About the author

23 Comments

 1. 1

  Gergely Angyal

  Nagyon jó cikk, köszönjük! Az biztos, hogy ha Gurley fel tud gyorsulni és megtalálja a falban a lyukat, akkor nem könnyű megállítani rövid yardokon.

 2. 2

  bjeela

  Na, végre! Gratulálok, ha nehezen is, de eljött az idő, amikor olyan elemzést olvashatok az oldalon, ahol kiderül: nem egy játékostól függ, MVP lesz-e, hanem leginkább az edzőtől, koordinátortól, a többi játékos minőségétől. Ennek a továbbgondolása a GOAT kérdés, ami úgy hülyeség, ahogy van és erre is választ ad a fenti írás. Számtalan edző van, amelyik tönkreteszi a játékosait, míg másoknál ragyognak ugyanazok, akiket mindenki szidott. Például rettenetes lenne belegondolni, mi lett volna TB12-vel, ha Jeff Fishert kapja edzőnek… :D

 3. 3

  Márton Farkas

  de ha ezt látjuk innen messzirol, akkor ezt miért nem alkalmazzak, mondjuk egy D Jonhsonnál, vagy mccoynál vagy eliottnál még ha gyengébb is a fal?

 4. 4

  atis123Juve

  Biztos vagy Te ebben? Mármint hogy, Mahomes olyan jól járt Reiddel? Lehet isteni statjai lesznek, de amíg az órát nem tudja kontrollállni nem fog SB-t nyerni.

 5. 5

  K.B.

  Kell hozzá a falon kívül 3 megbízható elkapó, akik szinte mindig fel tudnak állni, és a védelem tart is tőlük. A Ramsnél ez megvan: Cooks, Kupp, Woods. Nagyon kevés csapatnál van még meg ugyanez az elkapó alapanyag. Egyénenként nem a legnagyobb nevek, de mindhárman nagyon jól teljesítenek. A Cards, Bills, Cowboys esetében még 1 igazán jó elkapót is nehéz megnevezni. Talán Fitz ugye, meg most már Cooper, de ez kevés.

 6. 6

  Fetyke

  Gondolom, hogy akkor most minden potenciális NFC PO várományos csapat azt sakkozza, hogy mit lehetne ez ellen kitalálni. :)

 7. 7

  Márton Farkas

  ezt én értem de ha felállnak 3 elkapoval még ha nem is jok, de csak nem meri egy védelem se hogy feladja az elkapot még ha neve sincs…

 8. 8

  Fetyke

  De meri! Az említett hármasnak a nagy előnye, hogy nem csak megbízhatóak, de mindannyian meglehetősen gyorsak is. A nagyobb testű, fizikálisabb, de cserébe lassúbb vagy a nem megbízható elkapókra nem kell CB-t állítani. Ellenük jók a linebackerek is. Tehát nem mindegy, hogy milyen elkapóid vannak. Ha csak egy gyengébb van (lásd Vikings), akkor vele szemben már nem kell annyira erősen védekezni.
  Az általad példaként felhozott csapatok pedig pont ebben a cipőben járnak. Nemhogy 3, de még 2 megbízható vagy jó elkapójuk se nagyon van.

 9. 9

  renningan

  Korábban pedzegettem, csak lusta voltam utána nézni, de jól tippeltem. A Rams támadófala, ami nem ennyivel lett jobb, mint Fisher alatt volt, azért kezdett el blokkolni, mert McVay tudja, hogy az OC és a DC után az OLine edző a legfontosabb a ligában.

  Megszerezte Aaron Kromert, aki a Billsnél volt korábban OLine edző, aki az egyik legjobb edző a a posztján, és idéntől ő felel a futójátékokért. Ő itt a zseni, nélküle hívhatna bármit McVay, ha nem blokkol a fal.

 10. 10

  László Varga

  Gurley és McVay kevés lenne. Azaz a terv annyit ér, amennyit a végrehajtás.

