Connect with us

Érdekességek

Az Eagles-Cowboys a hét legfontosabb meccse

Az ESPN-nek van egy FPI (Football Power Index) nevű mutatója, ami kvázi azt mutatja meg a rájátszással kapcsolatban, hogy mennyi esélye van bejutni a csapatoknak a saját erősségük és a hátralévő sorsolásuk alapján. Ennek segítségével pedig nagyon jól megállapítható, hogy melyik meccsek a legfontosabbak, melyik csapatoknak a legfontosabb nyerniük a héten.

 

Az alábbi két ábrán előbb az NFC, majd az AFC csapatait láthatjátok. A sötét vonal mutatja, hogy az adott csapatnak hány százalék esélye van bejutni a rájátszásba, ha kikapnak. A halványabb vonal pedig azt mutatja, hogy egy győzelemmel milyen esélyeik lennének. A kettő közötti különbség látható az ábrák jobb oldalán százalékkal jelezve, ez pedig megmutatja, hogy mennyire fontos az adott csapatnak a győzelem. Minél nagyobb ez a szám, értelemszerűen annál fontosabb a rájátszásba jutás szempontjából a győzelem.

 

 

Az NFC-ben az Eagles és a Cowboys számára a legfontosabb az egymás elleni győzelem, nyilván nem véletlenül. Ha a Cowboys nyer, kvázi be is írhatjuk a hat rájátszásrésztvevőnket – főleg ha a Vikings is nyerni tudna hétfőn, akkor lenne igazán egyértelmű. Szóval aki az izgalmakat szereti, az az Eaglesnek és a Seahawksnak szurkoljon a héten, hiszen ha ők nyernek, akkor a Cowboys-Eagles-Vikings trió között hatalmas lesz a verseny a két megmaradt PO-helyért.

 

 

Az AFC-ben is eldőlhet igazából a kiemeléseken kívül minden, amennyiben a Ravens meg tudja verni a Chiefs csapatát. Ha ez nem sikerül, ráadásul a Colts nyerni tudna a Texans ellen, akkor a hatodik wild card helyért még nagy lenne a verseny a Ravens és a Colts között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!