Connect with us

Összefoglaló

Osweiler jött, látott, és győzött!

Osweiler jött, látott, és győzött! A Ravens több sacket szerzett, mint ahogy sikeres passzt engedett. A Falcons-Buccaneersen a vártaknak megfelelően nem voltak védelmek, a Colts-Jets pedig turnover-parádévá alakult. 

Chicago Bears @ Miami Dolphins 28-31

Mikor a meccs előtt kiderült, hogy a Dolphinsnál Osweiler fog kezdeni, azt hittem eldőlt, hogy a Bears nyert, és egy unalmas mérkőzésnek nézünk elébe. Hát ehhez képest a hét mérkőzése lett ez az összecsapás. Osweiler sokkal jobban játszott, mint azt elsőre hittem, és ugyan dobott 2 INT-t, de emellé feltett 380 yardot és 3 TD-t. Egyáltalán nem volt elveszve.

És Trubisky sem. Ő is 300 yard fölé jutott 3 TD és 1 INT kíséretében. Igaz az az egy INT nagyon rosszkor jött, 21-13-as állásnál az ellenfél 1 yardosán sikerült eladni. Ha akkor ott TD-t szerez a Bears, akkor valószínűleg véget is ért volna a mérkőzés. De INT lett, és ennek köszönhetően a Dolphins visszajött a meccsbe.

A két csapat nem bírt egymással, és 28-28 után hosszabbítás jött. Ott pedig érkezett az igazi dráma. A pénzfeldobást a Dolphins nyerte, és magabiztosan el is jutottak a Bears 1 yardosáig. A meccs előtt a Bears volt az egyetlen csapat, amely nem engedett még idén futott TD-t, és a Dolphins a fejébe vette, ők fogják megtörni ezt a sorozatot. Ennek érdekében három egymást követő futást hívtak. Az első kettőből nem lett TD, a harmadiknál pedig Kenyan Drake kiejtette a labdát pár centire a vonaltól, amit a Bears azonnal megszerzett.

A Bears védelem megtette a dolgát, kivédekezte az 1 yardon, és még a labdát is visszaszerezte. A támadókon volt a sor, hogy befejezzék ezt a meccset. El is jutottak a Dolphins 40-esig, de ott érthetetlen módon három középső futást hívtak be. Ezzel a három játékkal pedig alig 5 yardot tudtak csak megtenni. Ez pedig egy 53 yardos mezőnygólkísérletet jelentett, ami azért nem egy életbiztosítás. Nem is lett meg a győztes FG, és a hátralévő 2 perc még pont elég volt a Dolphinsnak arra, hogy ők is mezőnygólig jussanak. Ők nem követték el a Bears hibáját, és megpróbálták minél jobb helyzetbe hozni a rúgójukat. Végül 47 yardos kísérletet tudtak biztosítani, amit Jason Sanders simán berúgott. Ezzel a játékkal pedig véget ért ez az őrült mérkőzés.

Nehéz megmondani melyik csapat érdemelte volna meg ezt a győzelmet. A rendes játékidő alapján mindkettő. A hosszabbítás alapján inkább már egyik sem. Mindkét csapat nagyot hibázott ott, de végül a Dolphins távozhatott győztesként, akik továbbra is veretlenek maradtak otthon.

(jarred)

Baltimore Ravens @ Tennessee Titans 21-0

Azt a fajta vendégdominanciát, amit Miamiban vártam, végül Tennessee-ben kaptam meg. A Ravens ugyanis jött, látott, és totálisan leiskolázta a Titanst. A védelmük 11 alkalommal is földrevitte Mariotát, és ezeknek a sackeknek a többsége 3rd downnál érkezett. A támadók is megtették a magukét. Amíg számított, addig minden 3rd downt megoldottak (pedig volt köztük 3rd&17 is), és két 7 percnél hosszabb TD drive-ot is levezettek. Ha kellett volna, akkor képesek lettek volna a 21-nél több pontot is szerezni, de mivel gyorsan eldőlt a mérkőzés, ezért már csak az órát próbálták futtatni.

