy kérdés lesz, hogy Mike Pettine és védelme mit tud kezdeni ezzel az ezerfejű szörnyeteggel, amit Rams offense-nek hívunk, és hogy hogyan tudják megállítani Todd Gurley-t a földön. Gurley elképesztően sikeres, de ahogy írtunk róla a héten, ezt nagyrészt Sean McVay zsenijének köszönheti.

A sportfogadások szerelmeseinek érdekesség, hogy a Rams 9 fontos favorit, Aaron Rodgers pedig sosem volt még ekkora underdog karrierje során.

Matchup to watch: Sean McVay vs Mike Pettine

Rookie to watch: Josh Jackson, CB, Packers

A többiek

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers, 18.00

Az első héten a két csapat összehozott egy döntetlent, így Big Ben mérlege már “csak” 22-2-1 a Browns ellen, azonban hazai pályán makulátlan 10-0. A Steelers ráadásul bye weekről jön, szóval többet készülhettek és kipihentebbek ellenfelüknél. Főleg hogy a Browns már négy hosszabbításos meccset játszott idén, ebből egyet múlt héten, ahol a védők 95 snapet voltak a pályán a melegben, ez pedig a legtöbbjük volt 2018-ban. Larry Ogunjobiról nem beszélünk egyébként eleget, nagyon jól játszik a védőfalember, azonban a fáradtság kapcsán külön ki kell emelni, hogy 100-zal több snapet játszott már idén, mint bármely másik DT a ligában. Igazi ironman.

Matchup to watch: Antonio Brown vs Denzel Ward

Rookie to watch: Baker Mayfield és a két szélső elkapó, Antonio Callaway, illetve Damion Ratley

Washington Redskins @ New York Giants 18.00

A Giantsnél talán végre – egy év késéssel – belátták, hogy rebuildre van szükség és az utóbbi napok mozgásaiból úgy néz ki, hogy a szezon elengedése környékén táncikálnak. A Redskins ellenben pole pozícióból kezdheti meg a csoportgyőzelemért folytatott versenyfutást, még ha a legtöbbek szerint továbbra sem ők a favoritok erre. Viszont nekik van a legkönnyebb sorsolásuk az egész ligában az év hátralevő részére, így bizakodhatnak.

Snacks Harrison elcserélésével Adrian Peterson dolga lett egyszerűbb erre a hátre, akiről mindenképp ki kell emelni, hogy fejlődött a játéka az idei évre és az eddigiekhez képest sokkal jobban mennek neki a külső futások, akár shotgunból is. A Redskinsnél érdemes még megemlíteni, hogy a 49erstől kiutált Jim Tomsula remek munkát végez a védőfallal, nagy gondokat fognak okozni a Giants támadófalának.

A fogadni vágyóknak egy Redskins -1-es spread elég jónak tűnik.

Matchup to watch: Odell Beckham Jr. vs Josh Norman

Rookie to watch: DaRon Payne, DT, Redskins (csak mert Barkley-t már ismeri mindenki)

Seattle Seahawks @ Detroit Lions 18.00

Talán mindkét csapat túlteljesíti elvárásainkat (enyémet mindenképp) és jobban állnak, mint vártuk. A Seahawks versenyben lehet a wild cardért is akár, a Lionsnek kicsit nehezebb a dolga az északi divízióban, de a Harrison-trade azt mutatja, hogy látnak esélyt arra, hogy ők is harcban legyenek. A Lions egyelőre a nagyvadakra vadászik, hiszen a Patriotsot és a Packerst is elverték már idén, a Seahawks pedig az utóbbi négy meccsén csak a veretlen Ramstől kapott ki, szóval jó formában vannak, ráadásul bye weekről is érkeznek, így kipihenve és felkészülten utaznak Detroitba. Én még nem teljesen igazodtam ki ezen a két csapaton, így remélem most adnak egy újabb támpontot ezzel a meccsel.