  Ahogy írtad: “Erre a hat játékosra jut hat blokkoló (5 falember plusz a tight end),
  így ha mindenki jól végzi a feladatát, Gurley-nek legközelebb csak egy
  safetyvel kell találkoznia.” Akárhogyan is nézem a sikeres futáshoz még 6 ember hibátlan! munkája kell. (Általában ez egyébként minden futójátéknál feltétel.) Én nem látok különös dolgot, kiváló futó, egyelőre kiváló Ofal és remek elkapók. (Ha nem lesz sérülés, messzire jutnak!)

 11. 11

  Everlast77

  Aki régóta néz NFL-t (szerintem mint te is) tudhatná, hogy egy punter is hamarabb lesz sztár, mint egy támadófalember :)

 12. 12

  László Varga

  Maximálisan egyetértek! :)

 13. 13

  Krisztian Fekete

  Meg a többiek is.

 14. 14

  Chriss

  Elso idokben az edzőnek kell kontrollalni, ismernie kell a játékosát, es idot kerni ha kell. De Reid legendasan szarul time manegementezik

 15. 15

  acsdav2

  Mi? :D Hát én 10 puntert biztos nem tudnék mondani, de falemberből 30-at biztosan. :)

 16. 16

  Pizsama

  Kiegészíteném még a cikket McVay másik zseniális húzásával, amit már tavaly is csinált: Mivel 95%-ban 11 personellel állnak fel, ezért baromi rövid a huddle és pillanatok alatt felállnak támadóállásba. Amire feláll a védelem is. És még mindig van kb. 25 másodperc az támadóórán. Na, most 15 másodpercig McVay módosíthatja még a játékhívást a védelem felállás alapján. És gyakran meg is teszi, ha nem tetszik neki valami. Ezért is szokta magát ostorozni utólag a sajtótájékoztatókon, amikor nem jó play-t hív be és nem vesz észre valamit a védelemen. Mert általában ő hívja át a játékokat ha módosítani kell.

 17. 17

  Everlast77

  Az lehet, de a támadófalról csak akkor beszélnek egy közvetítésen, ha elbaltáznak valamit, amúgy meg Gurley és McVay a zseniális. Nyilván kissé sarkítok, de szerintem érthető a lényeg :)

 18. 18

  zg

  Nekem a cikkből az derül ki, minden csapatnak ezt a (11 personnel) felállást kéne használnia. Hiszen 11 personnel -> light box -> konnyebb futás. A többi csapatban ezek szerint annyira hulyék az edzők, hogy más felállásokat (is) használnak és nem jottek még rá erre a pofon egyszerű tényre? :) Bocs a kukacoskodásért de nekem ez sántít.

 19. 19

  László Varga

  Korrigálok: Az biztos hogy ha bármely futó!!! fel tud gyorsulni és megtalálja a lyukat a falban (amit egyébként meg kell csinálni, mert nem magától van!), akkor nem könnyű megállítani rövid yardokon. :)

 20. 20

  László Varga

  A rostereken lévő kb.320 falemberből 30 nem is sok, %-osan, ha ismersz 4 puntert máris többet ismersz. :)

 21. 21

  Volesz

  Így van, nem is értem pl. támadófal embereknek miért nincs pl. heti legjobb díja? Míg Gurley bezsebeli a hét (hónap/év) támadója díjat, addig a falembereknek csak a szerződéskor jár a jutalom, már ha sikerül kialkudni…?

 22. Pingback: FK! Preview #8 | Fűzővel kifelé!

 23. 22

  bjeela

  Annyi biztos, hogy Jeff Fishernél jobb :D De félre a tréfával, bár sok rosszat is el lehet mondani Reidről – nem csak az órával van bajban, a negyedik negyedes teljesítménye is javításra szorul – , de azért még mindig a liga legjobb edzőinek egyike. Szal igen, biztos vagyok, még akkor is, ha jobban örültem volna, ha Matt Nagy mellett pallérozódott volna és eladjuk a francba Trubiskyt.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team