Connect with us

Összefoglaló

Magabiztos Texans, kilátástalan Dolphins

Az eheti TNF is sok szép jelenetet tartogatott a közönségnek. Volt itt egykezes elkapás nem is egy, trükkös játék, kieső kulcsemberek, azonban leginkább kiemelni a két tökéletes irányító mutatót érdemes a találkozóról. A sors pikantériája, hogy míg a hazaiaknál ezt Deshaun Watsontól láthattuk, a vendégek részéről Danny Amendola nevéhez fűződik. 

Bár csak 239 yardot hozott össze Watson, emellé 5 TD passzt 0 interceptiont és kifogásolhatatlan játékot láthattunk a másodéves irányítótól. Nem mindennapi statisztika, hogy több touchdownt passzol valaki, mint ahány pontatlan labdája van. Ha kellett, eleresztette a bombát, ha kellett, kis területre passzolt mértani pontossággal, remekül kezelte a nyomást, jól lépett fel a zsebbe, mozgott oldalra és végig magabiztos játékot nyújtott. A mai napon ráadásul talán az átlagosnál több segítséget is kapott a csapattársaitól.

Először is az amúgy gyengécske Dolphins pass rush nem omlott az arcába minden második playnél. A legtöbb esetben megvédte őt a támadófal, ha pedig jöttek a védők, lábon sikerült meghosszabbítania a játékot.

Másodszor a fal nem csak a passz blokkolásban zárhatott jó napot, de a futók előtt is egész szépen nyitottak teret. Összesen 188 yardot és egy TD-t hozott össze a földön a Lamar Miller vezette egység.

Harmadszor az elkapóduó. Watson 239 yardjából és 16 sikeres átadásából Will Fuller és DeAndre Hopkins együtt összesen 206 yardot és 3 TD-t szorgoskodtak össze 11 elkapásból. Rajtuk kívül még Jordan Thomast kell megemlíteni, aki a maradék 5 labdából 4-et kapott el, és 2 TD-t is összehozott a red zone-ban.

Hopkins játéka mellett azonban nem szabad elmenni. Bár a bírók lökés miatt elvették, a Texans elkapója a mai napon is összehozott egy olyan elkapást, amivel bizonyítja, hogy földönkívüliek márpedig léteznek!

https://twitter.com/i/status/1055648911325626368

A Houston egy playoff csapat benyomását keltette a labda mindkét oldalán. A támadók megéneklése mellett most kevesebb figyelmet kap a védelem. Egekbe menően nem emelkedett ki ma senki sem. Wattnak jött össze 2 negatív yardos szerelés és egy sack, de a védelem egységben működött remekül. Ami nagy szó, mert folyamatosan tizedelődött az egység, így például az eddig mindösszesen 1 védő snappet a pályán töltő Natrell Jamerson is majd az egész mérkőzést végigjátszotta, és nem lógott ki, sőt!

A vendégeknél mint már említettem szintén volt egy játékos, akinek összejött a 158.3-as irányító mutató. Azonban ez nem Osweiler volt, hanem Danny Amendola, aki egy trükkös játék során adott egy laza 35 yardos TD passzt Kenyan Drake-nek.

Talán jobban járt volna a Dolphins, ha Amendolára váltanak a center mögött a félidőben, mert Osweiler borzasztóan játszott. Minden pozitívumnak, amit elmondtunk Watsonról, az ellenkezője volt igaz a vendég irányítóra. Alul – fölül dobott labdák tömkelege, az egyikből ráadásul el is adta a labdát, sokszor indokolatlanul pánikolt a zsebben, nem volt nyugodt, kapkodott, holott még nem volt körülötte védő.

Jakeem Grantnek ebben a playben konkrétan megváltotta a kórházjegyet, de nem csak emiatt érdemes megnézni a videót!

https://twitter.com/i/status/1055653901008035841

DeVante Parker nem csak ebben a playben tűnt fel. Wilson és Stills hiányában előlépett és üde színfoltja volt a Miami támadósorának. A mérkőzésig idén összesen 40 elkapott yardja volt, ennek több mint háromszorosát, 134-et kapott el az este, ami egy kicsit pontosabb irányítóval több is lehetett volna.

De, ha már volt a támadóknál egy negatív hős, a védelemben is találni egyet. Bobby McCain nem ezt a meccset fogja az unokáinak mutogatni nagypapa korában. Hősünk remekül váltott ki zónavédekezéskor mind Fullerre, mind Hopkinsra a maguk hosszú TD elkapásánál. Pech, hogy mindig a rossz emberre ment el. Fuller TD-jénél előbb Hopkinsra indult el, majd már késő volt visszaérni, pár játékkal később Hopkins esetében pedig Fullerrel ment el. Az estéjének megkoronázása viszont kétség kívül az volt, amikor egy playen belül kapott holding és pass interference szabálytalanságért is zászlót Fullerrel szemben.

A fontos W-t tehát otthon tartotta a Texans, de a mérkőzés során több kulcsjátékosuk is kiesett. Johnathan Joseph (boka) már a mérkőzés első negyedében, majd szépen sorban a többiek: Zach Cunningham (térd), Will Fuller (térd), Jadeveon Clowney (váll), Peter Kalabayi (agyrázkódás). A Texans az extra pihenő után Denverbe utazik, míg a Dolphinsra otthon vár egy a második helyet tekintve fontos csoportmérkőzés a Jets ellen.

Miami Dolphins @ Houston Texans 23-42

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!