Connect with us

Összefoglaló

A Broncos szolgáltatta a hét meglepetését, a Bills visszavágott a Jaguarsnak

A Denver Broncos szolgáltatta a hét meglepetését, amikor megverték a Steelerst, de a Bills is visszavágott a Jaguarsnak a playoff-vereségért, illetve Josh Allen Jalen Ramsey-nek a pofázásért. A Buccaneers pedig meglepő módon turnover-mentesen hozott le egy találkozót. 

Pittsburgh Steelers @ Denver Broncos 17 – 24

A hét egyik legnagyobb meglepetése Denverben született, ahol a hazai csapat szokatlanul összeszedett játékkal verte el a Steelerst. A vendégek taktikája részben jó volt, mert a passzjátékot úgy építették fel, hogy Big Ben pillanatok alatt szabaduljon a labdától, hogy a bivalyerős Broncos pass rushnak esélye se legyen odaérni. Ez be is vált, a hazaiak mindössze két sackig jutottak, de mégsem mondanám, hogy a Steelers végig jól kezelte a párharcot. A futójátékot ugyanis teljességgel hanyagolták, Ben az első félidőben például megdöntötte passzkísérletei számát két negyed alatt. A felborult egyensúly pedig nem is volt hatékony, a Steelers mindössze egy fake field goallal mentette döntetlenre az állást.

Láttatok már egyébként Kicker to Tackle TD-passzt?

A játék képe a második játékrészben sem változott, a vendégek irányítója végül 462 yarddal zárt, de mindössze egy touchdownnal. Ez pedig meg is mutatja, hogy miért tudott nyerni a Broncos. Két dolgot tett ugyanis rendbe a hazai gárda. A red zone defense-t és a red zone offense-t. A védelem így is többször kapitulált volna, de Will Parks az első játékrészben egy félig szerencsés, félig szenzációs ütést mért Xavier Griemble-re, aki úgy ejtette el a labdát, hogy az még a gólvonalat nem lépte át, de a szerelés után már a célterületen pattogott ki, így hat pont helyett egy labdavesztés lett a Steelers jutalma. A vendégek terve tehát nem jött be maradéktalanul és talán pont a red zone-ban hiányzott nagyon, hogy a futást elfelejtették.

A Broncos továbbra is sok hibával játszik, de azzal, hogy a célterületek közelében stabillá tették a játékukat, nyerni tudtak. A védelem kivételesen egyetlen nagy játékot engedett, igaz azt nagyon benézték. A Steelers a saját 3 yardosáról indult, Big Ben pedig Smith-Schustert találta meg egy 97 yardos TD-vel. A fiatal elkapó így az első játékos lett, akinek két legalább 97 yardos TD-je van karrierjében. A védelem feljavulásához hatalmas köze van, hogy a sokat gyengélkedő secondary megemberelte magát és Roby is végre jobbik felét mutatta.

Az igazán nagy dicséret azonban a támadósort illeti. Végre azt játszotta a csapat, ami megy neki. Lindsay vezetésével erőltették a futójátékot és le is nyomták a vendégek torkán. A fiatal, draftolatlan rookie az első 100 yardos futó lett a Steelers ellen idén. Nem mellesleg közel nyolc yardos átlaggal tette ezt – ilyenkor egy kicsit fáj a Freemanre elhasznált harmadik kör. A passzjátékban ebből következőleg nem kértek sokat Keenumtól és Thomas távozása után érdekes módon nem Sutton, hanem a tight end játék lett meghatározó. Heuerman és LaCosse 78 yardot és egy TD-t hozott össze, de sok fontos harmadik kísérletet is nekik köszönhet a csapat. A skill játékosokon kívül pedig elismerés jár a támadófalnak, ami mindössze két sacket engedett és Lindsay átlagából azt is kilehet találni, hogy a futójátéknál sem voltak haszontalanok.

