Connect with us

Érdekességek

A hosszú TD futások évtizedét éljük

Aki még nem látta Derrick Henry 99 yardos touchdown futását az éjjeli meccsről az haladéktalanul pótolja, mert érdemes megcsodálni, de aki látta az már a negyedik 90 yard feletti TD száguldást láthatta, mindössze a tízedik játékhét óta.

 

 

Hirtelen az ember nem tudná felidézni, hogy mikor látott ennyi 90 yardos touchdown futást és ez nem is csoda. Ilyenek ugyanis nem gyakran történnek a történelemben, mindössze annyi történik, hogy ilyen szemponttól is a pontszerzések csúcskorát éljük. A 10. játékhét óta ez volt a negyedik ilyen (Miller, Chubb és Peterson után), de a 2010-es években már a 12. ilyen pontszerzést láthattuk.

 

Viszonyításképpen 1930-tól számítva a 2009-ig, összesen volt húsz darab ilyen kísérlet, de a számok folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak. Az 1930-as években mindössze egy ilyen TD volt, de 1970-ig bezárólag mindössze egy évtizedben volt kettőnél több. Aztán 1980-ban már négy futás is legalább 90 yardos TD-vel zárult, a 2000-es években pedig már hét ilyen volt. Mindenesetre a 2010-es éveknek még nincs vége és a jelenlegi trendeket tekintve még jócskán növekedhet ez a szám.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!