Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 15

Szerdai napunk szokásos programja a hét játékosai. Több játékos is most lett első alkalommal ezzel a címmel kiemelve, és most már szinte szokásos, de a támadók között nincsen irányító. Nézzük kik lettek a kiválasztottak!

 

AFC 

A hét támadója: Mike Williams (Los Angeles Chargers)

Williamsnek hatalmas érdeme volt abban, hogy a hét első meccsén a Chargers még életben tartsa a reményeit a csoportgyőzelemre. Nem csak a mérkőzés végi TD-t szerezte, hanem a kétpontos kísérletnél is ő volt Rivers célpontja. Hét elkapásból szerzett 76 yardot és még három touchdown is a nevéhez fűződik. Williams első alkalommal lett a hét legjobbja, a Chargers történetében pedig ő mindössze csak a harmadik elkapó, aki megkapta ezt az elismerést. Előtte Tony Martin és Charlie Joiner voltak díjazva ezzel az elismeréssel.

A hét védője: Joe Haden (Pittsburgh Steelers)

Fontos mérkőzése volt a Patriots ellen a Steelersnek is, mert egy vereség esetén könnyen a rájátszás is ugorhatott volna a pittsburghi csapatnak. De az amerikai vasas védelme egy játéktól eltekintve remekül helytállt és hoztak a csapatnak a győzelmet. Ebből az egységből is kiemelkedett Joe Haden, aki 12 szerelés mellett fontos pillanatban szerzett interceptiont, egy elkapókat megszégyenítő elkapással. Haden is első alkalommal lett a hét legjobbja, ebben a szezonban pedig már háromszor lett Steelers védő az adott kör elismertje (előtte mindkétszer T.J. Watt volt).

A hét special team játékosa: Ka’imi Fairbarn (Houston Texans)

Nem várt szoros mérkőzést játszott a hétvégén a Texans, hiszen egy TD volt mindössze a különbség a Jets ellen. A győzelemhez pedig a rúgó, Fairbarn kellett. Kiváló napot zárt, hiszen öt mezőnygólt és két extra pontot is értékesített hiba nélkül, ez a teljesítmény pedig elengedhetetlen volt a sikerhez. Fairbarn utolsó 12 field goalja pontot ért és 136 pontjával, valamint 34 mezőnygóljával vezeti a ligát ebben a statisztikában. Ő lett a harmadik Texans special team játékos, aki a hét legjobbja lett. Előtte Randy Bullock és Kris Brown volt elismerve.

NFC 

A hét támadója: Dalvin Cook (Minnesota Vikings)

A a Vikings első számú futója többször is sérüléssel bajlódott szezon közben, és az elmúlt hetekben az offense sem azt a játékot hozta amit vártak tőlük. Ez pedig John DeFilippo állásába is került. A Dolphins ellen azonban magára talált az egység és 41 pontot tettek fel a táblára. Ebben nagy érdeme volt Cooknak: 19 alkalommal kapta meg a labdát, ebből 136 yardot futott össze, valamint két TD is a nevéhez fűzhető. Cook is első alkalommal lett a hét legjobbja, előtte 2012-ben Adrian Peterson nyerte meg ezt a díjat Vikings RB-ként.

A hét védője: Grady Jarrett (Atlanta Falcons)

A szezon egyik negatív meglepetése a Falcons idei leszereplése. A Cardinals ellen azonban nagyon kijött a lépés a csapatnak, és az 1/1 felé közelítő arizonai csapatot 40-14 arányban múlta felül. Ebből a győzelemből Jarrett is kivette részét, hét szerelés mellett két sack és egy kiharcolt fumble köthető a nevéhez. Jarrett az elmúlt 10 év alatt a harmadik Falcons DL, aki a hét legjobbja lett. Előtte Adrian Clayborn és John Abraham kapta meg a hét legjobbja címet az NFC-ben.

A hét special team játékosa: Robbie Gould (San Francisco 49ers)

A 49ers a Falconshoz hasonlóan nagyobb reményekkel ment neki ennek az évadnak, de Garoppolo korai kiesése mindent felülírt. A Seahawks ellen azonban bizonyították, hogy nem mennek ki feltartott kezekkel a pályára. Hosszabbítás után 26-23-ra győzték le a csoportriválist, és ebben Gouldnak nagy érdemei vannak. A rúgó négy mezőnygólt és két extra pontot vágott a póznák közé, amiből az egyik a győzelmet jelentette. Robbie Gould hetedik alkalommal lett a hét legjobbja és ő a hatodik jelenleg is aktív kicker, aki legalább hétszer érdemelte ezt ki.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!