Connect with us

Hír

Nem mostanában lesz londoni Super Bowl

Az amerikai futball terjeszkedése évről évre növekszik, ami még több pénzt hoz az NFL kasszájába. Ezért van egyre több meccs az Egyesült Államokon kívül, ezért vetődik fel évről évre a londoni franchise ötlete – ahogy a londoni Super Bowlé is.

 

 

Roger Goodell szerint utóbbi nagyon távol áll a valóságtól, noha nem egyszer vetődött már fel a gondolat a felsőbb vezetőségben.

 

Nagyon sokan, nagyon sokszor beszéltek már erről, de a tulajdonosok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Super Bowlt azt a “mi” szurkolóinknak rendezzék. Amíg nincs londoni franchise, addig ez sem nagyon fog bekövetkezni.

– mondta Goodell.

 

Az NFL komisszárja továbbra sem hajlandó elvetetni a tengeren túli franchise ötletét, hiába járna megannyi buktatóval. Ezzel ő is tisztában van, de évek múlva reménykedik benne, hogy mégis sikerülhet összehozni.

 

Biztos vagyok benne, hogy a szurkolói bázis meglenne egy londoni csapatnak, ezt a megannyi London Game során már tapasztaltuk. Az anyagi háttere meglenne, ahogy az elkötelezettség is, már csak politikai támogatásra lenne szükség, de arra is van lehetőségünk. Az egyetlen, amit nem tudunk sehogy sem tudunk egyelőre megteremteni, hogy az a nyolc csapat, aki idegenbe utazna, ne szenvedjen hátrányt azokhoz képest, akiknek nem kell ekkora távolságot megtennie. E mellett még a playoff az, ami logikai bukfenceket rakhat elénk, amit nem tudsz a szezon elején megszervezni, mint egy alapszakasz menetrendet. Például ha a Seahawksnak kellene rájátszás meccsen Londonban játszania, az nem túl szerencsés. Amíg nem találunk ezekre megoldást, addig nem lesz semmi hasonló terv, de hiszek benne, hogy megvan az elkötelettség ahhoz, hogy egyszer létrejöjjön.

 

Talán majd ha feltalálják a teleportálást, akkor összejöhet…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!