Connect with us

Érdekességek

Brady olyan visszafogottan játszik, hogy elveszíthet 5 millió dollárt

Tetszik, nem tetszik, 41 évesen már Tom Brady belassult egy kicsit. 13 irányítónak van több TD-passza, 15-nek jobb a passer ratingje, illetve 2009 óta most először nincs a top4-ben a Patriots támadósora. Persze ezek csak nyers statisztikák, amik nem jelentenek igazából semmit: Brady hiába játszik egyértelműen gyengébben idén, mint az elmúlt három évben, még így is minimum top5-ös teljesítményt nyújt (a PFF szerint Brees, Rodgers, Mahomes, Goff és Rivers van előtte). A számok miatt azonban 5 millió dollárt veszíthet.

 

 

Brady szerződése 5 millió dolláros teljesítmény alapú bónuszt tartalmaz az idei szezonra: 1 milliót kap, ha a top5-ben végez passzolt yardokban, passzolt TD-kben, passer ratingben, passzpontosságban és yard/passzban. Tavaly mind az összes kritérium összejött volna, idén azonban úgy néz ki, hogy egyik sem lesz meg.

 

Brady 12 meccs után 3342 yardnál, 20 TD-nél, 65,9 százalékos pontosságnál, 7,7 yardos átlagnál és 96,8-as passer ratingnél tart.

 

  • Yardok terén jelenleg 9., 603 yardra van lemaradva az első Big Bentől (3945) és 162-re az 5. Aaron Rodgerstől (3504)
  • Passzolt TD-kben Mahomes a legjobb 41-gyel, ezt Brady akkor sem fogja behozni, ha a Chiefs irányítója idén már nem játszik. Az 5. legtöbb Riversnek van 28-cal, vagyis nyolc TD-s hátrányt kellene ledolgoznia a jelenleg 14. Bradynek.
  • A legpontosabb irányító Drew Brees 75,5 százalékkal, ami minden idők legjobbja, ezt senki még csak meg sem fogja közelíteni. Az ötödik jelenleg Carson Wentz a kezdő QB-k közül 69.6 százalékkal, Brady a 21. 65,9 százalékkal.
  • Yard/passz terén  Ryan Fitzpatrick jelenleg az első 9,3-mal, de ha őt nem vesszük kezdőnek, akkor Mahomes és Goff vezet 9,1-gyel. Az ötödik Jameis Winston 8,4-gyel, Brady legjobb esetben is 10.
  • Passer ratingben Brees vezet, 123,2-es száma félelmetes. Az 5. legjobb Goffnak 109.9-es van, Brady legjobb esetben is 16.

 

A yardokban még előzhet, a TD-k is meglehetnek egy nagyon combos hajrával, azonban ez a maximum. Ráadásul könnyen elképzelhető, hogy bár jól játszik, egyik kategóriában sem végez a top5-ben az alapszakasz végére.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!