Connect with us

Összefoglaló

Te mondd, hogy kecske, a te hangod mélyebb!

A forduló egyik legjobban várt meccsén kecskeviadal volt, de menetelni készült a rájátszásért a Bears, a Panthers és a Dolphins is.

Green Bay Packers 17 – 31 New England Patriots

 

Nehéz eldönteni, melyik meccset várta jobban egy semleges szurkoló, a Rams@Saints meccset, vagy ezt, de izgalmakban nem volt hiány… úgy három negyedig. A Patriots több kulcsjátékosa sérülésével vágott neki a vasárnap esti mókának, míg a Packers először tesztelhette a Ha Ha Clinton-Dix nélküli védelmet – Brady ellen debütálni, van ennél jobb erőfelmérő? A vizsga jól indult, bár az első drive-ot rögtön hat pontra váltotta a Patriots, egész sokszor tudták mattolni Bradyék terveit a fiatal védők. Azonban a különbség a két edzői gárda között az, hogy amíg az egyik felismeri, hogy ha valami nem jó, azt nem erőlteti, vagy próbál változtatni, míg a másik bambán tolja ugyanazt. Lényegében emiatt tudott győzni a Patriots.

 

https://twitter.com/HailRodgers12/status/1059262037245726720

 

Sony Michel nélkül a futójáték egy nem létező faktor volt a Bills ellen, ráadásul Shaq Mason nélkül ez csak romolhatott, gondoltuk. De mind James White, mint Cordarelle Patterson is tudott villani akkor, amikor nagyon kellett, és ketten együtt három futott TD-t pakoltak fel a gyepre. Brady nem élete meccsét játszotta, de hogy ezen változtassanak, McDanielsék odalapoztak a playbook ‘Trükkös Játékok’ fejezetéhez, és már jött is a Flea Flicker, később pedig a hamisítatlan Edelman passz, mindkettővel alaposan megetették a Packerst. Ezzel szemben a vendégek támadásai mind attól függtek, hogy Rodgers hogyan rögtönöz adott playben. Minimális tudatosság volt csak a hívott játékokban, az ember azt érezte, hogy a játékok nagy része ösztönből jön, és nem McCarthyék hívásaiból. Ez néha bejött, például Davante Adams TD-jénél, valamint Rodgers többször is a sírból biztosította az előrehaladást a nem szokványos passzaival, de önmagában ez kevés a boldogsághoz.

 

 

Ha rangadót játszik a Packers, szinte elmaradhatatlan egy egyéni hiba, ezúttal a nagyszerű meccset játszó Aaron Jones vesztette el a labdát a Patriots redzone-ja előtt 17-17-es állásnál. Ha ott vezetést szerez a Packers, lehet másképp alakul, ezt már sose tudjuk meg. A vendégeknek további bosszankodásra adhat okot a sérülések gyakorisága, Bulaga és King is kiesett, de Martinez bokája sem nézett ki túl jól – kérdem én, minek küldik akkor vissza a pályára, ha a mindent eldöntő TD-nél kocogni is alig bírt Gordon után? Szorosnak nézett ki a meccs, de számomra nem volt kérdés, hogy itt a Packers egyszerűen nem nyerhet, hiányzott a támadósorból az átütő erő, míg a védelmen nem éreztem azt, hogy itt a negyedik negyedben kiteszik a stop táblát Brady elé.

 

Chicago Bears 41 – 9 Buffalo Bills

 

38 pontos győzelmet nem arat az ember érdemtelenül az NFL-ben. Ha valaki így lesimázza az ellenfelét, ráadásul idegenben, akkor gondolhatnánk, hogy végig uralták a meccset. Utóbbi igaz is, de a Bears ismételten a inkább brutális védelmének köszönhetően lépett ilyen könnyedén át a bölénycsordán, pedig a legjobb játékosuk ezen a mérkőzésen sem játszott.

 

A Bears támadói 3 ízben szereztek touchdownt a mérkőzésen, mindhárom alkalommal a Bills térfeléről indítva a támadássorozatot. A karmester Trubisky száma ezúttal sem voltak lenyűgözőek, sőt. 135 yard 1 TD / 1 INT egy ilyen sima mérkőzésen kifejezetten furcsa adat a győztes csapat irányítójától. Azonban nem csak a passzjáték döcögött a Maciknál, Jordan Howard ugyan szerzett 2 futott TD-t, összességében 14 kísérletből a 3,4-es átlagot hozott össze. Ebből ráadásul egy 18 yardos TD-t leszámítva az 1,8-as átlag nagyon kevés.
Akkor mitől ez a domináns eredmény? A liga egyik legjobb védője nélkül is a liga egyik legjobb védelme van Chicagóban.

 

A második negyedben 7-0-ás vezetés után egymás utáni háromszor szerezték meg a labdát a vendégek, amiből először egy fumble után Eddie Jackson, majd egy interception után Leonard Floyd szerzett TD-t. Jackson nem bízta másra a piszkos munkát, kierőszakolta, összeszedte, majd vissza is vitte a labdát.

