Connect with us

Érdekességek

A Titans gyakorlatilag három LT-vel húzott le 25 évet

Taylor Lewan napjaink egyik legjobb baloldali tackle-je, amit egy vaskos szerződéssel is megerősített a Titans. Nem hiába láncolt magához egy jó left tackle-t Jon Robinson general manager, hiszen ennek már 25 éves hagyománya vagy a franchise-nál.

 

 

Leírni is hihetetlen, de gyakorlatilag 1993 óta három kezdő LT-t használt a Titans. Brad Hopkinsszal kezdődött a “tackle dinasztia”, aki az 1993-as draft első körének 13. pickjén került az akkor még Houston Oilersként futó franchise-hoz, és végigkísérte a csapat költözését Tennesseebe. 13 szezonon át volt a csapat kezdője, majd jött az észt Michael Roos rezsimje a fal baloldalán. A 2005-ös draft második körének 41. pickjén választották ki, és rögtön átvehette Hopkins helyét a falban. Roos helyét pedig Lewan vette át 2014-ben, aki az első kör 13. pickjén került a Titanshez, és azóta is tart az uralma a passzsiettetők felett.

 

Ez a három játékos az addig lejátszott 442 meccsből 413-on volt kezdőként a pályán, Roos konkrétan karrierje során egy meccsről sem hiányzott. Steve Hutchinson, idei Hall of Famer finalista guard a Titansnél fejezte be karrierjét, és szerinte nem a véletlen műve, hogy három ilyen meghatározó LT-t talált a csapat, hiszen hatalmas hangsúlyt fektettek erre a posztra. Ez a három tackle 25 év alatt már csak azért is meredek, mert mindhármat más general manager draftolta. Lewan maga sem hitte el, hogy ilyen létezhet.

 

Amikor először szembesítettek azzal, hogy 20 év alatt mindössze két kezdő LT-t fogyasztott a csapat, dobtam egy hátast. Azt hittem viccelnek, ilyen nem létezhet. Ez egy olyan dolog, amit szerintem egy csapat sem fog megcsinálni az életben. Nagy volt tehát a nyomás rajtam amikor idekerültem, de ez segített azzá válni, aki most vagyok.

– mondta Lewan.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!