Connect with us

Összefoglaló

Rodgers ellen a minden sem elég

A hatodik MNF-ról előzetesen azt gondoltam, hogy a hétvége legrosszabb meccse lesz, hiszen a Packers fogadta a sérülésekkel teletűzdelt 49erst. Nos, tévedtem. Ez a mérkőzés az idei év legjobb MNF meccse volt.

San Francisco 49ers at Green Bay Packers 30 – 33

Mikor az ESPN kiválasztotta ezt a meccset, úgy gondolták, egy Garoppolo-Rodgers összecsapás sok izgalmat fog tartogatni. De Garoppolo kiesett, és az ESPN-nél verhették a fejüket a falba, mert egy Beathard-Rodgers párharc már közel sem ígérkezett olyan izgalmasnak. Mégis az lett.

Beathard állt elébe a kihívásnak, és többször is áthatolt a Packers védelmén. Két nagyon szép TD passzt is kiosztott, és futásokkal is többször first downt szerzett a csapatának. De nem csak levegőben volt erős a 49ers, hanem földön is. A Mostert-Breida páros 150 yardot tett be a közösbe, és bő 45 percen keresztül ott ütötték a Packers védelmét, ahol csak nem szégyellték.

A védelem is folyamatosan tette a dolgát a vendégeknél. Ugyan labdát nem szereztek, de több alkalommal is eredményesen állították meg a Packers támadósorát. Konkrétan 13 alkalomból 9-szer megfogták a Packers 3rd down kísérletét. Amit egy Rodgers ellen tenni lehetett, azt ők megtették.

Csakhogy a meccs végére Aaron Rodgers ismételten god mode-ba kapcsolt, és ha egyszer ezt a cheat code-ot beírják, akkor ott az ellenfélnek nincs esélye. Hiába állította meg őt számtalan alkalommal a 49ers védelme, amikor igazán kellett, akkor rendre megoldotta a nehéz helyzeteket. A második és harmadik számú elkapója nélkül passzolt 425 yardot és 2 TD-t, valamint a meccs végén levezette élete egyik legszebb GW drive-ját. Igaz, ehhez kellett egy kis segítség a társaktól is.

A 49ers offense három és fél negyeden keresztül azt csinált a Packers védelmével, amit akart. De az utolsó 5-6 percre felébredt a hazai védelem, és folyamatosan megállították Beathardöt. A legfontosabb momentumot pedig 1 perccel a meccs vége előtt érték el.

Rodgers a 2 minute warning pillanátában egy 16 yardos TD passzal egyenlített, de a 49ersnek megvolt mind a három időkérése, és hála a speciális egység bénázásának, még félpályáról is jöhetett az ellenfél. A meccs képe alapján én biztosra vettem, hogy meglesz a mezőnygól, de villant a Packers védelme. Kevin King ellopta Beathard passzát, megadva ezzel a lehetőséget Rodgersnek a GW drive-ra. (Ez az INT volt egyébként az egyetlen hibája Beathardnek. Szomorú, de néha az egy hiba is sok.)

Az utolsó drive-ban pedig érkezett az igazi dráma. A 49ers ugyanis először kivédekezte ezt a támadást, mikor 3&soknák sackelték Rodgerst. Csakhogy repült egy zászló Shermanre, illegal contact miatt, ami automatikus first downt eredményezett. Ezután pedig már nem lehetett megállítani Rodgerst. Egy perc alatt időkérés nélkül levezetett egy 81 yardos drive-ot, és megadta az esélyt Mason Crosbynak, hogy megnyerje a meccset.

Crosby múlt héten borzalmasan rúgott, gyakorlatilag minden rúgása mellément. Ezen a meccsen azonban nem hibázott. Mind a 4 mezőnygólját berúgta, köztük az utolsó, mindent eldöntő 27 yardosat is.

A Packers ezzel 33-30-ra megnyerte a mérkőzést, ugyanakkor a meccs rámutatott arra, hogy a csapatnak milyen hiányosságai vannak. A védelem három és fél negyeden keresztül azt sem tudta hol a labda. Nyelték a yardokat, és a pontokat is. Az offense teljesítményén sem mutat jól az a 4/13 3rd down mutató, ahogy az sem, hogy 3 időkérést is el kellett égetniük, mert lejárt volna a támadóóra. Főleg az utóbbi szokatlan hazai pályán. A lényeg persze a győzelem, de azért nem lehetnek minden részletére büszkék ennek a meccsnek.

A 49ersre nem igazán lehet panaszom. Az esélytelenek nyugalmával érkeztek, de nem lengettek fehér zászlót. Becsülettel küzdöttek, és mindent megtettek azért, hogy győztesen hagyhassák el a pályát. Csakhogy Rodgers ellen sokszor még a minden sem elég.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!