 

 

A labdaszerzések mellett a LB páros Trevathan és Smith összesen 25 (!) szerelésben segítették csapatukat és tartották a legveszélyesebb haza támadót, LeSean McCoy-t 1 yardos átlagon. Persze a nagy hátrány miatt a Bills főleg a levegőben próbált meg haladni, de az egyszerű szurkoló is érezheti, hogy ha Nathan Petermanre 49 passzkísérlet van hívva, abból nehéz jól kijönni. Peterman mai statisztikái kicsit csalókák. Ugyan dobott három INT-t, ebből kettőt az elkapók bénázásának köszönhet. Sajnos az óriási talent hiány kiütközik ebben a támadósorban, és nemhogy segítenék az irányítójukat, még nehezebb helyzetbe is hozzák. A frissen igazolt Terrelle Pryor ebben a játékban szó szerint feladta Amosnak a labdát.

 

https://twitter.com/i/status/1059169737081524225

 

Nehéz lenne letagadni, hogy az idei évben valami elindult Chicagóban. Egy csapat ritkán áll 5-3-as mérleggel a szezon felénél érdemtelenül, de a támadók nyújtotta produkció ismét nem volt túl meggyőző. Sőt, Trubisky a nagyarányú győzelem ellenére kifejezetten gyenge volt és ismét dobott egy csúnya interceptiont. A gyengülő támadófal mögött ráadásul most a futójáték se volt túl eredményes. A védelem azonban messzire is repítheti a csapatot, ráadásul a menetrend se túl erős.

 

A támadójáték a hazaiaknál se volt hálás, de a védelem a rengeteg kapott pont ellenére nem végzett rossz munkát. 190 yardot engedtek csak, szereztek labdát is és a nagy győzelem ellenére kellemetlen napot okoztak a Bears támadóinak.

 

(alatriste)

 

Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers 28-42

 

Miután múlt héten Jameis Winston sikeresen kijátszotta magát a kezdőből, a Panthers ellen újra Fitzpatrick kezdett. Nem úgy sikerült azonban a visszatérése, ahogy azt ő elképzelte.

 

Rögtön egy eladott labdával kezdett, és innen elindult a flordiai csapat lejtmenete. Azzal tisztában voltunk, hogy a Bucs védelme nem éppen nevezhető elitnek, a futás ellen azonban látványosan szenvedtek. McCaffrey neve mellett hiába szerepel csak 79 futott yard, de mellette 78 yardot elkapásból is szerzett és több hosszú játékot is bemutatott. Fitzpatrick végül 4 TD-vel és három eladott labdával zárt, nem volt esélyük a győzelemre. Az elkapók közül Humphries és Howard emelhető ki, akik fejenként 2-2 TD-t szereztek. A védelemnél a futás elleni szenvedésről már volt szó, Newtont két alkalommal tudták sackelni, de a Panthers támadóinak megállítása komoly gondot jelentett nekik. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Koetter és csapata mindent megpróbált: nagy hátránynál saját térfelén fake punt formájában próbáltak előrehaladni – sikertelenül.

 

 

A Panthers oldaláról nézve Newton és a futójáték kivégezte ellenfelüket és a Párducok hibátlanok maradtak hazai pályán. Ki lehet emelni a már említett McCaffrey-t, aki két TD-t is futott és a veterán TE, Greg Olsen is sokat tudott hozzátenni a játékhoz, volt egy nagyon szép touchdown elkapása is egy kézzel. Azt is mindenképp meg kell említeni, hogy a Norv Turner vezette offense kifejezetten kreatív, jó nézni a Panthers játékát. A második félidei kiengedés még belefért náluk, mert a védelem is hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Reid és Jackson is INT-t szerzett és a Bucs két sztárelkapóját, Evanst és DeSean Jacksont jól kivették a játékból. Fiztpatricknak nem volt nyugodt estéje a zsebben és három alkalommal is földre tudták vinni.

 

Ezzel a győzelmével a Panthers tartja a lépést a Saintsszel, míg a Buccaneers rájátszás álmai kezdenek szertefoszlani.

 

(kronikk)

 

New York Jets @ Miami Dolphins 6-13

 

Elég lenne csak egy statisztika összefoglalónak: Darnold 4 interception mellett nem passzolt TD-t. Így azért elég nehéz nyerni…

 

Előzetesen nem vártunk sokat ettől az összecsapástól, de még azt a szintet sem sikerült megugrani. Darnold és Osweiler a 60 perc leforgása alatt egyszer sem tudott hatpontos átadást produkálni… Azért ebben nem csak ők a hibásak, hiszen előttük a fal nem tudta megvédeni a két QB-t, fejenként 4-4 sacket nyeltek be. A két irányító QB ratingje együttesen nem éri el még a 40-et sem, ez a mérkőzés a kilátogató szurkolóknak volt a legnagyobb büntetés. Futás egyik oldalon sem tudott kialakulni, a Dolphins szépen megfogta a Jets egyik legnagyobb fegyverét, Crowellt.

 

 

Sokáig úgy tűnt, hogy egy field goal csatát látunk, de végül Darnold egyik labdaeladásából Jerome Baker csak beért a célterületre, és az eddig sem magabiztos fiatal QB ezután még kapkodott is, ami még több hibát szült. A két védelem azért dicsérhető, mert végig nyomás alá helyezték Osweilert és Darnoldot, ezért sem volt értékelhető támadó foci Miamiban.

 

Győzelmével a Dolphins mérlege újra pozitív, míg a Jets lassan már az offseasonre készülhet.

 

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!