Connect with us

Érdekességek

Chris Jones szép csöndben rekordokra tör

Ha elit védőkről beszélünk, akkor 2018-ban Aaron Donald abszolút elvette a rivaldafényt mások elől, de J.J. Watt visszatérése, vagy Khalil Mack elképesztő szezonstartja is előbb jut az emberek eszébe. Pedig a “szürkeségből” egy új NFL rekord is született, méghozzá Chris Jonestól.

 

 

Jones már újoncként is letette a névjegyét a ligában, és azóta folyamatosan fejlődik. Nem csinál annyi látványos dolgot mint Donald vagy Watt, csak szép csendben teszi a dolgát, és pusztítja el az ellenfél támadófalait. Teszi mindezt évről évre egy elég gyenge védelemben, ami a táptalaja lehet annak, hogy nem szentelnek a harmadéves játékosra elég figyelmet, pedig illene. Már csak azért is, mert vasárnap Lamar Jackson földre vitelével rekordott döntött:

 

[quote]A sackek 1982-es listázása óta ő az első olyan játékos, aki egy szezonon belül kilenc egymást követő meccsen is szerzett legalább egy zsákolást.[/quote]

 

Korábban öt játékosnak is összejött a zsinórban kilenc meccs, viszont nekik két szezonban, és nem egyben, mint most Jonesnak. Donaldhoz hasonlóan ő is “beragadt” a startnál, az első négy héten nem tudta földre vinni az ellenfél irányítóit. Azóta viszont 11,5 sacket szerzett, holott két chiefses idénye alatt jött neki össze eddig 8,5. Rajta tehát semmi nem múlik a védelem sikerességét illetően!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!