Connect with us

Beharangozó

Playoff helyekről dönt az idei Hálaadás

Idén is hálát adhatunk az amerikaiaknak, akik Hálaadás alkalmával már csütörtökön elkezdik a focidömpinget, így alighogy felocsúdunk a Chiefs és a Rams pisztolypárbajából, máris újabb mérkőzéseket kapunk. Senki ne felejtse el, hogy az első meccs 18:30kor kezdődik, így érdemes munkából időben szabadulni. Lássuk mi vár ránk idén.

 

Chicago Bears @ Detroit Lions 18:30

 

A sort az NFC North csoportrangadója nyitja, ahol a Bears megszilárdíthatja az eső helyét, a Lions ellenben a becsületéért küzdhet, ahogy a Panthers ellen meg is mutatta, hogy nem adja fel a szezont.

 

Egy név, aki eldöntheti a Bears részéről: Khalil Mack

 

Abban, hogy a Bears jelenleg így áll, nem kis szerepe van Khalil Macknek, aki defensive player of the year formában teljesít. 35 nyomásgyakorlás, 4 sack, 5 fumble és 1 interception van a számláján és ez ezúttal is döntő lehet. A Lions O-line a Panthers elleni meccset leszámítva katasztrofális formában van, az előtte lévő két meccsen összesen 14 sacket engedtek, ez pedig a Bears ellen nem fér bele. Kétséget kizáróan itt dőlhet el a mérkőzés.

 

Egy név, aki eldöntheti a Lions részéről: Kenny Golladay

 

Eldönteni Golladay talán nem fogja, de ha nem játszik jól, akkor alighanem semmi esélye nem lesz az Oroszlánoknak. Marvin Jones kisebb sérüléssel bajlódik, Tate már messze jár, a futójáték elsőszámú felelőse, az újonc Johnson pedig szintén kidőlt a hétre. Így a Lions offense egyetlen fegyvere a fiatal elkapó, aki a Panthers ellen megmutatatta, hogy lehet építeni rá. Minden bizonnyal sok Kyle Fullert kap majd a mérkőzésen, tehát nem lesz könnyű dolga, de mégis itt lehet esélye a vendégeknek.

 

 

Egy rookie, akire figyeljünk: Da’Shawn Hand

 

Hand nem játszik egy hálás poszton, mert defensive tackle-ként kevesen látják, milyen zseniális rookie szezonja van. Hatalmas szerepe van abban, hogy a Lions futójáték elleni védekezése olyan jó, hogy a Pantherst például lenullázták egy hete. Handnek egy híján annyi first down előtti futásmegállítása van, mint Damon Harrisonnak, aki évek óta a liga elitjébe tartozik. A Bears elleni védekezés pedig ott kezdődik, hogy a Cohen-Howard kettőst limitálja a csapat.

 

 

Washington Redskins @ Dallas Cowboys 22:30

 

Az NFC East trónja továbbra is nyitott és az Eagles gyengélkedését ő ketten használhatják ki. Azonban ebbe nem fér bele, hogy az egymás elleni meccset bukják, így aki itt nyer, az nagy lépést tesz a rájátszásért folytatodd menetelésben.

 

Egy név, aki eldöntheti a Cowboys részéről: Ezekiel Elliott

 

Azt hittük két hete, hogy egy ligaelit nevekből álló defense limitálni tudja majd Zeke-et. Nagyot tévedtünk. Elliott idén is ellenállhatatlan és nem csak a földön, de a levegőben is. Futásonként 5 yardot átlagol, 28 olyan futása van, ahol legalább 10 yardot tett meg és 355 yardja van elkapás után. Elképesztő számok. A Redskins védőfala masszív, de a Cowboys szerintem running back screenekkel könnyen kikerülheti ezt, ahol a gyengébb képességű linebacker sornak kell állnia a sarat.

