Connect with us

Minden ami NFL

Kiknek hozhat új csapatot a trade deadline?

Kedden zárul a cserélési időszak az NFL-ben, ami a megszokottnál pörgősebbre is kerekedhet. Néhány csapat kiárusítást tart, mások win now üzemmódban várják a szezon hátralévő részét, de valaki csak az olcsó lepattanókra vár. Összeszedtünk néhány szcenáriót, amire vagy esélyt látunk, vagy esélyt szeretnénk látni.

 

 

Trey Flowers, EDGE, New England Patriots -> Detroit Lions

 

Nem újkeletű dolog, hogy a Patriots elcserél pótolható játékosokat még az alapszakaszban, akkor is, ha ők amúgy jó játékerőt képviselnek. Megcsinálta ezt Belichick Chandler Jonesszal és Jamie Collinsszal is, ahogy most Flowersszel is megtörténhet. Mi a közös bennük? Mindhármójuk akkor távozna, amikor szerződése utolsó hónapjai lennének hátra. A nyáron ugyanis olyan pletykák szálltak napvilágra, hogy a Patriots nem akarja megadni azt a pénzt Flowersnek, amit vélhetően kapna a passzsiettető piacon, ezért a hosszabbítása sem biztos. Na, ilyenkor szokott jönni, hogy Belichick elsózza valakinek adott játékost, és erre kapóra jöhet a Lions.

 

Bár Detroitban továbbra is meglepően jó a pass rush a szegényes rosterük ellenére, az sose baj, ha jön extra név. Az ötlet még a Damon Harrison trade előtt ötlött fel bennem, aminek lehet gátat szabhat ez a csereüzlet, de van még elcserélni való pickje a Lionsnak bőven. Sőt nem csak pickje, de pénze is, így akár egyből egy hosszabbítást is nyélbe üthetnek a felek. Ne feledjük, Matt Patricia, a Lions jelenlegi főedzője remekül ismeri Flowers képességeit. A Patriots számára veszteség lenne Flowers, de a sok fiatal defensive enddel a csapatban pótolható lenne.

 

Irányító -> Jacksonville Jaguars

 

Az, hogy a Jaguarsnak kellene egy irányító, az most már talán nem kérdés senkinek. Bortles borzasztó formában van, és ha nem kapja össze magát az Eagles meccsen sem, a bye week után végleg lemondhat a kezdőről. Cody Kesslerrel nekimenni egy playoff runnak nem túl biztató, ellenben akadnak olyan nevek, akikkel ez sikerülhet. A leginkább kézenfekvő név Eli Manninggé lenne, de az ő szerződésében benne van, hogy nem cserélhetik el, így ő kiesett. Nem csak én gondolom úgy, hogy ez egy lehetséges és szükséges lépés lenne, hanem Renningan is, aki bővebben foglalkozott a témával.

 

Dante Fowler, EDGE, Jacksonville Jaguars -> New York Jets

 

 

Bántóan nincs külső linebacker a Jetsben, pedig egy normális játékossal rengeteget javulhatna a védelmük. Hogy Flower normális játékos-e, arról lehet vitázni, de nála olcsóbb, ugyanakkor nagyobb potenciálú játékost nem fognak találni a cserehatáridő előtt. A 24 éves játékos a snapek kevesebb, mint felén játszik csak, és mivel nem hívták le az ötödik éves opcióját, a nyáron szabadügynök lesz. Mivel már most negatív cap space van a Jagsnél 2019-re, a megtartására sincs sok esély, így most lehet utoljára lehetőségük ellenértéket látni belőle. Bár nincs sok draftpickje a Jetsnek, ez az üzlet egy hátsó körös pickből is megoldható lehetne, nekik pedig lenne még 8 meccsük eldönteni, hogy hosszabbítanak vele vagy nem. Tekintve, hogy Fowler karriejre eddig elég félresikerült, egy prove it szerződés is megteszi majd számára.

 

Janoris Jenkins, CB, New York Giants -> Cleveland Browns

 

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor Jenkins is átadólistára került a Giantsnél. A neve alapján még kapós is lehetne, de a teljesítménye már nem áll ezzel és a szerződésével arányosságban. Ám ki más adhatna neki új kezdetet, mint korábbi védőkoordinátora, Gregg Williams? A legjobb ramses évét, aminek ezt a talicskányi pénzt köszönheti a Browns DC-je segítette elő számára, most pedig meghálálhatja a szívességet. Denzel Ward abszolút bevált, de nincs olyan más CB a rosteren, aki felérne az ő szintjére. Jenkins a ramses formájával elérheti azt, és akkor egy hiányzó puzzle darabkával kevesebb lenne Clevelandben.

 

Gareon Conley, CB, Oakland Raiders -> Houston Texans

 

 

A legutóbbi csütörtök esti rangadón láthattuk, milyen az, ha a Texans védelmében szinte az utcáról berángatott cornerbackek szaladgálnak a pályán. Bizonyára elkerülnék ezt, főleg hogy reális esélyük van a rájátszásra is, de ehhez erősíteniük kell. A Raiders pont árulja korábbi elsőkörös választottját, aki megoldhatja a Texans problémáit. Conley-nak minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy használható játékos váljon belőle, de ehhez a bizalom elengedhetetlen, amit a Raidersnél nem kap meg, és már ő is távozna onnan.

 

Ami óriási kérdőjel: Le’Veon Bell

 

Nincs olyan cikk ezzel a témával kapcsolatban, ahol ne jelenne meg Le’Veon Bell neve. Több csapat is reális eséllyel pályázhatna a megszerzésére, de ehhez az kell, hogy aláírja a franchise taget a Steelersnél. Na most én simán kinézem a Steelersből, hogy már csak azért sem cserélnék el Bellt a keddi határidő előtt, hogy ha már úgy érezte, hogy folyamat üzenget amíg ő holdouton van, akkor bűnhődjön emiatt. Ezen még az sem változtatna, ha netán befutna egy második körös ellenérték a játékjogáért. Mert bár a Steelers nagyot akar vele szakítani, nem hiszem, hogy ez összejöhet egy ilyen előzmény után.

 

Akinél sokat akar a szarka, de nem bírja a farka: Philadelphia Eagles

 

Az, hogy Fletcher Cox szerződését megbruherálták, felszabadítva ezzel súlyos milliókat az idei capben, valószínűleg nem a véletlen műve, és Howie Roseman tervez valamit. Csak annyi hiányposzt lett a sérülések miatt, hogy nem tudom eldönteni mit. Kellene belső védőfalember, kellene futó és elkapó is, kellene cornerback és kellene safety is, és ezek a legégetőbb szükségletek. Mindre nem fog megoldást találni keddig, de az egyik posztra akár egy nagyobb nevet is leakaszthat.

 

 

Szinte az összes nagyobb nevű játékost azonnal összeboronálják az Eaglesszel, amint kikerül róluk egy trade pletyka. Patrick Petersonról úgy néz ki le kell mondaniuk, de Chris Harris Jr.,, LeSean McCoy, DeVante Parker vagy Le’Veon Bell még mindig opció lehet számukra, bár én nem látok rá sok realitást. A valósághoz közelebb állna mondjuk Kyle Williams megszerzése, akinek a nevét Dani ágyazta a fejembe. Jim Schwartz jól ismeri a billses időkből, abszolút idei megoldás lenne csak, cserébe befoltoznák a védőfal közepét. Az ellenértékből és fizetéséből ugyan még elférne egy játékos érkezése is, de én erre nem számítanék.

 

Ezek voltak az én tippjeim, de kommentben várjuk a további javaslatokat, tippeket, vágyakat!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!