Matchup to watch: Damon Harrison és Da’Shawn Hand vs JR Sweezy, Justin Britt és DJ Fluker

Rookie to watch: Kerryon Johnson, RB, Lions

Tampa Bay Buccaneers @ Cincinnati Bengals 18.00

Egy dolog szinte biztos: nagyon sok pont fog születni a találkozón. A Buccaneers rekordgyenge védelméről már beszéltünk az utóbbi egy-két hétben, így a Bengals egyébként hatékony támadósora is szét fogja szedni azt a secondaryt (helló, AJ Green!). Arról talán kevesebb szó esik, hogy a Bengals védelme is borzasztó, konkrétan több yardot engednek, mint a Bucs! Emellett övék a legrosszabb harmadik downos védelem is, szóval a Tampa kiváló skill playerei is dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen ők is rengeteg (valós és fantasy) pontot fognak feltenni a táblára.

Matchup to watch: Geno Atkins vs Ali Marpet

Rookie to watch: Jessie Bates, S, Bengals

New York Jets @ Chicago Bears 18.00

A Bears zsinórban kétszer kapott ki AFC East csapattól, ráadásul a macik 69 pontot kaptak ez idő alatt. Most jöhet a harmadik AFC East ellenfél, és ha komolyan versenyben akarnak maradni a rájátszásért, akkor ezt nem engedhetik ki a kezeik közül. Egy újonc irányítónak nincs könnyű dolga egyébként Vic Fangio védelme ellen, így Darnoldnak is nehéz napja lesz, még ha egyébként jól is játszik, és még ha Khalil Mack nem is igazán egészséges.

Matchup to watch: Trey Burton vs Jamal Adams

Rookie to watch: Chris Herndon, TE, Jets

Indianapolis Colts @ Oakland Raiders 21.05

Jon Gruden hosszú távon könnyen lehet, hogy jó dolgot csinál, de ezt nagyon nehéz eladni a játékosai számára. Kétlem, hogy túl szimpatikus lenne azzal, hogy teljesen mást mond a média felé, mint feléjük, vagy épp nem mondja el nekik, hogy elcserélték Coopert és csak úgy lehozza a pályáról edzésen. A játékosok frusztrációja és a biztonságérzetük hiánya pedig könnyen katasztrófához vezethet. Ezen a meccsen sem őket tartjuk esélyesnek, Andrew Lucknak jó napja lehet és végre a futójáték is beindult Indianapolisban, hiszen 220 yardot futottak múlt héten, amire 2007 óta nem volt példa a csapatnál.

Matchup to watch: Jared Cook vs Darius Leonard

Rookie to watch: Maurice Hurst, DT, Raiders

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals 21.25

Két gyenge csapat csoportrangadója lesz ez, ahol kiderül, mennyit tudott változtatni Byron Leftwich a Cardinals támadósorán Mike McCoy kirúgása után. Ez lesz a legnagyobb kérdése a találkozónak és akár jól is elsülhet a pintyek számára. A 49ersnél viszont van egy bizonyítottan kreatív támadóguru, akinek segítségével megnyerhetik a meccset.

Matchup to watch: Chandler Jones vs Joe Staley

Rookie to watch: Josh Rosen, QB, Cardinals

New Orleans Saints @ Minnesota Vikings 01.20, SportTv

Igazi csemege lesz a vasárnap éjjeli rangadó, a januári konferenciadöntő visszavágója. Rengeteg passzra lehet számítani, hiszen Cousins első, Brees pedig második sikeres passzok tekintetében a ligában, és hát olyan elkapók hédereznek majd a pályán, mint Thielen, Thomas vagy Diggs. Szerintem a Saints egy kicsivel jobb csapat és ég bennük a bosszúvágy a Minnesota Miracle miatt, így nálam egy fokkal esélyesebbek, de nyilván elég kiegyenlített meccsre van kilátás, mutatják ezt tippjeink is.

Matchup to watch: Everson Griffen vs Terron Armstead

Rookie to watch: Brian O’Neill, OT, Vikings

 

Bold Predictions

rowi: Múlt héten két safety is volt, ezen a héten legalább 3 lesz.

alatriste: 2014 óktóbere óta nem kapott 40 pontott a Vikings. Most újra 40 felett fognak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!