Connect with us

Összefoglaló

Előnycsere Washingtonban, Lamar Jackson fut, a Raiders pedig nyer

Megszakadta a Redskins szériája, nem tudták beállítani a 10-meccses sorozatot, hogy nem történik előnycsere a meccseiken. A Cowboys kiütötte a Falconst a playoffért folytatott harcból, Lamar Jackson győzelemmel debütált, a Raiders pedig feladta az 1/1-et. 

Houston Texans @ Washington Redskins 23 – 21

A fővárosba két csoportját vezető csapat érkezett, voltak érdekességek a mérkőzésen és sajnos súlyos sérülés is. Hosszú sorozatok törtek meg és a végére egy izgalmas végjáték is kialakult.

Eddig a szezonban a Redskins meccsein aki megszerezte a vezetést, az nem is adta ki az előnyt a kezéből. Ez egészen a 11. körig volt így, mert a Texans vezetése után az utolsó játékrészben a hazaiak fordítottak, de a győzelem nem lett meg. Valószínűleg volt valami a levegőben a FedEx Field fölött, mert öt turnover is volt a találkozón. A Texans 13 negyed után hagyott el labdát, pedig Alex Smithről tudjuk, hogy legnagyobb erénye, hogy nagyon vigyázz a labdára, de nem november 18-án. Sérüléséig két alkalommal is eladta a labdát és az egyikből Justin Reid egy 101 yardos TD visszahordást produkált. Ha már sérülés, a harmadik negyedben Smith súlyos sérülést szenvedett, a lába több helyen eltört. Joe Theismann, korábbi Redskins irányító pedig azt mondta, hogy napra pontosan 33 éve neki is így állt a lába Lawrence Taylor sackje után és az neki karrierjének végét jelentette. Reméljük Smith még pályára léphet, de az biztos, hogy idén már nem fog. McCoy irányításával két TD-t is szereztek, de ez kevés volt a győzelemhez. A csere QB beállása a futást is erősítette, öt próbálkozásból 35 yard jött össze neki. Ha már futás, Adrian Peterson már hetek óta régi fényében tündököl és bizonyítja, hogy van még helye a ligában. A Houston ellen két alkalommal is beért a labdával a célterületre.

A Texans remek sorozatban van, hiszen a 0-3-as kezdés után már hetedik meccsüket nyerték zsinórban, azonban ennyi hibát nem engedhetnek máskor maguknak. Watson két alkalommal is eladta a labdát, amire az előző összecsapásokon nagyon vigyázott. Még egy labdavesztés DeAndre Hopkins nevéhez is fűződik, tőle sem szoktuk meg ezt. Üde színfolt volt azonban az újonc Keke Coutee, Washingtonban tért vissza sérüléséből és megmutatta, hogy Hopkinsszal kiegészülve nagyon veszélyes páros lehetnek.

Az estén azonban inkább a védelmek dominálták, a labdavesztések mellett folyamatos nyomás alatt játszott mindhárom QB. Összesen nyolc sacket láthattunk a két csapattól, kiemelhető a Redskins friss szerzeménye, Ha Ha Clinton-Dix, aki 13 szerelést mutatott be. A végjátékról is beszélve, először Fairbarn hibázott egy mezőnygólt, ezzel visszaadva az esélyt a Washingtonnak a győzelemre, de McCoy vezérletével nem tudtak elég közel kerülni a kapuhoz. Dustin Hopkins 63 yardos próbálkozása bőven rövidre sikeredett.

(kronikk)

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 21 – 24

A Steelers mögötti helyezkedés szempontjából fontos mérkőzést játszottak Baltimore-ban. Fontos hiányzóból azonban mindkét oldalon volt egy-egy fő. A Bengals sztár elkapója, A.J. Green és a Ravens első számú irányítója, Joe Flacco is sérülés miatt nem vehetett részt az összecsapáson.

Flacco hiányában az első kör végén kiválasztott Lamar Jackson kapott lehetőséget. Én két dolgot tudok elképzelni, hogy mi vagy mi nem hangzott el a mérkőzés előtti eligazításon. Az első lehetőség, hogy Jacksonnak elfelejtettek szólni, hogy irányítóként kéne játszania és nem futóként, a másik lehetőség, hogy azt mondták neki, hogy inkább fuss, mint passzolj. Történt ugyanis, hogy a Ravens QB-ja 27 alkalommal futott a mérkőzésen. Irányítókat nézve ez a tetemes mennyiség a második helyre elég valaha, előtte 1950-ből egy volt Steelers QB, Joe Geri vezeti ezt a listát 29 futó játékkal. Jackson 117 yardig jutott és mellette még Gus Edwards is 115 egységet termelt. Azt eddig is tudtuk, hogy a Bengals védelme alul múlja magát ebben a szezonban, de amióta Marvin Lewis az edző, ennyi futott yardot nem engedtek.

