Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 9

Újabb szerda és újra itt vannak a hét legjobbjai a két főcsoportra bontva! Ezen a héten nincs irányító a listán és kisebb meglepetésre most a special team hősei között nem rúgók, hanem punterek lettek kiválasztva. 

(A korábbi hetek tapasztalatai alapján itt meg kelle emíteni, hogy egy játékos csak akkor kerülhet fel erre a listára, ha a csapata az adott héten nyert.)

AFC

A hét támadója: Kareem Hunt (Kansas City Chiefs)

A Chiefs másodéves futójának elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy csapatának ez a szezon eddig ilyen jól megy. Hunt a Browns elleni győzelem során sem tétlenkedett a pályán és 141 yardja mellett még háromszor szerzett TD-t is, amivel a Chiefs pontjainak majdnem felét ő szerezte. Hunt hiába a liga egyik legjobb RB-je, most először lett a hét legjobbja, és ezzel 2000 óta ő a negyedik Chiefs futó aki megkapta az elismerést.

A hét védője: Desmond King (Los Angeles Chargers)

Úgy látszik az AFC oldalán ez a másodéves játékosok hete volt. King is, Hunthoz hasonlóan 2017-ben került a ligába és a PFF értékelései alapján ebben a szezonban ő eddig a legjobb CB. A Seahawks elleni fontos győzelemből kivette ő is a részét, a három szerelés és egy passz leütése mellett még pick six formájában TD-t is szerzett. King előtt Chargers cornerback 2008-ban szerepelt ezen a listán, akkor Antonio Cromartie neve tűnt fel.

A hét special team játékosa: Matt Haack (Miami Dolphins)

Ha valaki azt mondja hétfőn, hogy a Jets-Dolphins mérkőzésről kerül ki az egyik legjobb, azt biztosan kiröhögik. Azonban a Delfinek puntere, Matt Haack jól játszott és ezzel kiérdemelte helyét itt. A támadó játéka hiánya miatt jó párszor pályára került és rúgásai átlagosan 44,7 yardot értek el, valamint kilenc kísérletéből hét a 20-ason belülre került.

NFC

A hét támadója: Michael Thomas (New Orleans Saints)

A Rams első vereségére egészen a kilencedik hétig kellett várni. A Saints már túl nagy falat volt McVay legénységének és ebben a Szentek elsőszámú elkapókja, Michael Thomas nem kis részt vett ki. Karriercsúcsot állított be azzal, hogy 211 elkapott yardja volt és még egy hatpontost is szerzett. Thomas kiemelkedő teljesítményével az első Saints WR lett a hét legjobbjai között.

A hét védője: Danielle Hunter (Minnesota Vikings)

Itt sem volt sok kérdés, hogy ezen a héten ki legyen az NFC legjobb védője. Hunter a Lions ellen Stafford rémálma volt, 3,5 alkalommal sackelte a detroiti QB-t. Ezek mellett még kilenc szerelése is volt és egy fumble-t is visszahordott TD-ig. Hunter is első alkalommal kapta meg ezt a díjat és 2000 óta a negyedik Vikings DE, aki ilyen formában lett elismerve.

A hét special team játékosa: Bradley Pinion (San Francisco 49ers)

Azt sem sokán gondolták, hogy az előzetesen 1/1-es bowlnak kikiáltott Raiders-49ers meccsről is lesz itt valaki. A remek hazai offense-nek köszönhetően Pinion csak három alkalommal lépett pályára, de akkor nem tétlenkedett. Puntjai rendre nehéz helyzetbe sodorták a Raiderst, átlagosan 54,7 yardot értek el. 2013 óta ez az első olyan hét, hogy AFC és NFC oldalon is punter legyen a legjobb az adott héten, akkor Kevin Huber (Bengals) és Donnie Jones (Eagles) voltak elismerve.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!