Connect with us

Hír

Peterson ha újrakezdhetné, más poszton játszana

Adrian Peterson minden bizonnyal Hall of Famer játékos lesz majd a jövőben. A korábbi MVP futó nem panaszkodhat pályafutására, sem sikerekben, sem anyagi részesedésekben, bár a Super Bowl gyűrű érthető módon hiányzik számára. Ha újrakezdhetné, biztos más poszton tenné meg.

 

 

Az egész ügy apropója egy középiskolás játékos döntése miatt született. Quavaris Crouch egy 18 éves futó, akiért sorban állnak az elit egyetemek, hiszen a rivals.com játékosfigyelő oldala öt csillagosra, azaz a legmagasabb besorolásra ítélte, sőt, egyenesen a legjobb középiskolás játékosnak tartja. Crouch már most hegyomlás méretekkel rendelkezik, és nem félt olyan kijelentéseket tenni már tavaly, hogy gyakorlatilag bármelyik egyetemre képes lenne bekerülni képességei alapján. Ám hiába a legjobb gimis játékos az országban, Crouch nem futóként képzeli el a jövőjét, hanem linebackerként. Elmondása szerint alaposan tanulmányozta az NFL szerződések anyagi részleteit, még a reklámokért befolyó összegekre is kitért, és úgy látta, nem éri meg futóként játszania. Peterson nem győzött egyetérteni vele.

 

Okos srác. Ha megvan a képességed és lehetőséged arra, hogy több különböző poszton is helyt állj, és azokon is domináns játékos válhat belőled, akkor én is ezt tenném a helyében. Ha én is 18 éves lennék mint ő, én is inkább egy Von Millerhez hasonló szerepkört képzelnék el magamnak, de elkapót is előbb játszanék mint futót.

– mondta Peterson.

 

Egy millió dollár híjján kerek 100 milliót futott össze magának 12 éves pályafutása során – pont annyit, amennyit az irányítók manapság megkeresnek egy szerződéssel. Todd Gurley, aki a tavalyi és az idei szezonban is legit MVP-kandidáns játékos a teljesítményével, alig kapott átlagban több, mint $14 milliót az új szerződésével, amivel a special team posztokon kívül csak a safetyknélés a guardoknál keres jobban – egyelőre. Peterson kiállt Le’Veon Bell döntése mellett, amiért a neki nem megfelelő ajánlat miatt kiülte az évet, és több játékost, köztük Ezekiel Elliottot és Alvin Kamarát is arra biztatja, hogy csapjanak oda az asztalra, amint eljön annak az ideje.

 

 

Az egész Bell-mizéria azért alakulhatott ki, mert leértékelik a posztot. De ha kivennél néhány futót a támadósorokból, valószínűleg közel sem lennének ilyen hatékonyak. Vedd ki Alvin Kamarát a Saintsből, hiába van ott Drew Brees, komoly gyengülést jelentene a támadósoruknak. Vedd ki Melvin Gordont a Chargers offense-ből, egy teljesen más egységet kapnál. Vagy gondolj az Eaglesre, akik mennyire megsínylik Jay Ajayi hiányát. Be kellene látniuk, hogy igenis értékes ez a poszt, és hasznuk van abból, ha megfizetik a jó játékosokat. A Steelersnek szerencséje volt Connerrel, hiszen ő is kivételes képességű játékos, de nem egy Le’Veon Bell. Ő kiállt a posztért ezzel a holdouttal, és talán felfigyelnek majd rá a játékosok és GM-ek egyaránt.

 

Hogy Crouch milyen sikerrel vált posztot, azt nem tudni. Az se biztos, hogy végül ténylegesen vált, hiszen szeret TD-t szerezni, és hát ha ezen a poszton az ország legjobbja, arról nehéz lemondani. Viszont ha minél jobban meg akar élni, akkor szerinte ez a posztcsere elkerülhetetlen lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!