Connect with us

Hír

Steve Wilks: A jövő hétért aggódom, nem a jövő évért

Sok edző alatt inog a kispad az alapszakasz vége felé, ami alól a Cardinals vezetőedzője sem kivétel, hiába első szezonját tölti a sivatagban. Ám Wilks egyelőre a következő ellenfélre koncentrál, és nem arra, hogy lesz-e állása 2019-ben.

 

 

Mondhatni meglepetésre nem sikerült legyőzniük a Raiderst vasárnap, ami miatt egyrészt 2-8-ra süllyedt a mérlegük, másrészt karnyújtásnyira vannak az 1/1-től. Nem minden csapat a Cleveland Browns, hogy ezt elnézze egy újonnan kinevezett edzőnek, így Wilks státusza bizonyalan, és komoly jelölt a Fekete Hétfőre, ami a vezetőedzők kirúgásáról híresült el a ligában. Ő azonban nem ezzel foglalkozik.

 

Minden erőnket a Chargers elleni meccsre összpontosítjuk, hiszen győzni szeretnénk. Nem gondolok a januárra, sem arra, hogy mennyi időm lehet hátra a Cardinals élén, csakis a következő hét lebeg a szemem előtt amióta idekerültem.

– mondta Wilks.

 

Wilks számlájára sok minden róható az idei csalódást keltő szezonért. Noha Mike McCoy ámokfutásáért nem felelős (hacsak nem ő kérte a stábba), az amúgy nem rossz arizonai védelmet alaposan leamortizálta. Tavaly futások ellen a liga kérmjébe tartozó Cardinals most csak a liga középmezőnyébe tartózkodik, és hiába vannak jó mutatóik passzok terén, ha egyszerűen “nem éri meg” ellenük passzolni, mikor futásokból bármikor verhetőek (3. legkevesebb passzkísérlet vs legtöbb futókísérlet ellenük). Byron Leftwichcsel valamennyire felszabadult a támadósor, különösen David Johnson, de Josh Rosen újonc hibái, a támadófal pocsék teljesítménye, valamint a védelem támogatása nélkül ennyire futja csak Wilkstől.

 

Nem lennék meglepve, ha jövőre inkább Rosent helyeznék szem elé, és egy offense felfogású HC kerülne a csapat élére, valamint új koordinátora lenne a védelemnek. Wilksnek továbbá nem kedvez, hogy most a Chargers, jövő héten pedig a Packers kerül terítékre, de játszik a Falcons, a Rams és a Seahawks ellen is – egyik meccsen sem favorit.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!