Connect with us

Összefoglaló

A Káosz éjszakája

Mindkét csapat nagy téttel érkezett erre a meccsre. A Panthers az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, a Saints pedig az első kiemelésért küzdött. A nagy tét ellenére  – vagy éppen amiatt – a két csapat rengeteg hibával játszott, és az eredmény hűen tükrözte ezt a kaotikus meccset, amit éjjel Charlotte-ban lejátszottak.

New Orleans Saints @ Carolina Panthers 12 – 9

Az eredmény láttán azt gondolhatnánk, hogy ezen a meccsen nem született TD, és 7 mezőnygóllal kínozták a csapatok a szerencsétlen nézőt. Ezt a teóriát támasztaná alá az a tény is, hogy egyik irányító statisztikájában sem szerepel az, hogy TD passzt dobott volna. Első ránézésre egy szenvedős mezőnygólháborúnak tűnhet ez a meccs. A valóság ezzel szemben az, hogy bár valóban szenvedtek a csapatok, de csak 2 FG volt a mérkőzésen. Akkor mégis hogyan alakulhatott ki ez az eredmény? Hát elég kaotikus módon.

A mérkőzés elején a Panthers mindjárt húzott egy váratlant. Félpályán 4&2-re Rivera úgy döntött nekimegy, és Norv Turner megmutatta, tud ő kreatívan játékot hívni. Newton hártadobta a labdát McCaffrey-nek, aki úgy tett, mintha futni akarna, de félúton megállt, és előrehajította a labdát. A Saints védelem annyira megette ezt a playt, hogy a TE Chris Manhertz teljesen üresen kapta meg a labdát, és futott be TD-re.

Ezzel a váratlan játékkal a Panthers gyors előnyre tett szert, amit egy ideig őrizni is tudott. A Saints offense ugyanis megint elakadt, és három negyeden keresztül csupán két mezőnygólt tudott rúgni. A Panthers azonban nem tudta kihasználni a vendégek támadósorának szenvedését. Newton labdái rendre pontatlanok voltak, és futás sem ment. Azzal a McCaffrey passzal meg tudták lepni az ellenfelet, de azon kívül semmi nem működött. A védelem pedig a végére elfáradt, és már nem bírta tartani a Saints rohamait.

Az utolsó negyed elején Alvin Kamara révén a Saints végül TD-t szerzett, és megpróbáltak egy kétpontost is, hogy 7 pont legyen a különbség. Egy passzjátékot hívtak, amit  a Panthers védői jól levédekeztek. Egy halott játék lett a kétpontosból, amiből a Saints sehogyan sem jöhetett volna ki jól. Brees ennek ellenére megpróbálta mégis megoldani, és eldobta a labdát a szoros őrizetben lévő Thomasnak. Nem kellett volna. Az újonc CB Donte Jackson elcsípte a passzt, és azzal a lendülettel vissza is hordta.

A Saints helyett a Panthers szerzett két pontot, aminek következtében a különbség nem 7, hanem 3 pont lett a két csapat között. Rendkívül felelőtlen dobás volt ez Breestől. De itt nem állt meg a Saints a hibák terén. A legnagyobb hiba még hátra volt.

A meccs végén továbbra is három pont előnyben a Saints támadott, és az ellenfél vörös zónájában volt. A Panthers elégette az utolsó időkérését is, így nem volt a vendégeknek semmi más dolga, mint vigyázni a labdára. Na ez nem sikerült. Sean Payton az elkapó Tommylee Lewisra egy reverse playt hívott be, aki úgy gondolta megnyeri a meccset, és megpróbált bevetődni az end zone-ba. Csakhogy miközben repült, a Panthers védők kiverték a kezéből a labdát, ami a célterületen kívülre esett, ami touchbacknek minősült, így jöhetett Newton, hogy megpróbálja megnyerni a meccset.

A Saints kétszer is ajándékot adott ellenfelének, a Panthers azonban egyiket sem tudta kihasználni. Hiába kapta meg Newton a végén az esélyt az egyenlítésre/győzelemre, nem tudott élni vele. A Saints félpályán kivédekezte a negyedik kísérletet, és ha nehezen is, de megnyerte ezt a találkozót.

A Panthers ezzel gyakorlatilag kiesett, a Saints pedig karnyújtásnyi távolságba került az első kiemeléstől. Ugyanakkor még egyszer két ilyen hibát nem követhetnek el. Egy jó csapat gond nélkül kihasználta volna a két ajándékot, amit adtak nekik, és a playoffban már csak jó csapatok lesznek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!