Connect with us

Hír

Okkal engedte el a Packers Clinton-Dixet szezon közben

Mint ismert, Ha Ha Clinton-Dixet a Washington Redskinshez cserélte a Green Bay Packers egy negyedik körös pickért cserébe. A cseréről bár voltak elég erős pletykák, meglepő volt, de most megszólalt a fő érintett a miértekről.

 

 

Brian Gutekunst, a franchise general managere elmondta, hogy azért történt most a csere, mert szeretne akítvabb lenni a szabadügynök piacon, ami által képtelenek lemondani a kompenzációs pickekről, amit (vélhetően) a safetyért kaptak volna a 2020-as draftra. Erről a teoriáról a podcasdtünkben is szót ejtettünk, de álljon itt leírva is: kompenzációs picket azok a csapatok kaphatnak, akik több játékost engednek el mint amennyit igazolnak. A távozó játékosok szerződése pedig a pickek értékére van hatással.

 

Clinton-Dix szabadügynök lett volna márciusban, ám mivel a Packers szeretne részt venni a free agentek leigazolásában, nem lett volna garantált a nagy értékű kompenzációs pick – sőt, lehet semmilyet nem kaptak volna. Ted Thompson rezsimje alatt megszokott volt a Packersnél, hogy csak a legszükségesebb esetben hajtott végre szabadügynök igazolást, és javarészt az általa draftolt játékosokra építkezett. Gutekunst vele szemben szeretne egy fokkal aktívabb lenni a piacon, amit már tavaly is igyekezett megmuatni. Természetesen ez a csere nem arra volt jel, hogy a Packers ezzel feladja az idei évet, de jövő érdekében áldozatokat kellett hozni.

 

A legfrissebb insider infók szerint egyébként valamelyik veterán cornerback, Tramon Williams vagy Bashaud Breeland veheti majd át a megüresedett free safety posztot, ahogy a másodéves safetynek, Josh Jonesnak is meglehet az esélye a kezdőbe kerülésre.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!