 

Egy név, aki eldöntheti a Redskins részéről: D.J. Swearinger

 

Alex Smith sérülésével nincs könnyű helyzetben a Redskins támadósor, így erőből véleményem szerint nem tudják lenyomni a Boyst. A védelem azonban jelentősen megnehezítheti a hazaiak dolgát és meccsben tarthatja a támadókat. A kiváló safety sorra nagyobb szerep hárul majd, mint eddig bármikor a szezon során. Swearinger szerepe nem is a passzjátékban lesz hangsúlyos, hanem hogy odaérjen a rövid screenekre és töltse a boxot a futójáték ellen.

 

 

Egy rookie, akire figyeljünk: Leighton Vander Esch

 

Az egyik személyes kedvencem az idei rookie classból lassan rászolgál mindenki figyelmére, ugyanis elképesztően rövid idő alatt tudott meghatározó tagjává válni a fiatal egységnek. Vander Esch beváltotta a hozzá fűzött reményeket és igazi all around linebacker teljesítményt nyújt. Legyen szó futásról (33 run stop) vagy akár covarage-ről (48%-os elkapási arány, 8 leütött labda), de még pass rushban is lehet szerepe. Nagyon gyorsan és jól olvassa a játékot és keményen szerel, pont ilyen vezérre van szüksége ennek a védelemnek.

 

 

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons 02:20

 

A sort pedig az NFC South nehézbombázói zárják, ahol a Falcons az utolsó utáni esélyét is eljátszhatja, a Saints pedig az első kiemelésért folytatott harcban kerülhet hátrányba, ha vesztesen hagyja el a pályát.

 

Egy név, aki eldöntheti a Saints részéről: Drew Brees

 

A Saints kapcsán rengeteg játékosról lehetne beszélni, de nincs szívem egyetlen hasábot se elvenni Brees elől, ha beszélhetünk nagyságáról. Márpedig szerintem kérdés nélkül a liga MVP-je jelenleg és meg is érdemelné, hogy megkapja év végén az elismerést. 25 touchdown, mindössze 1 darab interception, 77%-os passzpontosság. Mind ligaelső adat magasan. Ha nincs rajta nyomás, akkor 85%-kal passzol, ha az elejtett labdákat nem számoljuk. Ezek ennyi mérkőzés után nem emberi mutatók. Nagyon jól kavarja a kártyákat a Saints és a fal, valamint a futójáték is jól semlegesíti, de ennek az offense-nek Brees a lelke és kell az ő zsenije ahhoz, hogy így álljon a csapat. A Falcons szedett-vedett secondaryje nem lehet ellenfél a számára.

 

 

Egy név, aki eldöntheti a Falcons részéről: Julio Jones

 

A Saints ellen igazából passzjátékkal lehet esélye a Falconsnak, ahogy azt a két csapat első meccsén meg is mutatta. Akkor Calvin Ridley volt a főszereplő, de Jones nagyon kiegyensúlyozott és azóta a várva várt TD-k is megérkeztek. Valószínűleg Marshon Lattimore leheletét fogja érezni a mérkőzés folyamán, de a másodéves corner nincs olyan formában, mint tavaly, Jones ellen pedig az sem volt elég.

 

Egy rookie, akire figyeljünk: Tre’Quan Smith

 

Adná magát, hogy az első meccsen brillírozó Calvin Ridley-t válasszam, akire most is kisebb figyelem hárulhat Jones miatt, én mégis inkább a másik oldal fiatal elkapóját választom, aki egyre nagyobb részt hasít ki Brees target számaiból. Smith először csak a sérülések miatt fért fel a kezdőbe, de aztán már alanyi jogon is Thomas mögött ő lett a második számú célpont. Az utóbbi meccseken pedig egyenesen őt kereste a legtöbbet Brees. Smith a Falcons sérülésekkel tarkított safety sorát zúzhatja szét igazi mély célpontként, de már azt is megmutatta, hogy rövid útvonalakon is hatásos fegyver. Igazából mindegy, mert jelenleg pont ez a két gyenge pontja van a Falcons védelemnek, így könnyen lemásolhatja Ridley első meccsét a két csapat párharcából. Az egyetlen ellenérv ellene, hogy kisebb sérüléssel bajlódik, a rövid hét miatt pedig nem biztos, hogy 100%-os formában tudja vállalni a játékot.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!