Connect with us

Összefoglaló

Az Eagles meglepte McVayt, a Vikings támadói feléledtek, a Titans lenullázta Barkley-ékat

Az Eagles Folsszal a kezdőben meglepte a Los Angeles Rams csapatát, a Vikings új támadókoordinátorával elég jól kezdett, a Titans az esőben lenullázta Barkley-ékat, Josh Johnson pedig élete első győzelmét aratta.

Philadelphia Eagles @ Los Angeles Rams 30-23

Megint klappolt minden Foles és Jeffery között, egy közepesen jól döcögő fal mögött is sikerült kipörgetni 270 yardot, amiből 160 Jefferyt illetett, Foles látványosan jobban kereste 50/50 labdákkal, mint Wentz. A többi elkapó mondjuk kis túlzással eltűnt a pályáról, de ez valahol mindegy is, hiszen nyertek. A futásblokkolás nem ment valami jól, egy 17 yardos Sproles-meglóduláson kívül nem is sikerült robbanékonyan haladni, de Smallwood megtette, amit meg lehetett. A védelemben Maddox egészen elképesztő volt, teljes egészében kivette Josh Reynoldsot a játékból (5 labda, 0 elkapás, 1 INT). A védőfal felemás volt, belül működött, kívül gyengélkedett, de összességében egy nagyon jó produkciót láttunk a védelemtől, Jim Schwartz kivételesen remek meccset hívott össze a defense-nek jól időzített blitzekkel.

 

 

A Rams számára pedig alakul a one-and-done playoff, ahogy jimboy szeretné a szerkben. Goff teljesen szétesett fejben, a Lions elleni meccs alatt és óta csak hálni jár belé a lélek. A támadósorban mindenki offolta a mérkőzést, Gurley-ben semmi erő nem volt, Cooks pedig mindent elkapott, de nem kértek tőle sokat, és ez a teljesítmény így nem volt elég a három eladott labda mellé, hogy reálisan fel lehessen tenni 30 pontot egy kiélezett helyzetben. A védelem nem volt ennyire borzalmas, voltak szép megmozdulások (Talib INT), de a védőfalon kívül itt is hullámzó teljesítményt láthattunk.

(KGYM)

Tennessee Titans @ New York Giants 17-0

A szakadó esőben két csapat küszködött egymással és ebből a kevesebbet hibázó nyert. A Titans kihúzta a Giants méregfogát, így meg is nyerték a mérkőzést.

A különbség a futás elleni védekezésben volt a két csapat között. A Titans mindössze 31 yardon tartotta Barkley-t, míg a Giants nem tudta megfogni az ellenállhatatlan Henryt. A Titans RB-je 33 (!!!) alkalommal kapta meg a labdát és ebből 170 yardot szorgoskodott össze, valamint a mérkőzés két TD-je is a nevéhez fűződik. Henrytől igazából az ehhez hasonló teljesítményt vártuk egész szezonban, úgy látszik szezon végére ő is megérkezett.

A Giants oldalán egy nagyon ígéretes drive volt, de a red zone előtt Manning eladta a labdát és utána nem sokkal fumble formájában is elvesztett egyet, ami után nem sokkal megszerezte második touchdownját is Henry és ezzel el is dőlt a mérkőzés. A hazai irányító munkáját nem segítették társai, a szakadó esőben sok drop volt a Giants elkapóitól.

Érdekes dolog ezt látni, hogy mennyire a futójátékra építette ezt a mérkőzést a Titans. 88 passzolt és 215 futott yardjuk volt, valamint 21 passzkísérlet mellett 45 futás volt a vendégektől. Sokat számított a későbbiekben, hogy látták, hogy működik a futás és az esős időben ez biztosabb, mint a csúszós labdát dobálni.

Győzelmével a Titans még mindig reménykedhet a rájátszásban, valószínűleg az utolsó körben a Colts elleni hazai összecsapáson dől majd el az utolsó wild card hely, de addig még a Redskinst le kell győzni Vrabel csapatának. A Giants pedig már tervezheti a következő szezonját, már matematikailag sem juthatnak rájátszásba.

(kronikk)

Miami Dolphins @ Minnesota Vikings 17-41

Kevin Stefanski OC-debütálását láthattuk a Miami ellen. Ugyan a csapat a 21 pontos előnynél a picksix után fejben elveszett egy darabig, a szarból hozták vissza a kormányzást (hogy egy klasszikussal éljek), és végre mertek Dalvin Cook vállaira támaszkodni. A meglepően nem annyira borzasztó futásblokkoláson is sokat segített Cook agilis természete, Cousins pedig az eladott hat ponton kívül kifejezetten jó teljesítményt mutatott fel. A passzsiettetés elpusztította a Dolphins falát, Tannehill lényegében megszűnt létezni, kilenc sacket csináltak rajta, és a dropbackjeinek bő felén nyomás alatt volt.

 

 

A Dolphins ugyan megpróbált visszakapaszkodni, de csak 4 pontra tudták megközelíteni a Vikest. Tannehill nem tudott a rövid passzokon kívül mit csinálni, ennek megfelelően pedig a futójáték is kikerült a lehetőségek közül. Kalen Ballage 75 yardos TD-je gyönyörű volt, nagyon elváltotta magát legalább 3-4 védő is. A Dolphins védelmét se lehet nagyon dicsérni, Fitzpatrick ugyan mesterien ugrott rá a picksix esetében a labdára, de ezen kívül messze a legrosszabb passzvédekezést mutatta fel, 7 passzból 111 yardot engedett (az INT mellett persze). A védelem egésze nagyon megborult a harmadik negyed végén, ahol nem tudták egész egyszerűen meccsben tartani elég ideig a támadósorukat.

(KGYM)

Washington Redskins @ Jacksonville Jaguars 16-13

Mikor már úgy tűnt, hogy még egy W-t behúzhat a Jags, megjelent az isteni Josh Johnson. A nem véletlenül ismeretlen QB tökéletes game manager stílusban hozta le a játékot, és végül egy sokadik TE-nek dobott passzal egyenlített 13-13-ra, hogy egy mezőnygóllal teljesítsék be a győzelmüket. Pedig a gameplan nem volt bonyolult a Skins támadósorától: ha nincs szabadon az első olvasás, spuri van. Amit ki kell emelni, az a védelem. Nem gyakran írjuk azt, hogy a Skins védelme mekkora bomba formát hozott, de most kénytelenek vagyunk. Jonathan Allen terror alatt tartotta az OL-t, a secondary pedig élete formáját hozta – Magic Kessler nem véletlenül maradt 57 yardon.

 

 

A Jags oldalán Kessler kifejezetten rossz napot fogott ki, 10 yardnál többet a levegőben töltő passzt nem is teljesített. Ezt nem tudta kompenzálni a futásaival, és valljuk be, a 17 passzkísérlet nem azt mutatja, hogy Marrone számára leesett a modern NFL fejlődési íve. A futások a gyengélkedő fal és a Skins DL miatt teljesen jellegtelenek voltak, Westbrookon kívül pedig senkit nem lehet igazán kiemelni a támadósor egészéből. A védelem is felemás volt, míg Campbell és Ngakoue megdolgoztak a pénzükért, a LB-sor gyalázatos és gyatra volt – Jack és Smith Jr olyan hullámzó teljesítményt nyújtottak, ami pont elég volt ahhoz, hogy a Redskins tudjon haladni.

(KGYM)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!