Connect with us

Minden ami NFL

Legtöbbet fejlődött játékosok a támadósorokban

Egy NFL szezonban általában azokat a játékosokat tartjuk számon, akik posztjukon vagy a ligában is a legjobbak között vannak. Esetleg még a rookie-k kapnak kitüntetett figyelmet. Pedig van nagyon sok játékos, aki magához képest hatalmas fejlődésen ment át, de a szupersztárok árnyékában kevésbé vesszük észre őket. Én most kigyűjtöttem pár játékost, akik tavaly óta rengeteget fejlődtek. Olyan játékosokról nem ejtek szót, akik eddig nem kaptak lehetőséget a bizonyításra, mert bár tényszerűen fejlődtek, de például Conner és Mahomes is igazán most játszott érdemleges snapet életében. Kommentben várom, hogy szerintetek ki kerülhetne még fel erre a listára.

 

Ryan Fitzpatrick, QB, Tampa Bay Buccaneers

 

Az egyetlen irányító, akit meg tudok említeni az Fitzmagic, mert ő már lejátszott pár mérkőzést életében, de ilyen szériát még soha nem rakott össze. 2366 yard, 17 touchdown, pedig két mérkőzésen nem játszott, kettőn pedig csak fél-fél játékrészt kapott. A képet kicsit árnyalja, hogy nem hiába lett leültetve és szorult jelenleg is backup szerepkörbe, ugyanis pár szenzációs mérkőzést pár elképesztően elfogadhatatlan követ. Mindenesetre eddigi pályafutása alatt egyszer sem láttunk ilyen Magicet tőle több meccsen keresztül is.

 

Austin Ekeler, RB, Los Angeles Chargers

 

Ekeler nem az a tipikus lead back, de a Chargersnél nincs is erre szükség. Ekeler egy az átlagosnál jobb kiegészítő, third down futó, aki képes akár elsőszámú futó számokat is letenni jobb meccsein az asztalra. Jelenleg 65 futókísérlete volt a szezonban 5.8 yardos átlag mellett, aminél csak Nick Chubb tud jobb átlagot felmutatni a legalább 60 kísérletes futók között. Nyilván helyén kell kezelni a dolgokat, mert kísérleteinek száma körülbelül feleannyi, mint egy kezdő futónak, de a Chargers bátran megteheti, hogy a futóit drive-onként variálja, mert nem lesz minőségi visszaesés a teljesítményben.

Mike Person, G, San Francisco 49ers

 

Rengeteg a jó támadófal teljesítmény idén, de olyan játékost csak kettőt találtam, akik már számottevő snapet játszottak életükben és nem is tartottuk számon a legjobbak között őket. Person eddigi öt évét öt különböző helyen töltötte, de sehol nem tudott megragadni a kezdőben vagy stabilan jó teljesítményt nyújtani. Idén azonban az egyik legstabilabb pont a San Francisco támadófalában. Mindössze 11 nyomást engedett eddig, ebből egy lett sack és futásblokkolásban is a liga egyik legjobbja.

 

Austin Blythe, G, Los Angeles Rams

 

Ő kevesebb snapet tud felmutatni eddigi karrierje során, mint a többiek, de érdemesnek tartottam megemlíteni, ugyanis a Rams csúcstámadósorának az egyik fontos láncszeme. Blythe eddig sehol nem kapta meg igazán a lehetőséget, de idén meghálálja a bizalmat. 16 engedett nyomása egy hajszállal rosszabb, mint Personé, ellenben ezek közül egyetlen egy sem lett sack. Hatalmas szerepe van abban is, hogy Gurley megállíthatatlanul robog a csúcsdöntések felé.

 

 Tyler Boyd, WR, Cincinnati Bengals

 

Ha Bengals offense-ről beszélünk, akkor mindenki számára A.J. Green, esetleg újabban Mixon ugrik be. Dalton és az offense fejlődésében azonban nagy részt vállalt Boyd is, aki egyértelmű és stabil második számú célponttá nőtte ki magát 2018-ban. Már most a 11. forduló után megdöntötte elkapott yardjainak számát egy szezonon belül, csaknem kétszer annyi TD-t szerzett, mint egész karrierjében és ami fontos, az elkapás utáni yardokban hatalmasat fejlődött. Idén az elkapott yardjainak majdnem felét elkapás után szerezte, jelenleg 324 egységgel áll. Jó szereplésében szerepet játszik Green sérülése is, de igazán akkor lubickolt, mikor mindketten pályán voltak.

 

Kenny Golladay, WR, Detroit Lions

 

Golladay fejlődésére talán kisebb volt az odds, mert a Lions elkapója már tavaly is mutatott nagyon szép jeleket. Az igazi berobbanás azonban csak most kezdődik, mert Marvin Jones mellett nincs nagyon biztos célpontja Staffordnak. Öt elkapott TD-je már most majdnem a tavalyi duplája, de hasonlóan Boydhoz, Golladay is elkapás utáni yardokban fejlődött sokat. Statisztikáit mindössze egyetlen elejtett labda rontja és 110 feletti passer ratingel veszi őt célba irányítója.

 

George Kittle, TE, San Francisco 49ers

 

Kittle olyan szempontból kivétel a listából, hogy nem csupán fejlődött tavalyhoz képest, de egyenesen posztja legjobbjai közé került. Jelenleg top3 szinten játszik, pedig három különböző irányító állt már fel mögötte. 775 yardja a harmadik legtöbb, de elkapás után messze ő termelte a legtöbb yardot posztján. Kittle azonban nem csupán a szerzett yardoktól lett jobb játékos, de a blokkolásból is kiveszi a részét. A 49ers játékosa ugyanis mindössze 3 darab siettetést és egy sacket engedett az egész szezonban ezzel pedig messze felfele lóg ki a mezőnyből

 

O.J. Howard, TE, Tampa Bay Buccaneers

 

A harmadik legtöbb yardot összeszorgoskodó tight end után jöjjön az ötödik is, de Howard emellé még 5 TD-t is fel tud mutatni, ami a harmadik legjobb statisztika a poszton. Kittle-höz hasonlóan ő is leader egy mutatószámban, méghozzá átlagban ő szerzi a legtöbb yardot elkapásonként a tight endek között. Kimagasló teljesítményét blokkolási mutatóival és labdabiztosságával koronázza meg. Összesen két dropja van a szezonban, ezzel a legjobb tight endek között ő az első és Kittle-höz hasonlóan minimális mennyiségben enged nyomást. Az egyetlen dolog, ami szomorúságra ad okot vele kapcsolatban, hogy idén is az IR-en fejezi be az évet, így nem gyarapíthatja nagyszerű statisztikáit.

 

Eric Ebron, TE, Indianapolis Colts

 

A fejlődő tight endek korszakát éljük, hiszen a Colts friss szerzeménye is felkerült a listára. Ebron nem termeli úgy a yardokat, mint az előbb említett két játékos (bár a közel 500 yardja nem rossz), ellenben a leghalálosabb red zone fegyver idén. 9 elkapott és 1 futott touchdownja magáért beszél, ezzel messze ligaelső a posztján. Amiért én kicsit kisebb elismeréssel beszélek róla, mint Kittle-ről és Howardról, az a blokkolási képességei miatt van. Ő ugyanis már 10 nyomást és 2 sacket is engedett a kevés passzblokkolás során, amikor pályán volt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!