Connect with us

Minden ami NFL

Legtöbbet fejlődött játékosok a védelmekben

A támadókat legutóbbi cikkemben már górcső alá vettem, most pedig következzenek a védők, ahol főleg a front7 viszi a prímet. Talán itt több játékost lehet megemlíteni, így biztosan lesz olyan, aki felférhetne a listára, de továbbra is várom, hogy nálatok ki lenne biztosan a nevek között.

 

Sheldon Rankins, DT, New Orleans Saints

 

A Saints kapcsán az offense-ről szól minden idén is, pedig a védelemben is vannak jó teljesítmények. Az egyik ilyen játékos Sheldon Rankins, aki belülről riogatja az irányítókat. A szerzett 28 nyomása még csak a tavalyi számokat tükrözi, de feljavult a futás ellen is. Hatalmas szerepe van abban, hogy a Saints futásvédelme engedi a legkevesebb yardot meccsenként. Már most annyi first down előtti megállítása van, mint tavaly, pedig a szezon harmada még hátra van.

 

Kyle Love, DT, Carolina Panthers

 

A Panthers front7 évek óta ligaelit, de idén talán gyengébbek a vártnál. Egyedül a rotációs belső falember, Love nyújt magához képest jó teljesítményt és úgy gyakorolja csapatában a legtöbb nyomást, hogy kevesebbet játszik, mint társai. Teljesítménye azért süvegelendő meg, mert nem mai csirke már, ez a kilencedik szezonja, így különösen szép teljesítmény tőle ez a feltámadás.

Larry Ogunjobi, DE, Cleveland Browns

 

A Browns falembere amolyan hybrid passzsiettető és belső falember is egyben. 29 nyomásgyakorlása egyel több, mint Rankinsé, de futásmegállításban is jobb nála. Az egyetlen kifogás vele kapcsolatban, hogy nagyon ingadozó a teljesítménye, több olyan meccs is volt, amikor teljesen eltűnt, máskor meg több sacket is szerzett.

 

Matt Milano, LB, Buffalo Bills

 

A Bills játékában nincs sok élvezhető momentum, de a védőknél azért akad pár jó teljesítmény. Milano igazából a semmiből bukkant fel és egyelőre leradírozza az elsőkörös Edmunds teljesítményét. Elsősorban futás ellen játszik hasznosan, a fantasy játéksok gondolom már észre is vették a sok tackle-ből, de coverage játékára se lehet sok panasz.

 

Jayon Brown, LB, Tennessee Titans

 

Brown nagyon hasonló utat járt be, mint Milano, és hasonló a játékuk is. Brown szerelésekben és sackekben is vezeti csapatát, bár ez utóbbi a többiek kritikája is. Plusz elem a játékában a passzsiettetés, amit ugyan kis százalékban csinál, de olyankor meglepően nagy hatékonysággal dolgozik.

 

Cory Littleton és Samson Ebukam, LB, Los Angeles Rams

 

A Rams linebacker sorát egyértelműen a csapat leggyengébb pontjának gondoltuk szezon előtt. Ezen Littleton és Ebukam igyekszik változtatni és egyelőre jó úton haladnak. Mindketten jól dolgoznak passz ellen, mindössze három TD-t engedtek ketten együtt, abból kettőt most a Chiefs elleni meccsen. Ezen kívül jól dolgoznak coverage-ben, passzsiettetésben is nagyszerűek és futás ellen is képesek fellépni eredményesen.

 

Jason McCourty, CB, New England Patriots

 

A Patriots védelmét szokás lenézni az utóbbi időben és néha adnak is rá okot, de a cornerback teljesítmény közel elsőrangú idén. Gilmore-ról mindenki tudta, hogy mire képes, de azt talán kevesen látták, hogy Jason McCourty képes felnőni a feladathoz. Amíg tavaly 5 touchdownt engedett és közel 70%-kal dobáltak rá, idén mindössze egyetlen TD-t jegyeznek róla, már most annyi leütött labdája van mint tavaly, és 54%-kal születik csak elkapás róla.

 

Steven Nelson, CB, Kansas City Chiefs

 

Nelsonnal kapcsolatban gondolom sokak fejében élénken él a Rams elleni meccs, ahol rengeteg elkapás született róla és borzasztóan játszott (bár nekem a Cookson mutatott védekezés is megvan, ahol TD-t akadályoz meg), de vonatkoztassunk el attól, hogy a liga egyik legjobb offense-e ellen betlizett. Ha nem nézem ezt a meccset, akkor nem igazán lehet panasz a játékára. Összesen egy TD-t engedett, minden második labda jó rajta és ami fontosabb, hogy alig enged yardot elkapás után. Nem tartozik a liga közvetlen elitjébe, de megbízható elsőszámú corner lehet a gyenge Chiefs secondaryben.

 

D.J. Swearinger, S, Washington Redskins

 

Swearinger amióta a ligában van folyamatos fejlődésen megy keresztül. A Texansban még zöldfülű játékos volt, akit csak azért jegyeztünk meg, mert iszonyatosan nagyokat tudott ütni, de természetesen rendre elkésve tette ezt. Aztán egy rövid arizonai kalandja volt, ahol már sokkal jobban játszott, de inkonzisztens volt a teljesítménye. Idén pedig a második évét kezdte a fővárosban és abszolút aranykorát éri. Már kevés róla a highlight videós ütés, de ez azért van, mert kezdő éveihez képes alig van róla elkapás is. Az idei szezon egyik, ha nem a legjobb safetyje, aki a játék minden elemében jól teljesít idén.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!