Connect with us

Hír

Amikor a PR-szempontok felülírják a sportot és a racionalitást is

Adott a Washington Redskins.

Egyértelműen playoff-esélyes csapatnak tűnnek szezon közepén, de 6-3-nál beüt a krach, és eltörik a kezdő irányító lába. Oltári pech, de van ilyen. Újratervezés. Colt McCoy kezdővé avanzsál, a csapathoz pedig próbajátékra érkezik EJ Manuel, TJ Yates, Josh Johnson, Kellen Clemens és Mark Sanchez is. Végül a veretes felhozatalból cserének behúzzák Sanchezt. Már ez is szemöldökráncolásra késztető, mert Sanchez utoljára két éve játszott az NFL-ben, TD-passzt pedig utoljára 2015-ben adott, de oké, Gruden és az OC is ismeri.

Eltelik két hét két vereséggel, és a harmadik meccsen az Eagles ellen újra beüt a krach; kiesik Colt McCoy is. A továbbiakban Mark Sanchez a kezdő, a Redskins újra csere irányítót kénytelen keresni. És mit tesz egy 6-6-os mérleggel álló csapat, fél meccs hátrányban a Wild Card helyekhez és egy meccs hátrányban a csoportelsőhöz képest? Nem, nem küzd tovább, hanem feladja a szezont, és leigazolja Josh Johnsont cserének. Még egyszer: ez nem egy 3-10-zel vagy 4-11-gyel álló reménytelen csapat, amelyik már tényleg csak a szilveszteri utolsó fordulót és a draftot várja, hanem egy 6-6-os, Wild Cardhoz közel lévő franchise.

Pedig a maradék 4 meccs azért nem túl rémisztő (NYG, @JAX, @TEN, PHI), ehhez képest a többi 6-6-tal álló csapaté sokkal rosszabb (Panthers: duplaSaints+szörnyű forma, Eagles: @DAL, @LAR, HOU egymás után), az utolsó playoff helyen álló Vikingsnak sincs könnyű dolga (@SEA, @DET, CHI). De nem. Ők inkább feladják, csak nehogy ki kelljen próbálni, hogy a legjobbszerződés nélküli egészséges irányító, Colin Kaepernick vajon formában van-e vagy sem, és vajon meg tudná-e menteni a szezont vagy sem.

 

Pedig az talán mindenki számára egyértelmű, hogy Kaepernick jobb, mint az előbb felsoroltak bármelyike, de ezúttal, sőt még ebben az esetben is a marketing- és PR-szempontok erősebbek, mint a franchise sikerességének vagy eredményességének kérdése. Jay Gruden minden érve, hogy miért inkább Sanchezt igazolták le, valójában mind mellébeszélés. Nem, nem állítom, hogy Kaepernickkel biztosan meglenne a playoff, netán ott egy győzelem. Még csak azt sem állítom, hiszen senki nem tudja, hogy Kaep formában van-e, játékra kész-e vagy sem. Végül is utolsó évében nem ok nélkül cserélték le Blaine Gabbertre. De egy esetleges pozitív mérlegű szezon végén playoff-szereplés, és egy negatív mérlegű szezon között hatalmas különbség van. Egyébként még csak azt sem mondom, hogy le kéne igazolni rögtön. De hogy még egy tryoutra se hívják be, hogy egyrészt őt teszteljék, másrészt viszont egy kicsit a csapaton belüli esetleges hangulatváltozást, a közvéleményt (és Trumpot), az szerintem több mint hiba.

Ha két labdabirtoklás hátrányban 5 perccel a vége előtt hiba puntolni, vagy egy labdabirtoklásnyi különbséggel 3 percen belül, akkor ez ennél sokkal több.

Szerintetek?

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!