A Ravens a labda mindkét oldalán jól játszott, ez azonban már nem mondható el a Titansről. Az offense egy katasztrófa volt. A Ravensnek több sackje volt, mint ahány sikeres passzt Mariota végrehajtott. (11 vs 10). Egész meccsen 9 drive-juk volt, és mind a 9 punttal végződött. Az egyetlen pozitívum, amit el lehet mondani a támadók teljesítményéről, hogy nem adták el a labdát. De ez persze a 0 szerzett ponton nem javít. A védők sem voltak sokkal jobbak, igaz nekik legalább egy momentumuk volt, mikor a félidő végén lehalászták Flacco labdáját. De ennyi. Az egész csapat leszerepelt ezen a mérkőzésen.

A Ravens ezzel egy nagy győzelmet aratott, amire szüksége is volt, a múlt heti clevelandi fiaskó után. A Titansnél pedig azonnal el kell felejteni ezt a meccset. Itt most konkrétan semmi nem működött, de ilyen meccse egy csapatnak ideális esetben csak egyszer van egy évben. Szóval ha más nem is, de az vigasztalhatja a szurkolókat, hogy innen már csak felfelé vezethet az út a következő meccsen.

(jarred)

Indianapolis Colts @ New York Jets 34-42

Egy olyan mérkőzést láthattunk, ahol az eladott labdák játszották a főszerepet, az első félidőben öt alkalommal is sikerült elveszteni a játékszert a két csapatnak. A Jets a múlt heti formájából át tudott menteni erre a hétre is és ez elég volt, hogy a Colts ellen nyerjenek, és ezen a héten újabb franchise rekordot állítottak be.

Indianapolisi oldalon az eladott labdák száma nagyon magas volt ezen a héten, pedig előzetesen Darnoldnál lehetett megemlíteni, hogy nem annyira labdabiztos. Luck háromszor adta el, még Turbin egyszer vesztette el a disznóbőrt és ezt a Jets remekül kihasználta, ami pont elég volt a győzelemhez. Turbin még sérülést is szenvedett a fumble során, így a Coltsnak még mindig nincs szerencséje a sérülésekkel. Hilton hiányában az elkapókban már nem annyira bízhat Luck, hiszen három mérkőzés alatt 18 alkalommal ejtették el a labdát a társai és ebben a fordulóban Hines dropja volt a legfájóbb, mert egy tiszta TD-t vesztettek el ezzel. Marcus Jonhson volt az egyik ,aki valamelyest kiemelkedett ebből a WR sorból, két elkapásból 52 yardot szerzett és ebből az egyik egy 34 egységes TD volt. Akit pedig mindenképp ki lehet emelni az Eric Ebron, nagy vétel volt a TE, mert Doyle kiesésével első számú játékos lett a tight endek között, a red zone-ban is kedvelt célpontja Lucknak és tartja a mérkőzés/TD átlagát is. A védelemről is beszélve pozitív, hogy Powell és Crowell sem tudott kibontakozni, de passz ellen már voltak nehézségeik. A visszatérő Leonard még mindig látszik, hogy megérte a picket a második körben, fumble-t okozott és 9 szerelést is bemutatott, de a védelemtől a 42 kapott pont az sok volt.