A mérkőzés egy nagyon fordulatos összecsapás volt. A Bengals félidei hátrányát ledolgozta főleg Tyler Boyd elkapásaival, de ezt nem tudták megtartani. A Ravens által szerzett 265 futott yard rengeteg, és ezt nem tudták kompenzálni. A Bengals legjobb futója, Joe Mixon 14 yardig jutott 12 próbálkozásból, a Baltimore védelme ezzel kihúzta a tigrisek méregfogát.

A végjátékban azonban még lett volna esélye a hosszabbításra Daltonéknak, de Randy Bullock 52 yardról nem tudta berúgni a labdát, így a Ravens nyert, mivel náluk Tucker a félidő végén 56 yardról bevágta a disznóbőrt. Mindkét csapat 5-5-ös mérleggel áll, ezzel az AFC oldalán hatalmas csata lesz a második Wild Card helyért, amiért jelenleg öt csapat áll azonos mérleggel.

(kronikk)

Dallas Cowboys @ Atlanta Falcons 22 – 19

A két csapat támadóegysége három negyeden keresztül nem tudott áthatolni a védelmeken, és egy valóságos mezőnygólpárbaj alakult ki. A Falcons képtelen volt még csak vörös zónáig is eljutni, a Cowboysnál pedig Elliott volt az egyetlen, aki értékelhető teljesítményt nyújtott. Az első félidő végén ő 97 szerzett yardon állt, mindenki más összesen 13 yardon.

Aztán elkezdődött az utolsó negyed, és végre beindultak a csapatok. Elsősorban a Cowboys: 2 TD-t is szereztek, amivel 10 pontos előnyre tettek szert. Csakhogy a Falcons nem adta fel, és Ryan Julionak adott TD passzával egyenlítettek 2 perccel a vége előtt. Ez a 2 perc azonban bőven elég volt Prescottnak, hogy végigmenjen a pályán, és kiharcoljon egy mezőnygól-távolságot. Brett Maher pedig be is rúgta a 42 yardos FG-t, amivel nyert a Cowboys.

A Falcons ezzel a vereséggel elfelejtheti a playoffot. Pedig Julio most kezdett igazán belejönni: zsinórban harmadik meccsén szerzett TD-t, továbbá azt is bebizonyította, hogy védőként is használható lenne, mikor egy védőt megszégyenítő ütéssel akadályozott meg egy INT-t.

A Cowboys nyert, és ezt legfőképpen Elliottnak köszönhették, aki 201 scrimmage yardot szállított. Nélküle ez az offense nagy bajban lenne. A védelemre viszont a legkisebb panaszuk sem lehet a szurkolóknak. Egy erős támadósort tudtak 1 TD-n tartani. Az újonc Leighton Vander Esch pedig tesz róla, hogy fel se tűnjön, hogy Sean Lee nincs a pályán. Nagy jövő áll előtte.

(jarred)

Oakland Raiders @ Arizona Cardinals 23 – 21

Két csapat, akiknek összesen három győzelmük volt. Playoff szempontjából semmit nem ért ez a meccs, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnának egy izgalmas meccset játszani. A Cardinals támadósora felemásan kezdte a meccset, 2 TD mellé 2 INT is társult, amelyekből a Raiders is TD-t tudott szerezni. Az utolsó percekben Fitzgerald elkapásával vezetést szerzett a Cardinals, de a Raiders képes volt egy GW drive-ot vezetni, és végül Daniel Carlson belőtte a mindent eldöntő 35 yardos mezőnygólt. Azonban ha a Cardinals egy kicsit higgadtabb, akkor erre a győztes drive-ra nem került volna sor.

3 perccel a vége előtt a Raidersnek a saját 2 yardosáról kellett puntolnia, és mivel nem volt meg mindegyik időkérésük, ezért a Cardinalsnak csak futtatnia kellett az órát. Ezt azonban folyamatos szabálytalanságok miatt nem tudták véghezvinni. Holding, és szükségtelen durvaság miatt is hátrább kellett menniük, ráadásul a holdinggal egy 57 yardos TD-t vettek el David Johnsontól. A szabálytalanságok miatt nem elég, hogy nem tudták megcsinálni a győzelmet érő first downt, de még az óra is megállt, aminek köszönhetően sok időt hagytak a Raidersnek. Gruden pedig köszönte szépen, és megszerezte második győzelmét.

A Raidersnél Carr ezúttal tűrhetően játszott, bár most is volt hirtelen földre dobott labdája, de ezúttal nem negyedik kísérletnél. Amikor kellett, akkor meg tudta dobni a passzokat. Rosen teljesítménye ellenben nagyon furcsára sikeredett. Ugyan 3 TD-t is kiosztott, de csak 9 jó átadása volt, és 2 INT is összejött neki. Mindezek ellenére a Cardinals még így is tudott volna nyerni, de az a két szabálytalanság a meccs végén mindent eldöntött. Bármennyire is furcsa ezt leírni, de ezúttal a Raiders volt erősebb fejben.

(jarred)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!