Connect with us

Érdekességek

Elképesztő mélységekben jár a Packers idegenbeli meccseken

Green Bayben nincsenek hozzászokva a sorozatos vereségekhez a szurkolók. Noha Mike McCarthy évek óta kritikák ezreit kell elviselje, 2006-os regnálása óta mindössze két negatív mérlegű szezonja volt a Packersnek. Spoiler: meglehet a harmadik, ha hiszünk a számmisztikában.

 

 

McCarthy mérlege idegenbeli meccseken 52-44, ami ugyan nem rekordközeli, de legalább pozitív mérleg. A már említett két negatív mérlegű szezonban a Packers idegenbeli mutatója 3-5 (2017) és 2-6 (2008) volt. És hogy miért gondolhatjuk, hogy a negatív szezon most is fenyegeti a Sajtfejűeket? Mert a Seahawks elleni vereséggel immáron öt meccset buktak el idén a Lambeau Fieldtől távol. Azaz minden idegenbeli találkozójukon vereséget szenvedtek Rodgersék.

 

Ilyen mélységekhez, hogy egyhuzamban elbuknak öt idegenbeli meccset nagyon régre, 1979-ig kell visszamenni – akkor zsinórban hét zakó csúszott be vendégként. Annak a csapatnak Bart Starr volt az edzője, aki nem az idegenbeli meccsekről lett híres miután lecserélte a disznóbőrt a playbookra, hiszen három szezonjában is összejött az a “bravúr”, hogy csak egy meccset nyertek idegenben.

 

Mindez azért nem biztató, mert a Sunday Night Football keretein belül sorsdöntő összecsapást vívnak a Vikingsszal a továbbjutás reményében – Minneapolisban. Ezen kívül még a Bears és a Jets ellen lesz esélyük javítani az idegenbeli mérlegükön, de egy vasárnapi zakóval gyakorlatilag elúszott a szezonjuk, Rodgers állapotát nézve pedig nem lennék meglepve, ha szépen IR-ra tennék, hogy kipihenje a sérült térdét. Arra, hogy a Packers egy meccset sem nyert idegenben, legutóbb 1958-ban volt példa.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások