Connect with us

Beharangozó

Ki lesz az NFC második helyének birtokosa? – MNF beharangozó

A szezon harmadánál még elég meredek kijelentés olyanokat tenni, mint az NFC alakulása szempontjából kulcsfontosságú meccs, de nem állunk túlságosan messze az igazságtól. A forduló előtt mindkét csapat vezette a csoportját, és nem adnák ki kezeik közül a gyeplőt.

 

 

Washington Redskins @ New Orleans Saints, 2:15, Sport TV

 

Adran Peterson vendettája

 

A Vikings egykori kiválósága négy különböző csapatnál töltötte több, mint tíz évre visszanyúló karrierjét, ezek közül kettővel is meccsel legújabb csapatával. A Cardinalsnak nem volt sok köszönet, és a Saints ellen is hasonló játékra, és ami a legfontosabb, győzelemre készül. A 33 éves futó noha közel sincs az MVP-szezonjához képest, 2015 óta nem produkált hasonló átlagokat mint most. És hiába elég egydimenziós játékos a mai NFL-hez képest, működik vele a támadósor. Ez össze is foglalja a Redskins idei szezonját.

 

Én voltam a szerkesztőségben a legnagyobb kritikusa a csapatnak, hiszen nem láttam hogy működne sikeresen Jay Gruden és Alex Smith munkájának gyümölcse. És bár nem találták fel közösen a spanyol viaszt, a győzelemhez bőven elegendő szintet hoz a támadósor. Ahogy az várható volt, a tavalyi Chiefs-modellt szeretnék viszontlátni, csak gyengébb játékosokkal. Ez többé-kevésbé sikerül, Smith kedvenc célpontja a futó Chris Thompson és a tight end Jordan Reed, akik illeszkednek a tavalyi Kareem Hunt és Travis Kelce képletbe, a saját Tyreek Hilljüket viszont még mindig nem sikerült felfedezni. Paul Richardson és Jamison Crowder pályázott erre jó eséllyel, de egyelőre még nincs meg köztük és Smith között a kémia. Szerencséjükre a Saints idei védelme ellen ez létrejöhet, hiszen nagyon sok elkapót engedtek már lubickolni idén.

 

 

Rendkívül sokat van náluk a labda, a harmadik legtöbb időt tölti fenn az offense ligaszinten, köszönhetően a Peterson által működőképes futójátéknak, és hogy Smith továbbra sem vállalja agyon magát. Viszont Drew Brees ellen a védelemnek is működnie kell, hiszen a Szentek támadógépezete sok csapatot fektetett már két vállra. Ebből a szempontból pláne meglepő, hogy a Redskins defense a jobbak közé tartozik ligaszinten a statisztikák alapján, és nem csak a pocsék Cardinals offense-t sikerült megállítaniuk, de Aaron Rodgerst is. A csapat kettősségét és kiszámíthatatlanságát jellemzi, hogy a Coltstól viszont simán kikaptak, és minden csődöt mondott ellenük. Hogy a Saints ellen melyik arcát sikerül mutatniuk, az csak a meccsen derül ki, de a két hetes pihenő nekik kedvezett.

 

Lesz-e ötszázados Brees?

 

Ha valami már nem tudja meglepni Breest, az az, hogy kvázi védelem nélkül kell szembeszállnia az ellenfelekkel. A tavaly remekül szuperáló egység idén nem találta még meg önmagát, és ez olyan sebezhető pontot adott a csapatnak, amit Ryan Fitzpatrickék röhögve kihasználtak. Azóta sem javult drasztikusan a helyzet, de legalább zsinórban három győzelem jött össze. Mindez annak volt köszönhető, hogy a támadósor még a tavalyinál is kíméletlenebb gyilkológépként funkcionál idén, és ez csak egy Mark Ingrammal erősebb lehet az eddigi négy meccsükhöz képest.

 

 

Brees sosem volt olyan pontos karrierje során, mint az idei négy meccsén. 75% fölötti passzpontossággal dolgozik, interceptiont még nem dobott idén, cserébe viszont 8 TD-vel szomorította ellenfeleit. Igaz, a húzóemberei szinte leszűkültek két emberre, de azok ligaszinten kiemelkedő játékosok. Alvin Kamara elkapókat megszégyenítő számokat produkál futóként, Michael Thomasnál több elkapást pedig senki sem produkált még idén – utóbbi kategóriában egyébként mindketten top 3-asok, egészen elképesztő. Jövő héten lesz bye weekje a csapatnak, minden bizonnyal az utolsó meccsükből így kihoznák azt, ami a csövön kifér. Ha sikerül 4 TD passzt kiosztania, csatlakozhat Tom Brady, Brett Favre és Peyton Manning mellé, mint azon játékosok egyike, akik karrierjük során legalább 500 TD passzt osztottak ki karrierjük során.

 

Ahhoz, hogy a Saints védelme biztonságban érezze magát, ahhoz a nagy játékokat kell elkerülniük, hiszen azzal rendre megszívták idén. Szerencséjükre nem Alex Smith a legveszélyesebb fegyver ebben a kategóriában, de a bye week adta extra hetükben vélhetően pár trükkel érkeznek Sean Paytonékhoz. Mondjuk a Saints védelem sem teljesen reménytelen, hiszen náluk kevesebb yardátlagot senki nem engedett az ellenfeleknek futásokból, ez nem Peterson bosszúját segíti elő. Ha sikerül hamar mattolni a Redskinst, és végig megtartani a vezetést, akkor nem látom, hogy ez az Alex Smith megfordítja a meccset.

 

 

Bár két jól szereplő csapat játszik, nem adott senki tippet a Redskinsre, ami valahol érhető is. A Saints egyre javulóbb formát mutat, míg a fővárosiakban mindig ott lesz a kérdőjel, és az erősségeik nem feltétlen ütik a Saints gyengeségeit. Aztán mind tudjuk, hogy az ilyenekből szokott jönni az országos vendég siker.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!