Connect with us

Hír

Így néz ki jelenleg a Browns edzői stábja

Bizonyára mindenki értesült már a hírről, hogy Hue Jacksont menesztették a Cleveland Browns vezetőedzői posztjáról. Ám nem csak az ő feje hullott a stábban, így kisebb átalakításon esett át a személyzet. Na meg persze megkezdődött az edzőkeresés is.

 

 

Az elmúlt hetek Hue Jackson és támadókoordinátora, Todd Haley egymásnak odamondogatásáról szólt, ahol jobbára egymás munkáját kritizálták. Jimmy Haslam, a franchise tulajdonosa megelégelte ezt, és mindkettejüket kirúgatta, pontot téve arra a kérdésre, hogy vajon melyikőjük fog maradni. Közleményében ő sem rejtette véka alá a véleményét.

 

A Cleveland Browns a mai naptól egy jobb hellyé vált, hiszen megtettük azt a lépést, ami a legjobb volt a szervezetünknek. Hue egy elég nehéz szituációba került az első két éve után. Úgy gondoltuk megérdemel egy újabb esélyt, de sajnos nem úgy történtek a dolgok ahogy azt reméltük. Nem volt egyszerű döntés a részemről, hiszen Hue-t több mint két éve ismerem, és rengeteg időt töltöttünk el közösen, míg Todd a családjával együtt költözött Clevelandbe nagy reményekkel.

– állt Haslam közleményében.

 

John Dorsey, a Browns general managere hozzátette, hogy nem csak a játékosok helyzetét vették a szemük elé, de azt is, hogy mi a legjobb a szakmai stábnak is, akik a jelek szerint szintén unták a két fél folyamatos beszólogatását. Na de hogy is néz most ki ez a bizonyos szakmai stáb?

 

A megbízott főedző a csapat védőkoordinátora, Gregg Williams lett, ami sok embernél kicsapta a biztosítékot az Egyesült Államokban. Williams volt ugyanis korábban a Saints által elhíresült “BountyGate”-nek az egyik főszereplője a Szentek DC-jeként, így a megítélése sokak számára elég negatív. Az pedig, hogy vezetőedző is lehet ezek után, még inkább bicskanyitogató az ellenpártiaknak, de ha van hely, ahol ilyesmi lehetséges, az Cleveland. Williamsnek nem ez lesz az első főedzői állása – igaz, ehhez 2001-ig kell visszamenni az időben. Korábban a Billsnél látott el hasonló feladatokat, ahol 17-31-es mérleget szedett össze három szezon alatt – persze ez is jobb, mint a 3-36-1…

 

 

Jackson és Haley távozásával, valamint Williams kinevezésével az is kiderült, hogy az új OC gyakorlatilag teljhatalmat kap a támadósor felett. A “szerencsés” Freddie Kitchens lett, aki eddig a futókra specializálódott a Brownsnál, de korábban már edzett tight endeket és irányítókat is, viszont karrierje során most először lesz koordinátor.

 

Az szinte biztos, hogy Williams átmeneti megoldás, és jövőre új főedzője lesz a csapatnak, és már meg is kezdték a nevek bedobálását a kalapba. Az első, és leginkább kézenfekvő jelölt Lincoln Riley, az Oklahoma edzője, akinek elég sok köze volt ahhoz, hogy Baker Mayfield 1/1-es játékos legyen. A 35 éves szakember azonban elmondta, hogy egyelőre semmi nem indokolja azt, hogy otthagyja az Oklahomát.

 

Egyelőre…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!