Connect with us

Összefoglaló

Drámai végjátékkal a Chargers bebiztosította a rájátszás helyét!

Őrületes mérkőzést hozott magával a 15. forduló nyitómeccse, ahol gyakorlatilag egy AFC-s konferencia döntőt láthattunk. A Chiefs a kiemelésért, a Chargers a biztos rájátszás részvételért, valamint a csoportelsőségért folytatott harcért lépett pályára, és a tétnek megfelelő színvonalú összecsapáson sikerült győzelmet aratnia riválisa felett.

 

 

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs 29 – 28

 

Mahomes egy zseni

 

Tudjuk, unalmas lehet már a Chiefs másodéves irányítójának dicsőítése, de egyszerűen nincsenek rá szavak. Olyan megoldásokat választ első teljes szezonjában, amire a liga edzői a hajukat tépnék saját irányítójuk esetében, Mahomes viszont pofátlanul meghúzza, és általában jól is jönnek ki belőle. Ma is láthattunk tőle ilyen megoldásokat, amik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Chiefs előre tudott haladni. Volt egy oldalról eleresztett passza, megint átrakta a bal kezébe a labdát, hogy ne tudják leütni a labdát, na meg a szokásos keményen megdobott zsugái is megvoltak.

 

A Chargers védelme minden tőle telhetőt megtett Andy Reid offenzíváinak megállítására. Travis Kelcét gyakorlatilag kivették a játékból, és gyakran hozták Mahomest olyan helyzetbe, ahol harmadik kísérleteknél menekülnie kellett. Ő azonban az első negyedben ezeket rendre megoldotta, ráadásul egy menekülős szituációban már az operatőr is elhitte, hogy Mahomes ki fog szaladni a vonalon túlra, ő azonban inkább egy pump fake-kel kiosztott egy TD passzt helyette. Ha fenn tudja tartani ezt a szintet a következő szezonokban is, akkor megvan a következő évtized korszakos irányítója.

 


Rivers a támadósorba csinál ennyi gyereket

 

A nemrég a 37. életévét betöltő irányító a kilencedik gyermekét várja feleségével, akik a mindig sérültekkel teletűzdelt Chargersben lassan a kezdőbe is beférnének – a mai után Rivers zokszó nélkül be is tenné őket. Mike Williamsen és Antonio Gatesen kívül gyakorlatilag semmilyen segítséget nem kapott társaitól, ami nem csak rá, de a futójátékra is hatással volt. Ebben döntő szerepet játszott a támadófal, köztük azzal a Dan Feeney-vel, aki képtelen volt Chris Jonesszal lépést tartani. A harmadéves védő az első félidőben 2,5 sacket szerzett, ezzel NFL rekordot felállítva zsinórban 10. mérkőzésén csinált legalább egy zsákolást.

 

Tegyük hozzá gyorsan, hogy gyakran Rivers önerőből hozott rossz döntéseket. Az első passza rögtön interception lett, volt nem egy olyan átadása, ami tiszta helyzetet teremthetett volna, netán TD-t is, mégsem tudta megdobni a labdát. Az esetek döntő többségében viszont nyomás alatt kellett passzolnia, nem tudott rendesen beleállni a dobásokba, vagy a mélységi célpontokat olvasni, ennek tudható be a második interceptionje is. Ahogy az sem segítette meg a dolgát, hogy Keenan Allen csípősérülés miatt a második negyedben kiszállt a meccsről.

 

Drámai győzelem

 

A Chargers több hosszú drive-ot is vezetett a meccs során, ami gyakran két TD-s hátrányban nem tűnt túl jó tervnek, de amikor kellett, akkor hamar végigértek a Chiefs célterületére. Az utolsó negyedben 14 pontos hátrányt dolgoztak le, a két drive-ra összesen szántak 7 percet. Ehhez egyrészt kellett az is, hogy a kettő között leparancsolják Mahomest a pályáról egy 3 and outtal, amit egy sackkel koronáztak meg. Ennek következtében a Chiefs elég rossz helyről puntolhatott, így a Chargers a saját 40 yardosáról kezdhette meg a game winning drive-ját két és fél perccel a vége előtt.

 

Riversék többször is necces helyzetbe kerültek, ám egyszer Travis Benjamin mentette meg 4&7-re a menetelést, egyszer pedig egy DPI-nak köszönhetően maradt életben a támadás az utolsó szalmaszállal. Utóbbi az end zone-ban történt, így a Chiefs 1 yardosáról jöhetett a Chargers, viszont 8 másodpercük maradt időkérés nélkül, így a futás gyakorlatilag egy lehetőséget adhatott volna, a passz meg minimum kettőt. Utóbbit választotta Rivers, de nem kellett második esély: Mike Williams a harmadik TD-jével elhozta a döntő ítéletet a Chargers számára. Vagy extrával egál és hosszabbítás, vagy kétpontossal a győzelem.

 

Tekintve, hogy a Chiefs feltett 4 TD-t is a táblára a meccs során, illetve egy vereség esetén is majdhogynem biztos továbbjutó lett volna a Chargers, ésszerű, és nem tökös döntés volt a győzelemért menni. És bejött a húzás, a Chiefs védelme alaposan benézte az egészet, Williams pedig felrakta a koronát a mai teljesítményére a sikeres kétpontossal, amit tök üresen kaphatott el.

 


Ezzel a sikerrel matematikailag is biztossá vált, hogy a Chargers januárban is folytatja szezonját, és 11-3-as mérlegükkel utolérték a Chiefst az AFC Westben. A csoporton belüli mérleg miatt a Főnökök állnak az élen, ezáltal az AFC 1. kiemelését is ők birtokolják, így a Chargers kiemelése az ő kezükben is van. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a konferencia döntőjét láthattuk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!