A Jetsnél előzetesen azt lehet látni, hogy ha nem megy a futás, akkor általában vereséget szenved a csapat, de ez most máshogy alakult, mert Crowell nem tudta megismételni múltheti teljesítményét, de a W az meglett. Ebben főszerepet játszott Darnold, akinek egy eladott labdája volt ugyan (az tisztán a QB hibája, mert passza rövid volt és Hooker jól olvasta a játékot), de mellette 290 yardot passzolt és 2 TD átadása is volt és összességében is kifejezetten jól játszott. Ami a legfontosabb, hogy folyamatosan haladtak előre, így Myers beállíthatott egy franchise rekordot, hiszen eddig a napig még egy Jets rúgó sem értékesített 7 mezőnygólt egy mérkőzés alatt. A védelem pedig hozzátette a magáét, négy alkalommal is labdát szereztek és a mérkőzés végétől eltekintve viszonylag jól megfogták a Colts offense-t. Igazi csapatmunka volt a zöldek defense munkája, mindenki hozzátette a győzelemhez a magáét. Ha negatívumot említeni kell, akkor az a special teamben volt Enunwa elvesztett labdája, akár sokba is kerülhetett volna.

A mérkőzés végén Luck megpróbálta visszahozni a meccset, de 2 perccel a vége előtt az onside kick nem sikerült, ezzel lett a végeredmény 34-42.

(kronikk)

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 29-34

Ahogyan azt vártuk, ezen a mérkőzésen nem a védelmek domináltak, a Falcons offense összekapta magát és Winston visszatérése a kezdőbe sem volt annyira rossz, mint sokan várták.

Először érdemes megjegyezni, hogy ha nem is tudnánk, hogy a Falcons milyen formában van, sokat segítene, ha végig nézünk a nézőtéren, volt üres hely rendesen a következő Super Bowl helyszínén. Matt Ryan 354 yardot passzolt, volt három TD átadása és a labdát sem adta el. Julio Jones talán a szezonban most játszott a legjobban, 143 yardot kapkodott össze, de TD-je most sem volt. A futás nem segítette nagyon Ryanék munkáját, Coleman és Smith 57 egységet rakott a közösbe. A legnagyobb probléma, hogy az idei újonc Calvin Ridley (akit szeptemberben a liga legjobb támadó újoncának választottak) bokasérülést szenvedett, ebben a szezonban Atlantában a sérülések nagyon megnehezítik a munkát. A védelemből több alapember hiányzik, ez meg is látszott, mert Winston többször és bántóan simán végig vezette támadóit a pályán, de a két INT kiemelendő. A győzelmet a végén Matt Bryantnek köszönhetik, aki 57 yardos mezőnygóljával TD-re kényszerítette a fordításhoz a Bucs offense-t, ami nem sikerült nekik.

Fitzmagic volt 2,5 hétig Floridában, de a rutinos irányító már átadta a helyét a kezdőben az eltiltásból visszatérő Winstonnak. A fiatal irányító által vezetett támadók nem égtek be idegenben, de az ciki is lett volna, ha pont ez a Falcons védelem ellen nem sikerül pontokat elérni. Winston 395 yard mellett négy TD-t is passzolt, de volt két interception is a számláján (az első az ő hibája volt, de a második egy red zone-ban felpattant labdából lett). Az eladott labdák végig kísérik karrierjét, sokszor akkor dobja el a játékszert, amikor már nem kéne. Ebben már látszik fejlődés, de azért van még min dolgozni. A yardokat szépen szétosztotta, hiszen öt elkapója is 50 egység fölé jutott, mellettük még Barber futásai is segítették az előrehaladást. A védelem pedig pont olyan mint eddig, nem tudnak túl sokat hozzátenni a játékhoz. Labdaszerzésük sem volt és Ryan az első félidőben főképp nagyon simán végig ment a pályán, bár ők legalább egy sacket elértek.

A végére pedig ne menjünk el szó nélkül az utolsó play mellett sem. Az utolsó másodpercekben Winston elindult és egy rugby támadással próbáltak beérni a célterületre, amihez nagyjából 20 yard kellett. Jól is haladtak előre, de az 5 yardoson álló DeSean Jackson nem tudta megfogni a labdát, ez pedig végett vetett a mérkőzésnek, pedig ha Jackson elkapja be is vihette volna a célterületre. Ez nem sikerült, így a végeredmény 29-34.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!