A Broncos a győzelemmel elhúzta a mézesmadzagot a szurkolók orra előtt, mert a hátralévő sorsolás nem túl nehéz, de ne legyen kétségünk, hogy amilyen összeszedetten meg tudták verni a Chargerst és Steelerst, ugyanolyan simán kikapnak a 49erstől vagy a Raiderstől is. A Steelers pedig ezzel a félig félvállról vett mérkőzéssel a saját pihenőhetét sodorta veszélybe.

(leonidasz007)

 

San Francisco 49ers @ Tampa Bay Buccaneers 9 -27

Jamies Winston visszatért a Tampa kezdőjébe és végre olyan játékot mutatott, amilyet elvártak tőle. 312 yardig és 2 touchdownig jutott, de ami fontosabb: nem hozott össze labdavesztést. Hasonlóan cselekedett az egész csapat, ez pedig hatalmas előrelépés az eddigi játékhoz képest. Elsősorban a 49ers gyenge passzvédekezését támadták, Mike Evans könnyedén hozott össze 116 yardot, de ha kicsit koncentráltabban játszik, akkor ez jóval több is lehetett volna, mert Sherman már nem képes felvenni a fiatal elkapókkal a versenyt. Futójátékra így alig volt szükség, Payton Barber 47 yardig jutott, de nem is volt túl hatékony a földön a hazai gárda.

A passzjátékon kívül dicséret illeti a védőket is, akik 4 sacket és két interceptiont hoztak össze, valamint összességében is jól játszottak. Nick Mullens haloványabb volt mint eddig, pedig túl sokat most sem kértek tőle. A futójáték működött mellette, 148 yard a földön egy jó kiindulópont. Matt Breida megint elképesztőt játszott, 7.6 yardos átlaggal összehozott 106 yardot és még a levegőben is 34 egységet. A támadójáték inkább a beszűkült területen nem tudott mit csinálni, Kittle-t szokatlanul nehezen vonták a játékba, pedig a targetszáma megvolt ezen a mérkőzésen is. Ami örömteli a szurkolóknak, hogy Dante Pettis jól játszott, de most egyedül kevésnek bizonyult.

A 49ers továbbra is a 1/1 egyik legnagyobb esélyese, a rendszer egész jó a csapatnál, de még bőven vannak hiányposztok. A Buccaneers pedig továbbra is őrlődik a Winston mocsárban, mert a fiatal irányítónak tisztán megvannak a korlátai.

(leonidasz007)

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills 21-24

Miután Jalen Ramsey megint jártatta a száját a Bills kispadja felé, hogy “You’re trash!”, Allen egy hatalmas bombát osztott ki Fosternek, aki 75 yardos TD-n hagyta le nagyon csúnyán Barry Church-öt, persze ez előtt éppen Kelvin Benjamin szerzett 32 yardot Ramsey-n, aki aztán egy zászlót is behúzott a szerelés során. Tökéletes jellemzése ez a mérkőzésnek, ahol a Bills hatalmas játékokkal tudott haladni, pedig összességében nem volt jó ez a támadósor (amihez persze hozzátartozik az is, hogy folyamatosan töltötték a tackle boxot Shady ellen). A védelem is inkább középszerű volt, egyedül Kyle Williams és Jordan Phillips játszott jól, akik viszont teljesen lezárták az utakat Fournette előtt, aki kizárólag a fala bal szélén tudott haladni.

 

 

A Jacksonville pedig zsinórban a hetedik vereségét szedte össze, amivel vége a PO-esélyeknek. Bortles hozta a szokásos csereszintet (12/23 passzolás), az egyetlen fegyver Fournette a harmadik negyedben kiállítatta magát, és Norwellt kiskocsin vitték le, csak hogy még porózusabb legyen a fal, mint eddig. A védelem dezintegrált volt ugyan, a fal többé-kevésbé működött, és a LB-sor is erős volt, a Bills mégis képes volt 10-15 yardos playeket összehozni, amivel stabilan tudtak haladni. A labda mozgatása nélkül nem fog menni, a védelem ugyanis messze nem bírja annyira a hátán vinni a csapatot, mint tavaly.

(KGYM)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!