Connect with us

Összefoglaló

A Bears védelme megállította Sean McVay legénységét!

A Bears védelme megmutatta, hogy komolyan kell velük számolni, hiszen mindössze 6 ponton tartották a liga egyik legjobb támadósorát. A Packers McCarthy kirúgásával az idei év talán legjobb offense teljesítményét hozta, a Chargersnél hihetetlen módon egy kicker lett a hős, Baker Mayfield pedig zseniális.

Los Angeles Rams @ Chicago Bears 6-15

Pár héttel azután, hogy a Rams egy pontháborúban fölülmúlta a Chiefst 54 pontot felpakolva a táblára, a Bears mindössze hat ponton tartotta a liga egyik legjobb támadósorát. Nem az offense-ekről szólt ez a találkozó, ez pedig nyilván a hazaiaknak kedvezett.

A Bears elit védelme hat ponton tartotta a liga második legtöbb pontot szerző támadósorát. A Rams Jeff Fisher óta nem szerzett ilyen kevés pontot. A Bears a liga egyik legjobb futójátékát 52 yardon, az egyik legjobb passzjátékát pedig 162 yardon tartotta, miközben háromszor sackelték Goffot és loptak is tőle négy labdát, ráadásul egy safetyt is szerzett a védelem. Egyszerűen dominált Vic Fangio egysége, aminek kezére játszott a hazai pálya és a hideg is, a kaliforniai Goff szemmel láthatóan nincs ehhez hozzászokva és nem érzi jól magát ilyen körülmények között. A Bears védelme pedig felerősítette Goff hibáit és egyszerűen levette a pályáról a liga egyik legjobb támadósorát. Impresszív teljesítmény volt tőlük.

És amilyen rosszul játszott Goff, nagyjából ugyanolyan rossz volt Trubisky is a túloldalon – ha nem rosszabb. Nem tudom mennyire játszott közre a sérülése a gyenge játékban, de mindegy is. Talán legrosszabb meccsét játszotta az idei szezonban (16/30, 110 yard, 1 TD, 3INT), pontatlan volt, sokat hibázott és a földön sem volt igazán veszélyes néhány játékot leszámítva a meccs elején. Nagy szerencséje, hogy a futójáték és a védelem kisegítette. A Bears 194 yardot szerzett a földön, ennél többet pedig nem futottak még idén. Matt Nagyt és a belső támadófalat dícsérjük meg amiért kivette Aaron Donaldot a játékból, momentuma sem volt a liga legjobb védőjének (2 tackle, 1 QB hit), ez pedig egyrészt annak köszönhető, hogy külön figyeltek rá, nagyon jól készültek fel belőle, másrészt pedig az újonc James Danielst is lehet dicsérni, aki sokszor másodmagával jól hárította Donald támadásait.

A mérkőzés legszebb támadójátéka az egyetlen TD volt, ahol ismét csak ki kell emelni Matt Nagyt. Felvitt Trubisky mellé hat támadófalembert és négy (!!!!) védőfalembert a pályára. Tökéletesen hitette el, hogy ismét jön egy Akiem Hicks futás, mint múlt héten. Mindenki azt hitte, hogy futni fognak a jobb oldalon, ahová felpakolt két böszme nagy védőfalembert, akik nyithatják az utat. Ehelyett play action és passz az end zone-ba, ahol két falember várta a labdát, Bradley Sowell pedig hős lett az egyébként elég szép elkapásával. Hihetetlen játék.

Érdekes, hogy a mérkőzésen egy punternek volt a legjobb passer ratingje, ugyanis Johnny Hekker egy fake punt során sikeres labdát osztott ki, ezzel pedig felülmúlta a kezdő irányítókat. A Rams helyett így már a Saints van pole pozícióban az első kiemelésért és a hazai pálya előnyéért, a Bears pedig megmutatta, hogy bárkit meg tud verni – hazai pályán legalábbis mindenképp.

(katonadani)

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers 20-34

Múlt héten bombaként robbant a hír, a Cardinals elleni történelmi vereség után elbocsájtotta a Packers Mike McCarthy vezetőedzőt, akinek helyét ideiglenesen a támadókoordinátor Joe Philbin vette át. Philbin alatt rögtön szezoncsúcsot ért el a csapat szerzett pontokban és egy meglepően sima győzelmet arattak hazai pályán.

Pedig nem így indult a találkozó. A nyitódrive során 2 játék különbséggel egyből elhasználta Philbin a két challenge lehetőségét. Mindkétszer a Julio Jones – Jaire Alexander párharcra ment a zászló és bár valóban véleményesek voltak Jones elkapásai, maradtak az ítéletek és a drive végén szintén Jones jóvoltából megszerezte a vezetést a Falcons.

Majd jött a Packers és laza 34 pontot pakolt fel a táblára válasz nélkül. Rodgers újra 200 yard alatt maradt, de két TD-t osztott ki inerception nélkül. A már-már szokásos Adams játék ezúttal is érkezett, mellette pedig Cobbnak volt még elkapott- és Aaron Jonesnak futott TD-je.

Rodgers ráadásul egy impresszív NFL-rekordot is megdöntött. A mérkőzés végére már zsinórban 368 passzkísérlete volt eladott labda nélkül. A rekordot jelentő 359. átadása persze stílusosan egy “kis ablakos” TD passz lett Cobbnak.

