Connect with us

Összefoglaló

Simán nyert a Browns, a Patriots, a Ravens és a Chargers is

Ahová Hue Jackson megy, ott bizony babér nem terem. A Browns simán verte meg korábbi főedzője csapatát, de nem volt igazán nehéz dolga a Patriotsnak, a Chargersnek és a Ravensnek sem. 

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals 35-20

A Browns az első félidőben agyonverte a Bengalst, Mayfield négy támadássorozatból négy darab hatpontosig vezette a csapatot. Rajta kívül Nick Chubb volt a csapat motorja, akit keményen bevontak a passzjátékba is, annak ellenére, hogy a draft idején nem vették figyelembe az ilyen irányú képességeit az elemzők – pedig mégis megoldja. A túloldalon is minden klappolt, Garrett, Schobert, Randall mind nagy napot tartottak, Randall egy INT-et oda is adott a most már a Bengalsnál dolgozó Hue Jacksonnak. Myles Garrett 39 snapen 1 sacket és 11 siettetést mutatott fel, ez egészen földöntúli.

 

 

A Bengals pedig folytatja a vereségsorozatát. Dalton folyamatosan nyomás alatt volt, AJ Green nélkül pedig nem tudott mit kezdeni a Browns védelmével. Hue magával hozta a Browns-feelinget, ugyanis a csapat a legmélyebb pontján van. Marvin Lewis azonban kirobbanthatatlan a székéből, és a csapatra káros elemekkel sem tud mit kezdeni, itt Burfictre nézek, akin hatalmas elkapásokat csináltak a Browns támadói, és még két büntetést is magára húzott. Driskel viszont Dalton sérülése miatt bejöhetett dobálni, és tényleg apait-anyait beleadott, amivel a Bengals-szurkolók egy részénél azonnal kiváltotta a “padoztassuk Daltont”-ötleteket a Redditen.

(KGYM)

Oakland Raiders @ Baltimore Ravens 17-34

Nagy verést kapott a Raiders, pedig az első félidőben még akármi is lehetett volna. Lamar Jackson megint főleg a lábával volt veszélyes, a rá szabott QB-futások során aprított, de nem volt annyira vészes a passzjáték során sem, csupán rettentően nyers – legalábbis Bortlesnél és Carrnál biztos jobban játszott a héten. Ebben segítségére volt Gus Edwards, aki tegnap is összehozott 118 yardot a földön, hozzásegítve Jacksont a könnyű dobásokhoz. Apropó Jackson: nyomás alatt nagyszerű az ifjú harcos. A védelem nem volt annyira harapós, mint vártuk, legalábbis a Raiders tartható lett volna kevesebb ponton is. Igaz, ami igaz, a negyedik negyed parádés volt, Matt Judon és Terrell Suggs sackekkel és TD-vel zárta le a mérkőzést.

 

 

A Raiders pedig a Raiders. Carr minősíthetetlen volt, képtelen volt elhelyezni a labdát, az egyetlen életképes passzáért is Cook volt felelős egy egykezessel. Ez nem lenne feltétlenül meglepő, viszont most még a fal is megvédte őt egészen a végéig. A csapat makroszintű problémája továbbra is az, hogy nincs olyan csapategysége, amely stabilan vinni tudná a meccseket. A védőfal ígéretes, és van egy-két villanás még pár játékostól, de miután két TD-t is kaptak az ellenfél védelmétől és speciális egységétől, nem volt mit tenni.

(KGYM)

New England Patriots @ New York Jets 27 – 13

Mindkét csapat bye weeken volt az előző héten, ahol megpróbálhatták túltenni magukat a 10. heti borzalmas játékukon. Nem túl nagy meglepetésre a Patriotsnak sikerült visszatalálnia a győztes útra, igaz három negyeden keresztül a Jets is meccsben volt.

A mérkőzés egy furcsa paradoxonnal indult. A Patriots biztos mezőnygól távolságban 3&2-re passzolt, de Brady dobása pontatlan volt, így jöhetett a field goal. Vagyis csak jöhetett volna, mert a játék közben volt egy PI szabálytalanság a Patsnél. A Jets pedig úgy döntött kéri a büntetés, így 4&2 helyett 3&12-t adott a vendégeknek. Brady pedig köszönte szépen a lehetőséget, és kiosztott egy 34 yardos TD-t Gronkowskinak. Megérte kérni azt a büntetést.

