Connect with us

Érdekességek

Akár a tavalyi rájátszás mezőny több, mint fele is kicserélődhet

Azért szeretjük az NFL-t, mert viszonylag kevés állandóság van benne (hello New England!), ami még a rájátszásban is visszaköszön. Ez pedig a 2018-as januári mezőnnyel sem lesz másképp.

 

 

Az már egészen biztos, hogy öt olyan csapat is ott lesz a rájátszásban, akik tavaly lemaradtak róla: a Dallas Cowboys, a Seattle Seahawks, a Los Angeles Chargers, a Houston Texans és a Chicago Bears. Ezzel pedig tovább tart az a 29 éve fennálló széria, miszerint a rájátszás mezőny harmada évről évre kicserélődik. 1990 óta 12 csapatos a rájátszás az NFL-ben, és eddig mindig volt legalább négy új csapat a tavalyi garnitúrához képest. A 2018-as mezőny ráadásul azért is különleges lehet, mert akár a 2017-es brigád több, mint fele kicserélődhet azzal, ha az Indianapolis Colts és a Baltimore Ravens is folytatja januárban – ehhez mindkettőnek csak annyi a dolga, hogy megnyerje az utolsó fordulós találkozóját.

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy idén is lesz olyan franchise, aki az előző évben a csoport utolsó helyén végzett, majd egy évvel később megnyerte azt. Ez az utóbbi 16 szezonból 15-ön megtörtént, ahogy idén is a Bearsnek hála. Olyan azonban soha nem történt egyik major sportágban sem, hogy egymást követő évben két olyan csapat is megnyerje a csoportját, akik az előző évben csak negyedikek voltak benne. 2017-ben a Jaguars és az Eagles hajtotta ezt végre, idén eddig a Bears, de ha a Texans megyneri az AFC South-t, akkor új rekord születhet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!