Egy hét alatt persze csodát nem lehet tenni, de a Packers támadósorán érezhető volt a változás. A 3 kezdőjét is nélkülöző támadófal mögött sok gyors passzt hívott Philbin, ezzel könnyítve meg Rodgers dolgát. Bár volt most is mély zónákat támadó játéka a csapatnak, nem a McCarthy alatt megszokott 3. downokra és nem olyan erőltetetten sok. A második félidőben a biztos vezetés birtokában pedig Aaron Jones futásaival tartották kontroll alatt az órát.

A Falcons oldalán Ryan nem játszott rosszul, próbálta meccsben tartani a Falconst. 3 TD-t osztott ki, de a zsinórban 6 labdabirtokláson keresztüli pontnélküliségben helyenként az ő pontatlansága is benne volt, ráadásul 10-7-es Packers vezetés mellett egy pick6-et is dobott.

Jones ellenben brillírozott. Tavaly november óta először szerzett egy mérkőzésen belül 1-nél több touchdownt és 8 elkapásból átlépte a 100 yardos határt is. A fiatal Packers secondarynek egy ilyen klasszis sokszor még túl nagy falatnak bizonyult.
A sima vereség egyik első számú oka azonban a beszedett 13 szabálytalanságban keresendő, amivel mind a támadó, mind védő játékukat rendszerint hozták kilátástalan helyzetbe.

A negyedik negyedbeli garbage time-ban sikerült kapaszkodnia a Falconsonak, de amikor már közel kerültek volna jött egy középiskolai pályákon is ritkán látott fumble. Alex Mack, a center szó szerint lábon lőtte a motiont futó Mohamed Sanut, ami után a pattogó labdát az a Breeland szerezte meg, aki a pick6-et is leszedte még a mérkőzés elején, így ő lett a meccs hőse.

(alatriste)

Cincinnati Bengals @ Los Angeles Chargers 21 – 26

Szerintem nincs olyan szurkoló, aki azt hitte, a Bengals Dalton-Green-Eifert nélkül, de Hue Jacksonnal képes lehet legyőzni a Chargerst. Végül nem is sikerült, de sokkal közelebb kerültek a győzelemhez, mint elsőre gondoltuk volna.

A Chargers jól kezdte a meccset, és gyorsan fel is pakoltak 2 TD-t a táblára. Utána azonban a támadósor elment nyaralni, és a védelemnek kellett megnyernie a meccset. A defense végül meg is nyerte, de nem sokon múlott. A Bengals ugyanis 23-15-ös állásnál sikeresen TD-t szerzett, de a kétpontos nem jött össze, így pedig onside kick kellett. A rúgás azonban nem sikerült, és a Chargers egy újabb mezőnygóllal lezárta a mérkőzést.

A Bengals vesztett, de a vártnál sokkal jobban játszottak. Az irányító Jeff Driskel megtett minden tőle telhetőt, de a playmakerei nélkül nem sikerült a csoda. Rivers most egy visszafogottabb napot fogott ki, csak 220 yardig és 1 TD-ig jutott. A védelem dicséretet érdemel, hiszen amikor a legjobban kellett, akkor oda tudták tenni magukat. A meccs igazi hőse olyan valaki lett, akire a legkevésbé számítottunk volna. Michael Badgley. A Chargers rúgója mind a négy mezőnygólját berúgta, köztük egy 59 yardosat a második félidő végén (Ez egyébként franchise rekord volt).  Hihetetlen, de úgy tűnik végre sikerült találni egy megbízható rúgót.

(jarred)

Carolina Panthers @ Cleveland Browns 20-26

Carolinában nagyot fordult a világ. Míg a nagyszerű szezonkezdet után a szurkolók már a playoffsorsoláson matekoztak, hipp-hopp jött egy négy meccses vereség sorozat. Ezzel szemben Clevelandben most az egyszer tényleg fényesen néz ki a jövő, habár egyelőre csak hosszabb távon. A meccset úgy kezdték a csapatok, hogy azt is hihették a szurkolók, hogy egy BigXII meccsre ültek le. Mayfield múlthéten 3 labdaeladásba is belehajszolta magát az eredményt üldözve, most fittyet hányva a múltra rögtön egy 66 yardos bombával kezdte a meccset és megsem állt a Browns az end zone-ig amit Landry futott TD-jével értek el.

Az adok kapok az egész meccsre jellemző volt, a Carolina offense szekerét végig McCaffrey tolta, aki 63 futott yardig és 38 elkapott yardig jutott, valamint 2 TD-t is felpakolt, a védelemből pedig Luke Kuechly próbált mindent megtenni a győzelemért, aki közel 40 yardot nyargalt, hogy megakadályozza Landry második futott TD-jét. Mayfield 126.9-es ratinggel vezette győzelemre a Brownst, bár Cam Newton kezében volt igazából a meccs, aki 1 perccel a lefújás előtt még visszakapta a labdát, de azzal a lendülettel Damarious Randall kezébe dobta azt. Ezzel a vereséggel a Panthers ötödik vereségét szenvedte el zsinórban és 6-7-re módosult a mérlege, míg a Browns 5-7-1-gyel áll és bosszankodhat, hogy mi lett volna, ha hamarabb menesztik Hue Jacksont.

(drip)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!