Connect with us

Összefoglaló

A saját fegyverével verte meg a Saintst a Cowboys

Jerry Jones örülhet, bejött az Amari Cooper-trade. Azóta a Cowboys szárnyal, az NFC East messze legjobb csapata, most pedig a Saintst is sikerült két vállra fektetni. Breeséket még soha nem dominálták le ennyire. 

 

A Saints 10-1-es mérleggel az NFL legjobb csapata, övék a legjobb offense és a legjobb irányító jelenleg a ligában, és még egy masszív védelemre is futotta. A Cowboys nem ennyire domináns, de Amari Cooper érkezése óta Dak Prescott, illetve a támadóséma megváltozása miatt Zeke Elliott is szárnyal, a védelem pedig olyannyira erőn felül teljesít, hogy lassan egy top5-ös egységről lehet beszélni. Tehát rangadó volt ez a javából.

 

[quote]A Cowboys pedig a saját fegyverével verte a Saintst.[/quote]

 

Én azon a véleményen vagyok, hogy egy módszeresen, az idővel jól gazdálkodó offense (mint a Patriotsé vagy a Saintsé) sokkal jobb, mint egy olyan, ami gyorsan átszalad a pályán (Chiefs vagy Rams). Ugyanannyi pontot tesznek fel, azonban a módszeresen dolgozó, az órával jól bánó csapat elérheti, hogy az ellenfélnek kevesebb támadási lehetősége legyen, ráadásul az időhiány miatt agresszívebbnek kell lennie, el kell térnie a gameplantől, ami természetesen több hibához is vezet. Nem véletlenül van átlagosan a Saintsnél messze a legtöbbet a labda meccsenként.

 

 

 

A Cowboys azonban nem hagyta, hogy a saját játékát játssza a Saints. Bár nagyon szoros volt a meccs, végig a Dallas vezetett, az előny megszerzése után pedig mást sem csinált, csak pörgette az órát. Olyannyira, hogy 37-23 percre megnyerte az óraháborút, ami irdatlan dominancia. Mellé jött az, hogy a védelem nagyon odatette magát, így még az is belefért, hogy Prescottot hétszer sackelték és két labdát (fumble) szereztek tőle.

 

[quote]A Saintst még soha nem dominálták ennyire. [/quote]

 

A liga legjobb offense 176 yardra volt képes, nem működött sem a futó, sem a passzjáték, és hiába parádézott a védelem, Breesék – akik valamiért nem nagyon tudták kezelni, hogy nem ők irányítják a meccset – beszakadása egyszerűen túl sok volt. A jövőbeni Hall of Famer ráadásul pont a meccs végén, hárompontos hátrányban hibázott hatalmasat, amikor megdobta a szezonban harmadik interceptionjét.

 

 

A mérkőzés legjobbja: Zeke Elliott, RB, Cowboys, 136 total yard, 1 TD

 

Bár jó eséllyel nem lesz MVP, azért mindent megtesz hozzá. Most is kiválóan játszott, ez már sorozatban az 5. meccse, amin 100+ yardot szerzett. De ne menjünk el Prescott mellett sem, akinek csak négy rossz passza volt egész meccsen (24/28), volt 248 passzolt yardja és egy TD-je, illetve több first downt érő megiramodása. Természetesen a védelemnek is jár a dicséret, különösen az idén is bombaformában játszó, jövőre vélhetően 19-20 millió körül kereső Demarcus Lawrence-t emelném ki, aki most egy sackkel és egy összeszedett fumble-lel vette ki a részét a győzelemről.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Saints offense

 

Brees 127 yard, Kamara és Ingram 18 futásból 63 yard, Michael Thomas 40 yard – All-Pro klasszisok olyan számokkal, ami a Jaguarstól is gáz. Nehéz megmondani, hogy mi mehetett ennyire félre, de valami nagyon mellé ment.

Összegzés

 

A Saints 10-2-re rontotta a mérleget, vagyis megszakadt a 10 meccses győzelmi szériája. A Rams sorsolása könnyebb, így a csapat vélhetően lemarad az első kiemelést jelentő helyről, bár a pihenőhét jó eséllyel így is meglesz. A Cowboys pedig 7-5-re javított, sorozatban négyet nyert, az Eagles, Colts, Bucs és Giants sorminta ellen kell kiharcolni a rájátszást. Egyik sem verhetetlen ellenfél, ráadásul kvázi az Eagles legyőzése is elég lenne a csoportgyőzelemhez.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!