Connect with us

Hír

Luck reneszánszát élheti Reich alatt

Észre sem vesszük, de Andrew Luck reneszánszát élheti Frank Reich edzősködése nyomán. A Colts egy nem létező védelemmel áll 4-5-ös mérleggel és ahogy a Ringer is kiemelte, Luck egészen elképesztő teljesítményt nyújt. Irtó sokat dropolnak az elkapói (5.9%) és még így is eddigi legpontosabb szezonját hozza, minden értelemben. Reich támadóstílusa központi elemévé tette, hogy Luckot ne verjék agyon újfent, ezért nem lassan kinyíló mély passzok megdobására kéri a korábbi 1/1-est, hanem rövidebb távokra pörgeti ki a labdát. A haszna megvan, Luckot egy hónapja nem sackelték.

 

Luck passzkísérleteinek sűrűségfüggvénye a célpont távolsága szerint 2012-2016 között és 2018-ban. A sárga vonal az átlagos célponttávolságot jelöli.

Korábban az ötlet az volt, hogy “dobd fel mélyre T.Y-nak”, ennek megfelelően Luck jóformán egy kávét is el kellett fogyasszon a porladozó fal mögött, míg eldobhatta a labdát; Reich alatt elkezdte használni a pálya közepét, és hangsúlyt helyeznek a gyors, könnyű passzokra a ritmus felépítése érdekében ahelyett, hogy sikertelen robbanékony kísérletekkel próbálkoznának. Luck átlagosan 2.49 másodpercet vesz igénybe a passzokhoz, amelyek 7 yardra mennek – két évvel ezelőtt 8.2 yardra mentek 2.88 másodperc alatt, de soha nem volt a táv 8.1 yard alatt és az idő 2.8-nél gyorsabb. 2013-at leszámítva idén segítik a legnagyobb mértékben őt a játékosai elkapás utáni yardokkal, és a falba helyezett első két környi pick okán a passzkísérletek kevesebb, mint harminc százalékán van nyomás alatt – ötödikként a ligában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!