Connect with us

Hír

Egy korábbi Lions alkalmazott könyörgött, hogy Donaldot draftolják

Úgy tűnik a sajtó szereti minden évben forgatni a kést a Lions szurkolók szívében a 2014-es draft első köre kapcsán. Mint ismert, a Lions a tight end Eric Ebront választotta ki az első kör 10. pickjén, holott többek között Aaron Donald is ott volt a boardon.

 

 

Most, hogy Donald épp a Lions ellen készül pályára lépni vasárnap, ismét elővették a sztorit, és megkeresték a detroitiak korábbi védőfal edzőjét, Jim Washburnt, hogy nyilatkozzon az ügyről. Washburn szinte szerelmes volt Donaldba, és már-már könyörgött a stábnak, hogy a Pittsburgh egyetem védőfalemberét válasszák ki az első körben. A szakember állítólag a franchise tulajdonosának, Martha Fordnak is elsírta bánatát, hogy vétek lenne kihagyni Donaldot, hiszen a következő védőszupersztárról beszélhetünk esetében.

 

Azt mondtam mindenkinek a war roomban, hogy ez a srác egy jedi. Mindenki értetlenül nézett rám, különösen a tulajdonos Mrs. Ford, aki nem tudta mi az a jedi. Donald volt az NFL Yodája, aki mindenki felett állhat a ligában, annyira más szinten létezik. A játékos, aki jobb lehet mint John Randle – erre már figyelmesebbek lettek. 20 éve folyamatosan jelen vagyok a Senior Bowlokon, de soha nem láttam olyan kimagasló, domináns teljesítményt mint akkor Donaldtól.

– emlékezett vissza Washburn.

 

Egy meg nem nevezett detroiti stábtag azt válaszolta a szakembernek, hogy Donald túlságosan alulméretezett, ezért nem kockáztatnak egy ilyen magas draftpicket rá. Washburnt így leszavazták, és végül Ebron került Detroitba. Hogy mi lehetett volna a Lions védőfalával abban az évben, azt vasárnap megnézheti: a Ramsben ugyanis megvalósult az a Donald – Suh tengely a falban, amire ő vágyott 2014-ben, de végül nem jött össze.

 

Sose fogom elfelejteni azt a napot. Valaki odajött hozzám, hogy mit akarnánk kezdeni még egy kicsi játékossal, hiszen pont a hozzá hasonlóakat szeretnénk elkerülni. Azonban ha volt kivétel, akkor az Donald volt, és nem látta be senki.

 

Az akkor kinevezett új főedző, Jim Caldwell ugyanis nagy játékosokkal képzelte el a csapat védőfalát, amibe Donald a 183 centis magasságával nem volt ideális. Washburn azért sem értette a döntést, mert a két kezdő DT-nek, Suhnak és Nick Fairley-nek egyaránt lejárt volna a szerződése a 2014-es szezont követően, és valószínűsíthető volt, hogy egyiküket sem tartja meg a Lions. A Lions kálváriája akkor csúcsosodott ki a pick kapcsán, amikor a helyette húzott Ebront elengedték, majd a Coltsban elkezdett úgy játszani, mint egy 1/10-es játékos…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!