Connect with us

Hír

Női főedző az NFL-ben?

John Dorsey, a Browns general managere Adam Schefter információi szerint nyitott arra, hogy meginterjúvolja Condoleezza Rice-t, a korábbi külügyminiszter-asszonyt (2005 és 2009 között látta el ezt a posztot George W. Bush elnöksége alatt) a Browns főedzői posztjára. Ő lenne az első nő, aki ilyen posztra interjúzik egy NFL-csapatnál. Dorsey múlt héten elmondta egy riporteri kérdésre, hogy nyitott bárki meghallgatására, akár egy nőére is – amire ugyebár sosem volt példa – és azt is hozzátette, hogy ezt halál komolyan gondolja.

Rice nagy Browns szurkoló, jó kapcsolatot ápol a Haslam családdal (a Browns tulajdonosa Jimmy Haslam), és ha főedzőnek nem is vennék fel, lehetséges, hogy más pozícióban csatlakozna a csapathoz. Egyébként Rice-t a pályán látták a Raiders elleni meccsen Jimmy Haslam és felesége társaságában.

Azért elég valószínűtlennek tűnik, hogy egy tapasztalat nélküli jelöltet nevezzen ki John Dorsey, aki közismerten a tapasztaltabb, “focihoz értő” embereket favorizálja. Így könnyen lehet, hogy ez tulajdonosi “utasítás”, vagy legalábbis valószínűbb, hogy Jimmy Haslamék szeretnék meginterjúvolni Rice-t. Az jó kérdés, hogy ez PR szempontból valóban jót tenne-e a Brownsnak, vagy inkább elijesztené a potens főedző-jelölteket és rossz üzenetet képviselne feléjük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!