Ugyan Brady TD passza tanítanivaló volt, de igazából nem játszott jól. Számos passza pontatlan volt, és sokszor az elkapói mentették meg a játékot. Nem volt drámaian rossz, de az ő szintjén ez nagyon szembetűnő volt. Szerencsére viszont nem volt szükség egy bombaformában lévő Bradyre, a futójáték ugyanis hiba nélkül működött. Sony Michel 21 futásból 133 yardot és 1 TD-t szállított, valamint James White is összeszorgoskodott 73 yardot. Nem is tudom mikor volt utoljára úgy 200 futott yardja a csapatnak, hogy nem a Colts volt az ellenfél.

A Jets ugyan kikapott, de szerintem nincs oka szégyenkeznie. A védelem 3 negyeden keresztül tartotta magát, és azt igazából senki nem gondolta, hogy Josh McCownnal nyerhetnek. Itt ők igazából semmit nem veszíthettek. Kivéve Todd Bowlest, de neki már úgyis mindegy. Viszont egy dolgot azért kritizálnék náluk. Az ő szezonjuk már elment, és igazából már teljesen mindegy, hogy nyernek vagy vesztenek. Ilyen helyzetekben igazán megpróbálhatnának egy kicsit erőszakosabbak lenni playhívások terén. Gondolok itt arra, hogy ha a Patriots 42 yardosán 4&3-ra kényszerülnek, akkor nyugodtan nekimehetnének punt helyett. Itt már tényleg nem tudtak volna mit veszteni. Legrosszabb esetben nem jön be, de a szezon ezen pontján már tényleg nem bukhatnak azzal semmit, ha megpróbálják. De ők tudják.

(jarred)

Arizona Cardinals @ Los Angeles Chargers 10 – 45

A Chargers múlt héten meglepetésre kikapott a Broncostól, és úgy tűnt ezen a meccsen is meglepetés fog születni. Az első negyedben a Cardinals ugyanis 100 yardot szerzett 10 pontért, a Chargers pedig -9 yardot 0 pontért. Ezen a ponton a Chargers szurkolók elkezdték fogni a fejüket, de Rivers gyorsan eloszlatott minden aggodalmat, és élete egyik legjobb meccsét játszotta le.

Riversnek az első félidőben mind a 19 passza sikeres volt, és ezt a sorozatot tovább vitte a második félidőre is. Ott aztán eljutott 23/23-ig , ami új rekord, hiszen olyan még nem volt, hogy valakinek az első 23 átadása mind sikeres legyen. Lett volna lehetősége a legtöbb zsinórban dobott passz rekordját is megdönteni (ezt a rekordot eddig Tannehill tartotta 25 egymást követő sikeres passzal), de végül csak beállítani tudta. A 26. átadása már sikertelen volt. Viszont az volt az egyetlen rossz passza egész meccsen, végül 28/29-cel zárt 259 yardért, és 3 TD-ért. Így kell túllépni egy rosszabb kezdésen.

A Cardinals teljesítményére már nem igazán lehetnek büszkék a szurkolók. Az első negyed parádés volt, de ami utána jött, abban nem volt köszönet. Az egy dolog, hogy Riversnek majdnem minden passzából elkapás lett, de még a futásokat sem tudták megállítani. Földön is engedtek 100+ yardot és 3 TD-t. A támadók pedig még rosszabbak voltak. Az első negyed után gyakorlatilag csak 3&outok jöttek. (Kivéve akkor, mikor eladták a labdát.) És akkor ott van még az a tény is, hogy a harmadik negyedben a támadók mindössze 3 játékot voltak fenn a pályán. 3 játék 15 perc alatt. Ennél beszédesebb statisztika nem kell.

A Chargers hatalmas győzelmet aratott, amire szükségük is volt a múltheti fiaskó után. Így már kicsit magabiztosabban utazhatnak Pittsburghbe. A Cardinals pedig…  hát ők megőrizték az 1/2 pozíciót. Több pozitívumot nem tudok mondani velük kapcsolatban.

(jarred)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!