Connect with us

Hírek

Hawks támadófal: No1 az utóbbi egy hónapban!

Nem, a cím nem elírás.

Mike Solari munkája ugyanis szemmel láthatóan kezd beérni, sőt! A PFF statisztkái alapján a 3-6. játékheteket figyelembe véve ugyanis a támadófal mindössze 13 nyomást engedett az ellenfeleknek 106 passzjáték alatt. A 13 pressure-ből 7 sack született, de szinte mindet elit játékos (Sean Lee és Lawrence egyet felesben, Jaylon Smith, Jones, Riddick, Donald, Suh és Key) szerezte Fanték ellen.

 

Na azért ez nem csak a fal teljesítményét dicséri, mert a playcallingnak is komoly szerepe van ebben. Ebben a négy hétben ugyanis Russell Wilson neve mellett mindössze 96 passzkísérlet áll, ami a 4. legkevesebb az NFL-ben, pedig több csapat nem is 4, hanem csak 3 meccset játszott. A Seattle ezzel újra visszaállt az elmúlt két évben feladott pályára. 2012-ban ugyanis a csapat ligautolsó volt a passzkísérletek számát tekintve, és 2013-ban is utolsó előtti, 2014-ben szintén utolsó, míg 2015-ben 28. helyen végzett a Seahawks ebben a mutatóban. Az elmúlt két évben viszont 18. és 16. helyen, tehát középmezőnyben végeztek Wilsonék, rosszabb év végi mérlegek is születtek.

Solari és a sokat szidott támadófal tehát egymásra talált, és jelenleg a korábbi években abszolút szokatlan gondolatok fogalmazódhatnak meg az O-line kapcsán minden szurkolóban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!